De Monsterkamer

Papiernieuws #22

In deze nieuwsbrief:

Offset papier en het zachtste flock van WINTER & COMPANY
Kwaliteit sinds 1888: Conqueror van Arjowiggins, exclusief bij ANTALIS
Nieuw toegevoegd aan de filosofie van FEDRIGONI
Eindeloos veel keuze dankzij het aanbod in G.F SMITH’s nieuwe papiercollectie
Metapaper lanceert PRINTFARM, Europa’s eerste online marktplaats voor print
GMUND USED, ecologisch papier met een goed verhaal

Offset papier en het zachtste flock van WINTER & COMPANY

TEXPRINT en VELPRINT bieden ongekende mogelijkheden. Een wit geflockt canvas, klaar om bedrukt te worden zoals jij dat wilt.

Kies je voor een dromerig wolken effect met VELPRINT of juist voor een tijdloze textiel look met TEXPRINT? Je creëert hoe dan ook een unieke tactiele ervaring.

TEXTPRINT en VELPRINT zijn nu te bestellen als papier en board bij
WINTER & COMPANY en zijn uiteraard uit voorraad leverbaar.

Meer informatie


Kwaliteit sinds 1888: Conqueror van Arjowiggins, exclusief bij ANTALIS

Gemaakt van de beste pulpsoorten (van nieuwe of recyclede vezels) en in een breed aanbod aan afwerkingen en kleuren, mét of zonder watermerk. Conqueror biedt sinds 1888 een hoogwaardige collectie papieren en enveloppen voor een huisstijl van hoge kwaliteit.

Om voldoende keuzevrijheid te bieden is Conqueror beschikbaar in 6 wit- en crème tinten, 3 grijstinten en een intens zwarte variant. De tinten zijn bij iedere afwerking precies gelijk, hierdoor combineer je gemakkelijk de klassieke wove, laid en smooth varianten met de embossed varianten zoals contour of stonemarque. Conqueror is ook beschikbaar in een 100% katoen en 50% bamboe kwaliteit.

Meer weten of samples ontvangen? Just ask ANTALIS!

Meer informatie


Nieuw toegevoegd aan de filosofie van FEDRIGONI

FEDRIGONI produceert duurzaam speciaal papier: de nieuwe range
SYMBOL CARD ECO, geproduceerd met 50% of 100% gerecycleerde vezels.

SYMBOL CARD ECO50 en ECO100 vormen samen een extra gamma hoogwaardig éénzijdig gestreken karton, FSC gecertificeerd. Dubbel gestreken aan de toplaag met een satijnen afwerking – achterzijde zachte touch – prachtige combinatie en dit beschikbaar in Premium White.

Perfecte keuze voor covers, verpakkingen, mappen, invitations, dozen, promotiemateriaal en design-labels.

Fantastische stevigheid en voortreffelijk vouwbaar – kortom voldoet aan alle verwerkings- en afwerkingsbehoeften.

Meer informatie


Eindeloos veel keuze dankzij het enorme aanbod in G.F Smith’s nieuwe papiercollectie

Bestel nu de nieuwe G.F Smith papiercollectie bij CHRISTIAAN JANSSEN. 449 pagina’s met papier inspiratie. Van een 32 grams Japans papier tot een bijna 2 mm dik, 1400 grams Colorplan.

Colorplan: 55 kleuren, 100 t/m 1400 g/m2, 25 persingen, 6 formaten enveloppen en ColorplanLabel. In de standaardversie leverbaar vanaf 1 vel, met persing vanaf 25 vel.

Daarnaast: Crane Crest, 100% katoen en zeker het meest exclusieve papier voor een huisstijl. Naturalis met zijn unieke gelijkvormige gladheid aan beide zijden van het papier. Of Blocker: optimale opaciteit bij een laag gramgewicht. Uitgesproken viltmarkering en mooie kleuren: kijk naar Strathmore Grandee. Extract, papier gemaakt met pulp van gebruikte koffiebekers. Peregrina Classic met glossy zilver en goudkleurig papier. Of Softy: voelt aan als stof maar is prima te bedrukken.

Aan de voorbereidingen van de nieuwe collectie is meer dan 2 jaar gewerkt. De uiteindelijke productie nam nog eens 12 maanden in beslag. Geen wonder dat er een prijskaartje aan de nieuwe collectie hangt: € 42,50 inclusief verzendkosten en b.t.w., alleen voor Nederlandse adressen. Bestellen? Stuur dan een email met je adresgegevens en we gaan het regelen.

Meer informatie


Metapaper lanceert PRINTFARM, Europa’s eerste online marktplaats voor print

Printfarm van METAPAPER is Europa’s eerste online marktplaats voor print. Printfarm brengt tot 200 van de beste drukkerijen samen om het beste, breedste en meest diverse printaanbod in Europa aan te bieden.

Print lokaal van Amsterdam tot Berlijn, van Parijs tot Wenen. In 3 eenvoudige stappen begeleidt Printfarm je naar het perfecte printresultaat:
1. Configureer je project
2. Selecteer uw 3 gewenste drukkerijen en ontvang hun offertes
3. Bestel je print project

Printfarm biedt de grootste keuze aan papiersoorten, alle oplages en alle print- en afwerkingsmethodes, dit alles om het beste printproject te garanderen.

De bètaversie gaat half september live. De landingspagina is al online.

Meer informatie


GMUND USED, ecologisch papier met een goed verhaal

Duurzaam produceren is bij GMUND al jarenlang een belangrijk streven. Dat bewijst GMUND opnieuw met hun nieuw collectie: Gmund Used.

Gmund Used is een hoogwaardig designpapier, geproduceerd met 100% gebruikt paper (70% post-consumer-waste en 30% post-industrial-waste vezels).

Gmund Used staat naast duurzaamheid ook voor optimale kwaliteit en maximale vezelbenutting. De collectie overtuigt met nieuwe briljante kleuren. Door de hoge stijfheid is het bijzonder geschikt voor doosjes en verpakkingen.

Gmund Used is een collectie die alle voorwaarden van het papier van de toekomst in zich verenigt.

Gmund Used in één oogopslag:
· 10 nieuwe kleuren
· mat oppervlak
· 300 g/m² op 70×100 cm LL, beschikbaar uit voorraad
· andere formaten en grammages beschikbaar vanaf 3 ton
· geschikt voor alle toepassingen en alle druktechnieken
· Gmund Eco certificaat, FSC®

Meer informatie