De Monsterkamer

Papiernieuws #20

In deze nieuwsbrief:

ANTALIS biedt met Arjowiggins Creative Papers ruime keuze in creatief papier
Ontdek FEDRIGONI’s nieuwe collectie Sirio Color Rough!
IGEPA: ‛Een boek kan zoveel doen en het boek is van iedereen’ *
WIBALIN® Recycled: 100% recycled, 100% WINTER & COMPANY
SOPORSET’s zwaargewichten
COLOR COPY 30 jaar toonaangevend!

ANTALIS biedt met Arjowiggins Creative Papers ruime keuze in creatief papier

ANTALIS biedt met het assortiment van Arjowiggins Creative Papers één van de ruimste collecties hoogwaardige papiersoorten. Het assortiment is uit voorraad leverbaar en biedt eindeloze mogelijkheden.

Het brede assortiment bestaat uit het klassieke Conqueror, de vernieuwde Curious Collection, Opale, Pop’Set, Rives en het gekleurde Keaykolour.

Keaykolour is verkrijgbaar in maar liefst 48 kleuren en het papier heeft een natuurlijke uitstraling. Zelf zien hoe mooi deze soort is? Vraag de exclusieve printed samples aan (op=op)! We hebben twee bedrukte voorbeelden: Keaykolour Navy Blue 300 g/m2 en Keaykolour Sombre Grey 350 g/m2. De bedrukking in zilver laat het papier perfect tot zijn recht komen. Onbedrukte samples ontvangen kan natuurlijk ook. Just ask Antalis!

Meer informatie


Ontdek FEDRIGONI’s nieuwe collectie Sirio Color Rough!

Sirio Color viert haar 40ste verjaardag! Daarom heeft FEDRIGONI de collectie verder uitgebreid met de Sirio Color Rough variant.

Deze heeft als belangrijkste kenmerk het tactiele aspect van zijn ruwe oppervlaktestructuur en een opdikking van 1.3. Het microporeuze oppervlak van de rough is geschikt voor alle druk- en afwerkingstechnieken: letterpress, offset, folie-, blind- en zeefdruk. Een nieuwe mogelijkheid voor grafische creatievelingen en vormgevers die nu kunnen spelen met combinaties door gebruik te maken van gladde en ruwe versies met identieke kleuren in hetzelfde project.

Hiernaast wordt de totale Sirio collectie uitgebreid met vijf nieuwe kleuren. Ideaal voor grafische producties zoals verpakkingen, softcovers, schutbladen, luxe brochures, etc.

Sirio Color Rough is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren (ook voor digitale druktechnieken) in 115, 210 en 350 g/m².

Meer informatie


IGEPA: ‘Een boek kan zoveel doen en het boek is van iedereen’*

Er zijn vele genres literaire, educatieve en culturele boeken. De meeste aandacht heeft de inhoud, maar de vormgeving is ook zeker belangrijk. Eén van de bouwstenen is het papier.

IGEPA heeft een serie papiersoorten met een hoge opdikking, veel volume zonder zwaar aan te voelen, die gebruikt kunnen worden om de dikte van een boek te vergroten. Kwaliteiten als: SuperBrut 1.5, Holmen TRND 2.0, Fluweel 1.5, EOS 2.0, Magno Volume en Lessebo Design 1.3. Alle geven met hun specifieke eigenschappen karakter aan een boek.

Ben jij bezig met het ontwerp van een boek en wil je advies bij de papierkeuze en daarbij direct (bedrukte) monsters toegestuurd krijgen? Stuur ons dan een mail. Want samen kunnen wij vele mooie boeken creëren.
*Citaat CPNB

Meer informatie


WIBALIN® Recycled: 100% recycled, 100% WINTER & COMPANY

Met WIBALIN® Recycled geeft WINTER & COMPANY een tweede leven aan oud papier. Dit 100% gerecycled papier bestaat uit 40% Post Consumer Waste, 60% Post Industrial Waste én is FSC gecertificeerd.

Dankzij het gebruik van papier met een hoge vezelkwaliteit, is WIBALIN® Recycled geschikt voor de meest veeleisende toepassingen. Precies zoals je van WINTER & COMPANY gewend bent.

Maak je keuze uit één van de 16 door de natuur geïnspireerde kleuren. Ga je voor het heldere Quartz, het frisse Oceana of voor het hierboven getoonde Arizona? Wat je ook kiest, WIBALIN® Recycled is de perfecte manier om jouw boek of verpakking nóg duurzamer te maken!

Meer informatie


SOPORSET’s zwaargewichten

Heavy Weights only make you stronger. SOPORSET heeft een volledig assortiment zwaargewichten waarmee u op een hoger niveau kunt werken. Het papier van SOPORSET is geproduceerd met hoogwaardige technologie en kijkt altijd naar de toekomst. Het overtreft de verwachtingen van de klant en verzekert uitmuntende prestaties.

Belangrijkste kenmerken van SOPORSET Heavy Weights:

– Superieure prestaties
– Hoogstaande kwaliteit
– Hoge opaciteit
– Constante kwaliteit
– Uitstekende bladformatie
– Hoogwit

De collectie bevat gramgewichten van 135 tot 350 g/m2 en is beschikbaar voor offset en preprint. Producten van The Navigator Company worden in Nederland exclusief door Igepa gedistribueerd.

Meer informatie


COLOR COPY 30 jaar toonaangevend!

Ruim 30 jaar is Color Copy een begrip in de papierindustrie: Het papier voor alle digitale print jobs.

Dag in dag uit, overal ter wereld levert Color Copy topresultaten. Dat bewijst Color Copy met elke print telkens weer. Indrukwekkend, betrouwbaar, innovatief, Co2 neutraal, 100% tevredenheidsgarantie en zo kunnen we nog even doorgaan. Je onbegrensde creativiteit kun je in Color Copy kwijt.

Wil je meer weten over het meest uitgebreide assortiment voor digitaal kleuren printen, neem dan gerust een kijkje op www.colorcopy.com. Of overtuig jezelf met een gratis Color Copy test-set.

Meer informatie