De Monsterkamer

Papiernieuws #26

In deze nieuwsbrief:

Mix & Match met Arjowiggins Creative Papers bij ANTALIS
FEDRIGONI’s Cast-Coated Collection: Splendorlux©
Handgeschept papier-look van WINTER & COMPANY
IGEPA: Kies Wijzer
GMUND USED, milieu vriendelijk karton voor verpakkingen en omslagen
LAHNPAPER lanceert lahnur®: duurzaam, recyclebaar, onnavolgbaar

Mix & Match met Arjowiggins Creative Papers bij Antalis

Ontdek de nieuwe Mix & Match tool van Arjowiggins Creative Papers met daarin het volledige assortiment en prachtige drukvoorbeelden op Keaykolour® én Curious Collection® Metallics. Twee boxen, in verschillende versies uitgebracht, laten zien dat deze perfect op elkaar aansluiten en elkaar versterken: de verfijnde natuurlijke textuur van Keaykolour® en de subtiele glinstering van Curious Collection® Metallics. Elk heeft een set losse, speciaal ontworpen voorbeeldkaarten en een overzicht van het hele assortiment.

In deze tool zijn 10 paar Keaykolour-Metallics kleurcombinaties uitgelicht, van diep zwart tot pastel roze en van fel rood tot warm goud. Ieder paar heeft een identiek grafisch ontwerp en is gedrukt met behulp van verschillende creatieve druktechnieken.

Laat je inspireren: creëer je eigen kleurencombinaties en combineer, meng of match de matte natuurlijke afwerking van Keaykolour met de subtiele glans van Curious Collection Metallics!

Deze exclusieve boxen zijn nu beschikbaar bij Antalis.

Meer informatie


Fedrigoni’s Cast-Coated Collection: Splendorlux©

Fedrigoni’s gamma Cast-Coated papier biedt tal van mogelijkheden voor het creatief ontwikkelen van labels, verpakkingen en andere commerciële doeleinden.

De Splendorlux collectie bestaat uit 1-zijdig wit, 2-zijdig wit, 1-zijdig gekleurd, 2-zijdig gekleurd, voorzien van verschillende effecten op de toplaag zoals parelmoer, metallic, spiegelend, embossing & natsterk.

Grammages oplopend van 80 tot en met 450 g/m². Zuiver ECF en FSC gecertificeerd.

Meer informatie


Handgeschept papier-look van WINTER & COMPANY

WINTER & COMPANY onthult PAPUR® CASCADA, een covermateriaal dat uniek is dankzij een speciaal druppeleffect. Geen twee druppels water zijn hetzelfde en dat maakt dit papier zo verrassend anders: er ontstaat een prachtige onvoorspelbare organische textuur.

PAPUR® CASCADA doet denken aan handgeschept papier en combineert een frisse look met een authentiek gevoel. Dit vegan en FSC-gecertificeerde papier draagt met 40% gerecycled materiaal bij aan een beter milieu. Het materiaal is ideaal voor de verpakkingssector, maar ook voor stationary en schutbladen is het uitermate geschikt. Natuurlijk is het uit voorraad leverbaar en verkrijgbaar in 5 kleuren: zwart, wit en de natuurlijke tinten Cloud, Vervain en Cherry Blossom.

Meer informatie


Igepa: Kies Wijzer

De verkiezingen zijn net achter de rug. Eén van de vele onderwerpen is het klimaat en de bijdrage die er geleverd moet worden voor het behalen van het klimaatakkoord op nationaal en internationaal niveau.

De papiersector doet hard zijn best om ook het verschil te maken. Zoals het gebruik van biocentrales, water- en energiereducties, hergebruik van restafval, grondstoffen uit productiebossen of uit verantwoord bosbeheer, chloorvrij en zuurvrij produceren, etc. Veel intenties met alternatieve grondstoffen zijn goed, zelfs op kleine schaal, maar het gaat uiteindelijk om de massa en de bijdrage die grote papierproducenten kunnen leveren. Igepa Nederland biedt veel duurzame merken die bijdragen.

Drie ongestreken kwaliteiten van diverse grondstoffen licht Igepa graag toe:
•  Lessebo Design, houtvrij design papier
•  Rebello110, 100% recycled papier
•  Holmen TRND, houthoudend papier

Meer informatie


Gmund Used, milieuvriendelijk karton voor verpakkingen en omslagen

De Gmund Used collectie voldoet aan alle vragen en eisen om hét papier van de toekomst te zijn. Het is een gouden combinatie van esthetiek, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Gmund Used is voor 100% gemaakt van gerecycled papier. Dit circulaire proces transformeert gebruikt papier van afval tot hoogwaardig designkarton. Dankzij het beschikbare gramgewicht van 300 g/m² is Gmund Used perfect geschikt voor verpakkingen en boekomslagen.

Gmund Used in één oogopslag:
•  10 nieuwe kleuren
• Mat oppervlak
• Verkrijgbaar in 300 g/m² op 70 x 100 cm LL
• Andere formaten en gramgewichten beschikbaar vanaf 3 ton
• Geschikt voor alle toepassingen en druktechnieken
• Gmund Eco certificaat, FSC® gecertificeerd (FSC-C006462)

Meer informatie


Lahnpaper lanceert lahnur®: duurzaam, recyclebaar, onnavolgbaar

lahnur® is een uniek gamma dat de voorheen lastig te verenigen eigenschappen duurzaamheid en recyclebaarheid tot in de perfectie combineert.

Het heeft een buitengewone tactiliteit en is ideaal voor alle veelgebruikte drukmethodes en verdere bewerkingen zoals rillen en vouwen. lahnur® is het perfecte materiaal voor bijzonder duurzaam drukwerk zoals plant-etiketten, boekomslagen, labels en tags, folders, badges en meer.

lahnur® is verkrijgbaar in wit, ongestreken, en in de gramgewichten 110, 150 en 200 g/m².

Meer informatie