De Monsterkamer

Papiernieuws #31

In deze nieuwsbrief:

Drukkerij DIE KEURE stelt duurzaamheid voorop
Een inspirerend lookbook voor Zoe Karssen door DRUKKERIJ JUBELS en ontwerpbureau Alt8
Drukkerij RADDRAAIERSSP kan niet kiezen uit hun mooie drukwerkportfolio
De Belgen bij GRAFISCHE GROEP MATTHYS gaan nu volop voor oranje…
Cradle to Cradle drukwerk bestel je bij TUIJTEL
FINISHING TOUCH, drukwerkbeveiliging

Drukkerij die Keure stelt duurzaamheid voorop

Langs de hele keten zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk werken, dat is de sleutel bij drukkerij die Keure.

Zo gaat het bedrijf enkel partnerships aan met leveranciers die zelf ook verantwoord ondernemen, kiest het voor FSC-gecertifieerd papier en alcoholvrije inkten, en gebruikt het 100% gerecyclede offsetplaten. Periodieke uitgaven kunnen individueel verpakt worden in afbreekbare biofolie en transport gebeurt in groupage. Bovendien is de energie voor de kantoorgebouwen en het machinepark afkomstig uit hernieuwbare bronnen, waaronder zonnepanelen op het eigen dak. Het doel: een klimaatneutraal bedrijf worden.

Meer weten over die Keures betrokkenheid? Abonneer je op Masters of, het tijdschrift van de drukkerij dat telkens een andere sector belicht waarin haar klanten masters zijn. In het volgende nummer lees je alles over het duurzaamheidsbeleid van die Keure.

Meer informatie


Een inspirerend lookbook voor Zoe Karssen door Drukkerij Jubels en ontwerpbureau Alt8

All bets are off. Amsterdams fashion merk Zoe Karssen biedt edgy ontwerpen voor intuïtief sterke vrouwen. Werken, chillen, feesten: de collectie SS21 verenigt natuurlijk charisma en sluimerende energie in stijlvolle outfits getekend door luipaard- en slangenprints.

Drukkerij Jubels geeft samen met ontwerpbureau Alt8 het lookbook van Zoe Karssen een nonchalante glamour: geen excuses, geen spijt. Het resultaat is een inspirerend lookbook op formaat 27,5 x 39,5 cm staand.

Verdere specificaties:
– 40 pagina’s, + 4 schutvellen
– Otabind gebonden in 4 pagina’s omslag.
– Geheel digitaal geprint op Jubel’s Xerox Iridesse
– Geprint op Munken Polar Rough, Symbol Freelife gesatineerd, PopSet Extra Black en Houtvrij offset (los inlegvel risoprint 2 kleuren).

Meer informatie


Drukkerij RaddraaierSSP kan niet kiezen uit hun mooie drukwerkportfolio

“Voor de nieuwsbrief van De Monsterkamer lichten we graag een mooie publicatie toe. Maar welke moeten we dan kiezen? We hebben zoveel mooie publicaties mogen maken! Zowel in offset op onze alcoholvrije Heidelberg Printmaster als digitaal op onze gloednieuwe Konica Minolta. Het noemen van alle namen van vormgevers en opdrachtgevers lukt helaas niet binnen de 120 woorden die we tot onze beschikking hebben.

Wat we wel kunnen doen is een collage-foto maken van het meest recente werk dat we hebben gemaakt in onze nieuw verbouwde ruimte in het hart van de Amsterdamse Pijp. En alle informatie over deze publicaties kan je dan makkelijk terugvinden op onze website.”

Meer informatie


De Belgen bij Grafische Groep Matthys gaan nu volop voor oranje…

… althans in de PMS 1495 uitvoering. Sinds begin september biedt Grafische Groep Matthys, de bekende koudfoliedruk specialist uit Turnhout (België, vlakbij Eindhoven), nieuwe creatieve drukmogelijkheden voor bijvoorbeeld boekcovers, boekkaternen, wenskaarten, vouwkarton verpakkingen en meer.

Hun gloednieuwe Koenig & Bauer drukpers kan in één enkele drukgang 6 drukkleuren combineren met de bekende zilver/goud/holografische koudfoliedruk. Dus CMYK plus twee verleidelijke PMS-kleuren én foliedruk perfect passend op groot formaat drukvellen 72 x 102 cm. Met een mooie matte of glanzende dispersielak of een UV-lak als finishing. Die cover voor dat krachtige oranje jubileum boek met foliedruk, full color en nog een PMS naar keuze ligt nu binnen handbereik.

Wil je met eigen ogen zien hoe verfrissend deze nieuwe drukcombinatie foliedruk verenigt met CMYK en PMS-kleuren? Bart Lauwaert stuurt je met veel plezier gratis monsters toe.

Meer informatie


Cradle to Cradle drukwerk bestel je bij Tuijtel

Sinds 2021 werkt drukkerij Tuijtel samen met verschillende nieuwe groene partners die gericht zijn op het leveren van Cradle to Cradle papier en inkt.

Cradle to Cradle (C2C) is een toonaangevend eco-label dat streeft naar een wereld zonder afval, vol met gezonde producten ontworpen voor circulariteit met een positieve impact op het milieu & maatschappij. En Tuijtel drukt voor steeds meer relaties met deze C2C-certified inkten op C2C-papier (Munken van Arctic Paper en Lessebo Design papier).

Wat maakt de C2C-inkten (van Huber) nog duurzamer dan bio-inkten? Ook deze inkten zijn gebaseerd op plantaardige olie. Echter, deze inkt bestaat tot 80% uit hernieuwbare grondstoffen. De belangrijkste eigenschap hierbij is de goede ontinktbaarheid. Dit bespaart aanzienlijk energie, water en hout. Hiernaast is ontinktingsslib ook nog eens als grondstof te gebruiken.

Meer informatie


Finishing Touch, drukwerkbeveiliging

Diploma’s, certificaten, cijferlijsten, vergunningen, parkeerkaarten, toegangsbewijzen, cadeaucheques, kortingsbonnen, noem maar op. Allemaal fraudegevoelig waardedrukwerk. Drukwerk dat beveiligd dient te worden, om zo namaak, en dus fraude, te voorkomen. Finishing Touch weet hier wel raad mee.

Manieren voor het beveiligen van drukwerk zijn onder andere foliedruk met holografische folies en/of microstructuur, nummeren met folie, en pregen.

Bij beveiliging met standaard of holografische folie met microstructuur – zoals te zien op de foto – wordt in het foliebeeld een microstructuur aangebracht. Deze structuur kan een standaard motief zijn, of wat het nog interessanter maakt, het kan een klanteigen motief zijn. Bij het klanteigen motief wordt bijvoorbeeld het logo van de uitgever van het unieke drukwerk in het foliebeeld gerepeteerd.
Op bovenstaande foto is een voorbeeld te zien van een afdruk met glanzend zilverfolie met microstructuur op een houtvrij offset papier van 135 g/m².

Nieuwsgierig naar dit of meer? Neem vrijblijvend contact op Finishing Touch.

Meer informatie