De Monsterkamer

Papiernieuws #24

In deze nieuwsbrief:

Kapitaalband & leeslint, ook gewoon bij WINTER & COMPANY
Het uitgebreide gamma van SIRIO COLOR in een nieuw jasje
NAUTILUS® SuperWhite ook beschikbaar voor HP Indigo
Kathrin neemt afscheid van GMUND, en introduceert haar opvolger Tennie
SOPORSET: prestaties in elke omgeving
Het volledige MUNKEN assortiment is Cradle to Cradle Gecertificeerd™

Kapitaalband & leeslint, ook gewoon bij WINTER & COMPANY

Het kapitaalband & leeslint van WINTER & COMPANY staat bekend om zijn betrouwbare Duitse kwaliteit.

Het 4 mm gevlochten leeslint is verkrijgbaar op spoelen van 1000 meter. De rollen kapitaalband van 500 meter zijn net als het leeslint uit voorraad leverbaar en kunnen vaak de volgende dag nog worden geleverd.

En wist je dat het ook mogelijk is om specials te bestellen?
Denk eens aan 3-kleuren lint, lint met satijn-look en geprint lint?
Vraag WINTER & COMPANY naar de mogelijkheden.

Meer informatie


Het uitgebreide gamma van SIRIO COLOR in een nieuw jasje

Italiaanse smaken met verbeelding:
Jasmine, Milkshake, Nude, Sabbia, Paglierino, Limone, Gialloro, Arancia, Flamingo, Vermiglione, Lampone, Cherry, Vino, Dark blue, Blu, Iris, Turchese, Celeste, Lime, Foglia, Royal green, Cacao, Caffè, Cashmere, Bruno, Perla, Pietra, Antracite and Black.

High-level touch à la FEDRIGONI:
Smooth, Rough, Demin, Black/White en White White.
In de massa gekleurd ongestreken papier met licht-echte kleuren.
Beschikbaar in gramsgewichten van 80 tot 700 g/m².
Zuiver ECF en FSC gecertificeerd.

Meer informatie


NAUTILUS® SuperWhite ook beschikbaar voor HP Indigo

Het NAUTILUS®-assortiment biedt gerecycled papier van topkwaliteit; je kiest voor een natuurlijke oplossing zonder in te leveren op kwaliteit.

Nieuw in het assortiment is NAUTILUS® SuperWhite voor HP Indigo, een volledig HP Indigo gecertificeerd product – runnability, blanket compatibility en ElectroInk-adhesion. De 100% ElektroInk-adhesion maakt levendige prints mogelijk die tegelijkertijd de natuurlijke oppervlakte-eigenschappen van een ongestreken papier behouden.

NAUTILUS® SuperWhite voor HP Indigo is verkrijgbaar in 80-350 g/m² in de standaard Indigo formaten (32×46 cm LL/BL en 53×75 cm LL/BL) en is FSC™ Recycled en EU-Ecolabel gecertificeerd. Het NAUTILUS® assortiment biedt oplossingen voor gebruik op zowel een HP Indigo pers, als voor offset, laser en inkjet printen of in een hybride combinatie.

Het volledige assortiment is verkrijgbaar via Antalis.

NAUTILUS®, for the love of nature.

Meer informatie


Kathrin neemt afscheid van GMUND, en introduceert haar opvolger Tennie

Na bijna 8 jaar zeg ik goodbye & tot ziens – een oude droom die ik had ga ik nu realiseren. But you always meet twice, so they say.

Door mijn werk voor Gmund heb ik een geweldige tijd gehad, en ben ik door grote uitdagingen boven mijzelf uitgegroeid tijdens mijn vele reizen naar verschillende continenten. Het zijn de levenslessen die ik immer koester, samen met de bijzondere mensen die ik ben tegengekomen. Dit was absoluut een avontuur en een verrijking waarvoor ik jullie heel erg dankbaar ben. Evenals mijn ontdekte liefde voor Nederland.

Ik wil dit moment graag gebruiken om mijn opvolger te introduceren: Tennie Englert, een lieve collega uit Denemarken, die al jaren bij Gmund werkt en o.a. verantwoordelijk is voor Scandinavië.

Tennie Englert
T: +49 802 275 0086
M: +49 1515 027 0713
tenglert@gmund.com

Ik wens jullie allen veel geluk, succes en vooral gezondheid toe!

Liefs, Kathrin

Meer informatie


SOPORSET: prestaties in elke omgeving

SOPORSET is Europees marktleider in ongestreken premium offset- en pre-printpapier. Dankzij de hoge merkbekendheid en de uitmuntende kwaliteitsperceptie die het merk geniet, wordt het door printers in heel Europa gebruikt voor offset-, pre-print- en digitale toepassingen.

Het SOPORSET-assortiment is het resultaat van een voortdurende zoektocht naar innovatie, technologie en de hoogste kwaliteit, evenals een voortdurende  investering in marketing en het grootste respect voor het milieu.

Aan de basis van elk vel papier ligt een natuurlijke technologie: de Eucalyptus Globulus-vezels die SOPORSET in staat stelt een superieur ongestreken papier te maken met tot 48% minder hout (in vergelijking met Populus spp). Daarnaast garanderen deze vezels een natuurlijk glad oppervlak en een perfecte witheid.

Voor samples en vragen kunt u contact opnemen met IGEPA Nederland.

Meer informatie


Het volledige MUNKEN assortiment is Cradle to Cradle Gecertificeerd™

Cradle to Cradle (C2C) is een internationaal erkende standaard voor veilige en duurzame producten die gemaakt worden voor de circulaire economie. Door het Cradle to Cradle principe toe te passen, wordt niet alleen onze negatieve invloed op het milieu beperkt, we gaan zelfs verder en laten een positieve voetafdruk achter!

De Cradle to Cradle Gecertificeerde™ Product Standard kijkt naar de duurzaamheid van een product op vijf niveaus en is zo een gids voor designers en fabrikanten om steeds betere producten te maken: materialen mogen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, moeten kunnen worden hergebruikt, moeten geproduceerd worden met duurzame energie, zorg voor water en sociale eerlijkheid.

In het afgelopen halfjaar werd het hele productieproces in Munkedals geanalyseerd en gekeurd. Er is dus volledige transparantie over alle producten en grondstoffen. Het volledige Munken papierassortiment kreeg de bronzen Cradle to Cradle Certificering™. Arctic Paper Munkedals is hiermee de eerste papierfabriek in de wereld.

Meer informatie