De Monsterkamer

Papiernieuws #25

In deze nieuwsbrief:

LIBERTAS PASCAL kiest voor CO2 neutraal gebouwde pers
The BookBindCube van BREPOLS BOOKBINDERS
die Keure, Masters of print
Bij GRAPHIUS hebben ze ook verstand van goede whisky
FINISHING TOUCH, de touch van perfectie
Je kunt meer bij JUBELS
Foliedruk op papier en karton, GRAFISCHE GROEP MATTHYS combineert het met 1001 kleuren

LIBERTAS PASCAL kiest voor CO2 neutraal gebouwde pers

De allereerste HP Indigo 7 eco van Nederland staat bij drukkerij Libertas Pascal. Deze digitale pers heeft de vertrouwde Indigo kwaliteit, maar met een duurzaam randje. De pers is CO2 neutraal gebouwd, heeft software voor inktbesparing en een high-white inkt optie. In plaats van meerdere lagen witte inkt, is met de 7eco één laag dekkend genoeg voor het maken van mooie producties.

Producties zoals het boek ‘Morning Walks’ van Roelant Meijer. Het meegenaaide omslag van 2 x 4 pagina’s is gedrukt op 283 grams foldkraft met vijf lagen witte inkt en één laag full colour op de ‘oude’ HP indigo’. Door de minimale bedrukking aan de binnenzijde blijft het karakter van het kraft goed zichtbaar. Het foldkraft heeft een mooi glad oppervlak, een hoge stijfheid en is bestand tegen doorscheuren. Het binnenwerk is gedrukt op 120 grams BIO TOP 3® en gebonden met een genaaid afgelijmde rug zodat het bindgaren zichtbaar blijft.

Ook benieuwd naar de witte inkt optie, de verschillende bindwijzes of ander drukwerk? Plan online een meeting en laat je verrassen.

Meer informatie


The BookBindCube van BREPOLS BOOKBINDERS

The BookBindCube is bestemd voor boekenmakers; ontwerpers, uitgevers, lithografen, drukkers, etc. Deze bevat 10 bindtechnieken, verdeeld over drie categorieën; Hardcovers, Softcovers en Specials. Waaronder natuurlijk Otabind®, Otastar® en de Breflex®. The BookBindCube is bedoeld ter inspiratie en laat zien in welke richtingen je kan denken als het gaat om de afwerking van boeken.

Binnen Nederland en België wordt The BookBindCube door Brepols verdeeld. Op deze wijze kunnen ze de verschillen in de bindtechnieken en de specifieke tips en trucs persoonlijk toelichten.

Speciaal voor ontwerpers
Zodra de Corona-maatregelen zijn versoepeld, worden er kleinschalige evenementen georganiseerd met Arctic Paper, Antalis, Grafische Groep Matthys en Brepols. Hierbij wordt toelichting gegeven op The BookBindCube en kan de productieomgeving van Matthys en Brepols bekeken worden.
Kun je niet wachten, mail dan met Patrick Bakermans van Brepols.

The BookBindCube is ontwikkeld in samenwerking met Grafische Groep Matthys, Moeskops Grafisch, Antalis, Arctic Paper en A-kwadraat.

Meer informatie


die Keure, Masters of print

die Keure is een familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring in drukken. Het team is gepassioneerd en bedreven in zowel hoogwaardig offset- en zeefdrukwerk als in digitaal grootformaatdrukwerk. En dit op een ecologisch verantwoorde wijze.

Dankzij vakmanschap en ervaring, behoort die Keure tot de wereldtop voor drukwerk. De volledige ploeg is trots op de erkenning die het krijgt voor de uitmuntende productie van kunstboeken. Tijdens iedere stap staan er medewerkers voor je klaar, van materiaalkeuze tot afwerking. Om iedereen zo goed mogelijk te woord te staan, zijn er kantoren in Brugge, New York, Los Angeles en Nederland. die Keure blijft groeien, evolueren en vernieuwen. Zij zijn Masters of print!

Bekijk de inspirerende portfolio van die Keure, of neem contact op met je vragen.

Meer informatie


Bij GRAPHIUS hebben ze ook verstand van goede whisky

Niet dat ze bij GRAPHIUS allemaal aan de drank zijn, maar omdat ze de 2020 editie van Jim Murray ’s Whiskey Bible drukten.

Je houdt het niet voor mogelijk wat GRAPHIUS door het jaar heen op de persen krijgt: Ze worden hierdoor specialisten in landbouw, architectuur, kunst of interieur en dankzij de indrukwekkende kookboeken die GRAPHIUS voor alle mogelijke opdrachtgevers drukt, koken ze bijna zoals Sergio.

Denk je dat ze overdrijven? Vraag dan een exemplaar van GRAPHIUS MAGAZINE aan. Dan begrijp je onmiddellijk waarom GRAPHIUS van alle markten thuis is. De eerste 21 aanvragers krijgen, naast het magazine, een gratis Whisky Bible.

À propos, de ‘World Whiskey of the Year’ is de 1792 Full Proof Bourbon, Kentucky straight Bourbon Whisky…

Meer informatie


Je kunt meer bij JUBELS

Wat maakt de Xerox Iridesse nou zo speciaal ten opzichte van andere digitale druk- systemen? Meer kleur in één drukgang! Dat uiterst grote kleurgamma voor intense kleuren en de exacte benadering van PMS kleuren.

Gebruik zilver of goud onder CMYK om metallics te creëren. Goud of zilver bovenop voor extra attentiewaarde. Het is ook mogelijk om wit te gebruiken op bijvoorbeeld zwart of donkergekleurd papier of karton (tot 400 grams) en daar bovenop CMYK te drukken. Supergave effecten die je ook kunt benadrukken met glanzend spot vernis. En gewoon tot 120 cm lengte. Voldoende voor een 10 pagina’s leporello op A4 formaat.

Nieuw en de eerste in Nederland
Recentelijk kocht Jubels ook nog een extra kleurstation. Roze fluorescerend. Super contrasterend, en fluorescerend.

Ongeëvenaarde kwaliteit
Lees het relaas van de Belgische fotograaf Eddy Hagen over de kwaliteit van de Iridesse in vergelijking met andere printsystemen in dit artikel en dit filmpje.

Meer informatie


FINISHING TOUCH, de touch van perfectie

Al ruim 20 jaar staat Finishing Touch klaar voor kleine en grote klanten, in binnen- en buitenland, voor drukwerkveredeling middels foliedruk, pregen en stansen.

In 2013 werd Finishing Touch op aanbeveling van Repro Hermans benaderd voor een mogelijke preeg opdracht. Op zoek naar het best mogelijke preegresultaat wist Paul Hermans maar 1 adres te noemen: Finishing Touch.

Het was een mooie opdracht met heel veel tactiele en tevens visuele uitdagingen; Irma Boom wilde voor haar boek, N° 5 – Culture Chanel, voorbij het maximaal haalbare. De opdracht: 156 verschillende, grote blind-preegbeelden, 2-zijdig aangebracht op Munken Polar 100 g/m2. Het werd een uitdagend, fantastisch, en uitzonderlijk boek! Deze afbeelding een detailopname van een blindpreeg.

Nieuwsgierig naar dit project of meer? Bezoek de website of neem vrijblijvend contact op met Finishing Touch.

Meer informatie


Foliedruk op papier en karton, GRAFISCHE GROEP MATTHYS combineert het met 1001 kleuren

Met (koud)foliedruk kan je al enkele jaren opvallende boekcovers ontwerpen. Of mooie wenskaarten, uitnodigingen… In de Monsterkamer vind je inspiratie. Steeds met CMYK bedrukking.

In 2021 voegt Grafische Groep Matthys daar onder andere ook nog eens 2 Pantone-kleuren in één enkele drukdoorgang aan toe. Want oranje in CMYK dat wil je eigenlijk niet. Je wil PMS 1495. En stiekem droom je van geweldige fluo-pantonekleuren maar je wil ook graag je foto’s in CMYK behouden. Vanaf deze zomer kan je die krachtige combinatie maken bovenop en naast koudfoliedruk. Dus 1001 (folie)kleuren worden er 10001, of zelfs 10002…

Grafische Groep Matthys bezorgt je met veel plezier de nieuwe presentatiefolder. Zo worden de mogelijkheden tastbaar en de resultaten extra kleurrijk. Wil je alvast een voorproefje? In deze video licht Bart Lauwaert alvast een tipje van de sluier op.

Meer informatie