De Monsterkamer

Papiernieuws #21

In deze nieuwsbrief:

Message in a bottle van FEDRIGONI
IGEPA: De cirkel is rond!
Boeiend board van WINTER & COMPANY
Terug van weggeweest bij ANTALIS: Cocoon Silk & Cyclus Silk
Munken ID van ARCTIC PAPER
LOOP: premium recycled uit een fabriek op windenergie

Message in a bottle van FEDRIGONI

Pulp is het driemaandelijkse luxe magazine dat uitsluitend wordt gepubliceerd voor designers, drukkers en opdrachtgevers van de Italiaanse papierfabrikant FEDRIGONI.

De nieuwste editie Pulp 18 – Message in a bottle is klaar! In deze uitgave viert Pulp de look en feel van etiketten voor wijn, bier en gedistilleerde dranken, met prachtige voorbeelden qua vormgeving en uitvoering. Op uw gezondheid, een zeer belangrijke boodschap!

Internationale ontwerpers, illustratoren, uitgevers en kunstenaars kunnen het Pulp magazine gratis aanvragen en zo de collectie nog beter leren kennen. Eerder uitgegeven edities kunnen eveneens aangevraagd worden.

Meer informatie


IGEPA: De cirkel is rond!

IGEPA heeft het 100% gerecycled assortiment gecompleteerd met de kwaliteit Circle Print. Door dit ongestreken papier een lichte strijklaag te geven reproduceert Circle Print meer gedetailleerde afbeeldingen, zonder de natuurlijke uitstraling te verliezen.

In de laatste uitgave van FOAM magazine #56 is ervoor gekozen om de foto’s van Henk Wildschut’s ‘Rooted’ en Joji Hashiguchi’s ‘We have No Place to Be’ te drukken op dit gerecycled papier. Het werk van beide is uiteenlopend maar wordt volledig in sfeer, emotie en gevoel door Circle Print gedragen.

Het complete Circle 100% gerecycled assortiment bestaat nu uit ongestreken en gestreken papiersoorten in wit en natuurwit tinten.

Meer informatie


Boeiend board van WINTER & COMPANY

Slaat de verveling toe? Behoefte aan iets unieks? Bij WINTER & COMPANY vind je niet zomaar karton…

WIBALIN® Board is een stevig, luxueuze materiaal, gemaakt van de lange WIBALIN® vezels die je van WINTER & COMPANY gewend bent.

Gebruik WIBALIN® Board als omslag of verpakkingsmateriaal, of als tag of label. Maak je keuze uit 10 kleuren en 2 persingen, allemaal uit voorraad leverbaar. No reason to be bored.

Meer informatie


Terug van weggeweest bij ANTALIS: Cocoon Silk & Cyclus Silk

Met de terugkeer van Cocoon Silk en Cyclus Silk is het aanbod recycled papier bij ANTALIS nog breder. Voor vrijwel iedere toepassing is er nu een 100% recyclede papiersoort beschikbaar.

De vernieuwde, gestreken papiersoorten zijn exclusief verkrijgbaar bij ANTALIS en vormen een goede aanvulling op het ongestreken Nautilus papier. Cocoon Silk is 100% recycled én 100% wit, perfect voor bedrukking met kleur of gedetailleerde afbeeldingen. Cyclus Silk heeft een natuurlijke tint en geeft een natuurlijke uitstraling aan een project.

Meer weten over recycled papier? Lees het in Het papier is groener bij Antalis: ontdek de wereld van recycled papier, met onder andere een interview met Jet van der Grient, papieradviseur bij Antalis.

Meer informatie


Munken ID van ARCTIC PAPER

Munken ID is een aanvulling op het bestaande Munken Design ongestreken papierassortiment en is beschikbaar in vier tinten: Munken Kristall ID (hagelwit), Munken Polar ID (friswit), Munken Lynx ID (natuurwit) en Munken Pure ID (crèmewit).

Het werd speciaal ontwikkeld voor de HP Indigo digitale persen en kreeg van HP de hoogst mogelijke beoordeling zowel voor bedrukbaarheid als verwerkbaarheid.

Het Munken ID is ook geschikt voor alle dry toner technieken en is verkrijgbaar bij Antalis in verschillende gramgewichten op formaat 32 x 46 cm lang- en breedlopend.

Meer informatie


LOOP: premium recycled uit een fabriek op windenergie

Loop wordt gemaakt in een fabriek die draait op windenergie. Als grondstof wordt gebruik gemaakt van 100% kringloopvezels (donkere tinten 50%).

Loop is CO2 neutraal, FSC gecertificeerd en verkrijgbaar in 11 kleuren in 118, 298 en 600 g/m2. Loop is een van de weinige papiersoorten met een mooie en zichtbare vezelstructuur in de kleur Straw.

Loop is uitstekend geschikt voor offset en zeefdruk, letterpress, foliedruk en gebruik in kantoorprinters.

Loop is onderdeel van het assortiment premium kringlooppapieren, zoals Extract (gemaakt van gebruikte koffiebekers), Vibers (papier, karton en enveloppen van olifantsgras) en Fotokarton Print&Design (100% recycled,
19 kleuren, 270 grams met Blaue Engel certificaat).

Loop (en de andere mooie kringlooppapieren) zijn verkrijgbaar bij CHRISTIAAN JANSSEN.

Meer informatie