De Monsterkamer

Papiernieuws #29

In deze nieuwsbrief:

Inspiratiebox van speciaal DRUKKERIJ DOUMA inspireert en informeert!
KURZ maakt elk product uniek
COLOUR & BOOKS leert nieuwe truc
ZWAAN LENOIR biedt betrokkenheid en advies voor jouw project
PLATFORM P maakte verschillende verkoopbrochures KAAP
DRUKKERIJ AEROPRINT: ‘We houden ervan iets te maken dat anders is’

Inspiratiebox van speciaal DRUKKERIJ DOUMA inspireert en informeert!

Al sinds 1902 is men bij Drukkerij Douma gek op het maken van mooie dingen. Hun innovatieve team staat altijd voor je klaar. Door passie gedreven, gebruiken zij hun ervaring en vakkennis op het gebied van papier en druktechnieken om jouw drukwerk tot een succes te maken. En nu hebben ze deze kennis gebundeld in een gloednieuwe inspiratiebox.

Met deze inspiratiebox – samengesteld door hun team van specialisten en bomvol met ambachtelijke druktechnieken en de mooiste papiersoorten – is een keuze maken eenvoudiger dan ooit. Met de voorbeelden wordt het snel inzichtelijk wat in de praktijk het resultaat is van verschillende bedrukkingen, afwerkingen en papiersoorten. In de box vind je onder andere voorbeelden van 3D pregen, verschillende foliedrukken, (blind) letterpress, pms-kleuren en stansen.

Dankzij het handzame formaat is de inspiratiebox ook gemakkelijk mee te nemen. Informeer en inspireer je klanten door ze de talloze mogelijkheden te laten zien en voelen. En vergeet niet om Drukkerij Douma met je mee te laten denken als je er even niet uitkomt, ze helpen je graag!

Meer informatie


KURZ ‘Making every product unique’

Ben je op zoek naar elementen om je grafische productie ‘briljant’ te maken? KURZ is producent en wereldwijd marktleider op het gebied van transfer coating producten voor het veredelen/decoreren van onder andere grafische producties.

Laat je inspireren door de KURZ Luxor colour swatches voor Metallic en Light Line holografische effecten die kunnen worden toegepast via de Hot Stamping – Coldfoil – Digital Metal processen die bij de KURZ klanten beschikbaar zijn.

Voor het toepassen van de KURZ producten in je ontwerp is er de DREAMCOMPOSER software beschikbaar die via 3D visualisatie je ideeën mogelijk maakt.

Neem contact op met KURZ en vraag nu gratis de Luxor en Light Line holografische colour swatches en de DREAMCOMPOSER inlogcode voor een testperiode aan.

Meer informatie


Colour & Books leert nieuwe truc

Sebastiaan Hanekroot van Colour & Books leerde bij de productie van ‘Flisvos’ van Bernadette Mergaerts (uitgegeven door The Eriskay Connection) een nieuwe truc die hij graag deelt met De Monsterkamer.

“Of ik een ingreep in de beelden kon doen waardoor een magische sfeer zou ontstaan. Ik creëerde een concept waarin contrast en kleur aangepast werden om iets te maken dat net naast de werkelijkheid ligt. Vervolgens stelde ik voor om op het Lynx Rough in 5 kleuren te drukken. De persproef maakten we in CMYK + extra zwart, maar het resultaat was voor mij niet overtuigend. Ongestreken papier kent z’n beperkingen.

Ik kreeg toen het idee om 1 zwart te vervangen door een heel donker grijs. En dat pakte precies goed uit. Er is een enorme ruimte in de weergave van de schaduwen ontstaan en er is meer openheid in de middentonen gekomen.
Een heel bevredigend resultaat.”

Meer informatie


Zwaan Lenoir biedt betrokkenheid en advies voor jouw project

Bij Zwaan Lenoir werken ze met een betrokken team van specialisten die het drukproces zorgvuldig begeleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan advies bij de keuze van het papier en welk effect dit heeft op je beeld. Ze kunnen je laten zien welke mogelijkheden er zijn aan rasterlineaturen. Heel fijn of misschien juist wel grof. De mogelijkheden ten aanzien van lithografie zijn oneindig, kleuraanpassingen met de lithograaf aan het scherm, digitale- of gedrukte kleurproeven en een laatste check aan de pers.

Ook voor al je vragen over de wijze van afwerken kun je Zwaan Lenoir inzetten. Ze denken graag met je mee. Dus, heb je vragen, of ben je met een boek of project bezig en heb je advies nodig, bel gerust en ga een keer langs!

Meer informatie


Platform P maakte verschillende verkoopbrochures KAAP

Platform P is een printmanagementbureau dat jouw opdracht van advies in de ontwerpfase tot het eindproduct begeleidt.

Voor een verkoopproject in Amsterdam mocht Platform P twee verschillende brochures maken, en koos daarbij voor een combinatie van papiersoorten. Om de beelden goed eruit te laten springen is er voor een deel van het binnenwerk (plus omslag) voor Magno Volume gekozen. Voor het tweede deel van het binnenwerk (overzicht en plattegronden) kozen zij Munken Polar.

Beide brochures tellen 80 pagina’s binnenwerk in 4 omslag. Het binnenwerk bevat ook enkele pagina’s met uitslaanders.

Het omslag van de brochures is voorzien van een soft touch mat laminaat met een extra glanzende spot UV lak. De brochures zijn middels Otabind genaaid gebrocheerd en de flappen vallen binnen de afsnede.

Meer informatie


Drukkerij Aeroprint: ‘We houden ervan iets te maken dat anders is’

Drukkerij Aeroprint in Ouderkerk aan de Amstel kijkt graag wat verder. Met bestaande, traditionele druktechnieken als offset, letterpress en zeefdruk, gecombineerd met digitale druktechniek zoals die van de HP Indigo en vlakbed inkjet printers maakt het grafisch bedrijf steeds weer producten waarvoor men uit heel Europa naar Ouderkerk komt.

Van hele grote boeken met een afmeting van 50 x 70 cm, tot luxe verpakkingen. Maar ook bedrukt textiel verwerkt tot boekomslagen of wandbekleding en het inrichten van tentoonstellingen of fotosets.

Drukwerk dat niet online te koop is. Dat zorgt voor een “wow” gevoel bij de gebruiker en vooral een ontwerp of gebruiksdoel dat het nodig heeft om de creatieve technieken ten volle te benutten is Aeroprint op het lijf geschreven.

Aeroprint is niet bang om iets te doen dat nog niet eerder is gedaan. Ook al kost dat meer tijd en moeite. Het gaat altijd om wat er wordt gemaakt.

Meer informatie