De Monsterkamer

Papiernieuws #30

In deze nieuwsbrief:

Boekbinderslinnen van plastic uit de oceaan door WINTER & COMPANY
IGEPA Nederland over Eucalyptus Globulus hout als grondstof voor papier
FEDRIGONI’s Materica: ‘4 seasons in one day’
Cocoon & Cyclus nu ook als ongestreken offset varianten verkrijgbaar bij ANTALIS
Naar de basis van de natuur met Esprit de Nature van ZUBER RIEDER
METAPAPER’s Show & Tell Roadshow trek heel Europa door

Boekbinderslinnen van plastic uit de oceaan door WINTER & COMPANY

Wist je dat er jaarlijks meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceaan belandt? WINTER & COMPANY geeft waarde aan dit afval met TOILE OCEAN, het eerste boeklinnen geweven van gerecycled oceaanplastic!

Samen met partnerorganisatie #tide ontwikkelden zij dit linnen dat indruk maakt met zijn verfijnde gevoel en geschikt is als covermateriaal voor boeken, verpakkingen, draagtassen of menukaarten.

WINTER & COMPANY heeft zo al 78.000 PET-flessen uit de zee verwerkt tot linnen! En voor elke verkochte meter TOILE OCEAN gaat 1% van de opbrengst naar schoon water projecten.

TOILE OCEAN is uit voorraad leverbaar en verkrijgbaar in zes kleuren.

Meer informatie


IGEPA Nederland over Eucalyptus Globulus hout als grondstof voor papier

Eucalyptus kent men vaak als de aromatische olie die uit de bladeren van de Eucalyptus Globulus boom wordt gehaald. Deze olie wordt o.a. gebruikt in zeep, voor inhalatie bij verkoudheid en het helpt wondjes te genezen.

Misschien onbekend is dat de Eucalyptus Globulus boom ook hout levert waaruit The Navigator Company haar papier vervaardigt. In Portugal werd eucalyptushout voor het eerst gebruikt om papierpulp van te maken. The Navigator Company nam een leidende rol in dit proces en in één van haar fabrieken is dat proces een succes sinds 1957.

De kwaliteiten Soporset, Navigator, Multi Office en Discovery, van The Navigator Company worden door IGEPA geleverd.

Meer informatie


FEDRIGONI’s Materica: ‘4 seasons in one day’

FEDRIGONI’s Materica is een uniek assortiment ongestreken papier en karton gemaakt met FSC-gecertificeerde milieuvriendelijke, gerecycleerde vezels en een percentage katoenvezel. De katoenvezels creëren ruwheid aan het oppervlak en de pure cellulosevezels voegen volume en sterkte toe – het zorgt voor een opdikking 1.7.

Met 14 kleuren, waaronder de 4 nieuwe seizoenskleuren, een natuurlijke uitstraling en z’n hoge stijfheid is Materica de perfecte keuze voor hedendaagse stijlvolle communicatie en verpakkingen.

De nieuwe kleuren zijn: Terracotta, Rust, Terra Gialla en Quartz. De verkrijgbare grammages zijn oplopend van 120 g/m² tot en met 360 g/m². Het 120 g/m² is uitermate geschikt voor bandmateriaal! En om dit alles compleet te maken, in extenso een uitgebreide enveloppen collectie!

Meer informatie


Cocoon & Cyclus nu ook als ongestreken offset varianten verkrijgbaar bij ANTALIS

De 100% recyclede papiersoorten Cocoon en Cyclus zijn nu bij ANTALIS ook in een ongestreken versie verkrijgbaar. Zo heb je nog meer mogelijkheden voor de projecten die met aandacht voor het milieu geproduceerd worden.

Op zoek naar milieuvriendelijk papier dat toch een hoge witheid heeft? Cocoon Offset Blue Angel is met haar hoge witheid (CIE 130) dé oplossing. Het papier heeft een fraaie bladformatie en een hoge opaciteit.

Wil je een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor de natuurlijke witheid (CIE 95) van Cyclus offset. Gemaakt zonder optische witmakers en gegarandeerd een bijzondere uitstraling.

Benieuwd hoe het papier er uitziet? Vraag dan een setje samples aan.

Meer informatie


Naar de basis van de natuur met Esprit de Nature van ZUBER RIEDER

Esprit de Nature combineert de charme van de natuur met het respect voor het milieu. Voor het maken van deze papiercollectie door de Franse fabrikant ZUBER RIEDER wordt niet alleen 100% oud papier uit de regio van de fabriek gebruikt. Ook de kleurstoffen komen uit de directe omgeving en zijn allemaal gemaakt op natuurlijke basis. Goethiet uit de Elzas wordt gebruikt voor de okerkleur en ijzeroxide voor de grijze tint. Allemaal mineralen die uit de regio komen en prima te gebruiken zijn als kleurstof voor papier.

De serie is leverbaar in 3 natuurtinten: Sienne (aardtint), Ocre (ivoor) en Ombre (middengrijs) in 110 en 350 g/m2. Het is leverbaar in hele verpakkingen van 250 vel (110 grams) of 50 vel (350 grams).

Naast Esprit de Nature biedt Zuber Rieder nog twee bijzondere collecties op basis van alternatieve vezels. Bagasse wordt namelijk voor 100% gemaakt van pulp uit suikerriet en bij Pur Coton spreekt de naam voor zich: 100% katoen.

Interesse in een nadere kennismaking met deze mooie Franse producten? Maak via de link hieronder een afspraak met Christiaan Janssen, leverancier van ZUBER RIEDER’s collecties in Nederland, voor een bezoek aan jouw studio of drukkerij. En natuurlijk neemt hij dan ook wat monsterboeken mee.

Meer informatie


METAPAPER’s Show & Tell Roadshow trekt door heel Europa

Europa’s meest innovatieve papierplatform gaat in het najaar van 2021 de weg op om hun boodschap naar Amsterdam en Brussel, en nog 11 andere steden in Europa, te brengen.

Tijdens de roadshows gebruikt METAPAPER concrete voorbeelden van printprojecten om te laten zien wat er mogelijk is, met welke factoren rekening gehouden moet worden voor een goed eindresultaat en hoe de interactie tussen hun Print Partners en creative klanten idealiter verloopt.

De focus zal liggen op METAPAPER’s nieuwe ecoFIBRES + COLORS papiersoorten en hoe het gebruik van hun nieuwe bedrijsinnovatie Printfarm, je helpt bij het creëren van jouw perfecte printproject.

Je kunt je nu inschrijven voor de roadshow die op woensdag 13 oktober 2021 in de IJ-kantine in Amsterdam zal plaatsvinden van 9:00 – 12:00 uur. Deelname is gratis, maar plaatsen zijn beperkt, dus vroeg inschrijven is de boodschap!

Meer informatie