De Monsterkamer

Papiernieuws #23

In deze nieuwsbrief:

MASTER YOUR VISION met de Paper Box van Fedrigoni
CORVON® ROCK van WINTER & COMPANY: dat moet je voelen!
22 kg, uniek van LESSEBO PAPER
Het volledige Munken papierassortiment is Cradle to Cradle Gecertificeerd™
MUNKEN, verkrijgbaar bij Antalis
Metapaper presenteert ecoFIBRES: duurzaamheid met een verhaal

MASTER YOUR VISION met de Paper Box van Fedrigoni

De PAPER BOX is Fedrigoni‘s nieuwste papier-bibliotheek. De box bestaat uit een alles-in-één verzameling van high-level papier, samengebracht om je een brede kijk te geven op de volledige collectie. Ideaal om je heel veel inspiratie te bieden voor al je creatieve projecten!

Drie verschillende delen, samen in één box: uncoated white, uncoated colours en coated papers. Alle prachtige informatie die je nodig hebt direct bij de hand.

Wil je meer weten over de PAPER BOX of wil je er één bestellen? Druk op de knop voor meer informatie.

Meer informatie


CORVON® ROCK van WINTER & COMPANY: dat moet je voelen!

Nieuw in de CORVON® collectie van WINTER & COMPANY is dit met latex geïmpregneerd papier, dat een visuele en haptische imitatie is van steen.

Het covermateriaal geeft je project de visuele kracht van steen, dit wordt versterkt door het ruwe oppervlak en de natuurlijke reliëfafwerking. Ruw en rauw, maar toch statig – opnieuw een prachtig materiaal dat is geïnspireerd op de natuur.

CORVON® ROCK is gemaakt van 50% gerecyclede vezels (PCW), FSC™ gecertificeerd en uit voorraad leverbaar in tien expressieve uitvoeringen.

Ontdek ook de metaal look van CORVON® RUST en raak geïnspireerd door urban spaces.

Meer informatie


22 kg

Dat is de uitstoot CO2 per ton geproduceerd papier bij Lessebo Paper, slechts 22 kilogram. Een uniek getal, want ter vergelijking: de emissie voor grafisch papier is gemiddeld meer dan 600 kilogram per ton (bron: European Association of Graphic Paper Producers, 2017).

Lessebo Paper heeft meer dan 300 jaar ervaring in de papierindustrie en erkent het belang van het produceren van duurzaam papier van hoge kwaliteit. Dankzij het consequent gebruik maken van lokale grondstoffen en alternatieve energiebronnen verbetert de Carbon Footprint. In The Climate Compass leer je meer over de effecten van het Lessebo Design papier op klimaatverandering. Voor meer informatie, kijk ook op www.lessebopaper.com.

Zien hoe dat meest klimaatvriendelijk papier eruit ziet? Vraag bij IGEPA het nieuwe Lessebo Design A4 monsterboek aan samen met The Climate Compass brochure.

Meer informatie


Het volledige MUNKEN assortiment is Cradle to Cradle Gecertificeerd™

Cradle to Cradle (C2C) is een internationaal erkende standaard voor veilige en duurzame producten die gemaakt worden voor de circulaire economie. Door het Cradle to Cradle principe toe te passen, wordt niet alleen onze negatieve invloed op het milieu beperkt, we gaan zelfs verder en laten een positieve voetafdruk achter!

De Cradle to Cradle Gecertificeerde™ Product Standard kijkt naar de duurzaamheid van een product op vijf niveaus en is zo een gids voor designers en fabrikanten om steeds betere producten te maken: materialen mogen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, moeten kunnen worden hergebruikt, moeten geproduceerd worden met duurzame energie, zorg voor water en sociale eerlijkheid.

In het afgelopen halfjaar werd het hele productieproces in Munkedals geanalyseerd en gekeurd. Er is dus volledige transparantie over alle producten en grondstoffen. Het volledige Munken papierassortiment kreeg de bronzen Cradle to Cradle Certificering™. Arctic Paper Munkedals is hiermee de eerste papierfabriek in de wereld.

Meer informatie


Munken, verkrijgbaar bij ANTALIS

Het Munken papierassortiment is verkrijgbaar bij ANTALIS. Met producten die zo dicht bij de natuur liggen, heeft Antalis veel aandacht voor milieuvriendelijke oplossingen. Met een breed assortiment ‘groene’ papiersoorten, is er voor ieder project een passende soort te vinden. Met Munken maak je niet alleen een stijlvolle keuze, maar ook een zeer milieubewuste.

Benieuwd? Vraag gerust wat samples aan.

Meer informatie


Metapaper introduceert ecoFIBRES: duurzaamheid met een verhaal

We zijn verheugd je kennis te laten maken met ecoFIBRES, Metapaper’s nieuw portfolio van papiersoorten gemaakt van hennep, stro en afval (post-consumer).

Met de introductie van ecoFIBRES schrijven we een nieuw hoofdstuk in ons milieuverhaal. Gedreven door de wens om de contouren van de inkoop van vezels opnieuw te definiëren door oude materialen zoals bijvoorbeeld hennep, stro en fabrieksafval te herontdekken, creëren we een duurzame toekomst.

EcoFIBRES zijn ontwikkeld voor de HP Indigo en daarnaast perfect voor offset, letterpress, riso, inkjet en dry toner digitaal printen. Het ‘natural green’ en ‘organic gold’- is beschikbaar in 118 en 324 gsm. Het Jute, Straw en Birch zijn beschikbaar in 120 en 300 gsm, het 100% gerecyclede zwart is beschikbaar in 150 en 300 gsm.

Vraag monsters aan en creër je duurzame projecten.

Meer informatie