De Monsterkamer

Papiernieuws #19

In deze nieuwsbrief:

WIBALIN® 2020: WOW, WHY, WHAT, WHEN?
Vier tinten, twee oppervakken, één kwaliteit: LESSEBO DESIGN
Creatieve kwaliteiten van FEDRIGONI voor digitale druktechnieken
De 4 nieuwe kleuren van COLORPLAN
GMUND Paper No.2
Mooie uitbreiding in de PUR COTON collectie van Zuber Rieder

WIBALIN® 2020: WOW, WHY, WHAT, WHEN?

Welkom bij WIBALIN® 2020 van WINTER & COMPANY. Een papier collectie die de wereld weerspiegelt; creatief, divers en tot zoveel in staat.

WIBALIN® 2020 bevat een nieuwe embossing, 21 nieuwe kleuren en de meest duurzame WIBALIN® tot nu toe: Wibalin® RECYCLED!

Antwoord op de vragen WOW, WHY, WHAT, WHEN vind je op de website.

Meer informatie


Vier tinten, twee oppervakken, één kwaliteit: LESSEBO DESIGN

Een zuiver papier en karton dat al generaties lang wordt geproduceerd in een omgeving omringd door bossen, rust en puurheid. Igepa is trots op Lessebo Design. Een fantastisch veelzijdig papier met een uitzonderlijke mooie bladformatie (doorzicht) en oppervlak. Hierdoor is Lessebo Design een uitstekende drager voor kritisch drukwerk.

Ook toont Lessebo aan dat creativiteit, kwaliteit en respect voor het milieu samengaan. Hout en pulp zijn voor 90% afkomstig uit de directe omgeving. Geen grondstoffen vanuit de hele wereld maar hout van lokale boeren,
50-80 km rondom de fabriek.

Vier tinten, twee oppervakken, één kwaliteit: Lessebo Design.

Overtuig jezelf van de kwaliteit en vraag monsters aan van het assortiment, inclusief de gehele enveloppenreeks en andere verzendoplossingen.

Meer informatie


Creatieve kwaliteiten van FEDRIGONI voor digitale druktechnieken

Fedrigoni is jouw high-tech partner voor digitale druktechnieken. Het assortiment van Fedrigoni omvat traditioneel tot creatief papier en karton en biedt een betrouwbare en brede keuze met drukresultaten van het hoogste niveau.

De ‘Century Soho for Indigo Technology’ swatch (CSI) staat voor keuze en flexibiliteit, wat je vereisten ook zijn. De catalogus bevat ook hogere gramgewichten om nog meer impact te kunnen maken. Alle kwaliteiten zijn HP Indigo® gecertificeerd.

De ‘Century Soho for Digital technology’ swatch (CDI) focust op digitale, dry toner-based druktechnieken. Ze bevat een up-to-date en ruime selectie op het gebied van producten, afwerking, kleur, formaat en gramgewicht.

Fedrigoni’s digitale collectie bevat ook de nieuwe “Soho Touch Class”® producten. Uniek, uncoated papier voor digitale veredeling (Scodix technology® en andere).

Meer informatie


De 4 nieuwe kleuren van COLORPLAN

Colorplan‘s World Favourite Colour project leverde niet alleen de 51ste kleur, Marss Green, op in het gamma, maar ook veel informatie over de voorkeur van klanten wereldwijd over kleuren, beleving en emoties.

Door dieper te duiken in de argumenten waarom sommige kleuren favoriet waren zagen de ontwikkelaars bij G.F Smith 4 nieuwe kleuren: Slate, Chartreuse, Hot Pink en Rust.

Slate als een perfecte match tussen Dark Grey en Ebony, Hot Pink als stralend en vrolijk en favoriet van Osman Studios. Chartreuse vanwege de balans tussen de groene en gele tinten en ten slotte Rust, een natuurlijke, warme oranje tint.

Alle kleuren zijn leverbaar van 135 tot en met 700 gram, vanaf 1 vel en uiteraard met bijpassende enveloppen in 5 formaten.

Meer informatie


GMUND Paper No.2

Het tijdschrift Gmund Paper No.2 bevat verhalen van Gmund zelf en over Gmund. Met een verfijnde blik, aantrekkelijke uitstraling en hoogwaardige foto reportages biedt dit tijdschrift haar lezers een uniek inkijkje in het papierbedrijf.

Maar er is meer: voor dit tijdschrift maakt Gmund gebruik van verschillende papiersoorten en druktechnieken. Hierdoor is elke pagina een mooi voorbeeld van de diversiteit van Gmund’s papiercollectie. Daarnaast zijn bij elk artikel de papiersoorten zorgvuldig gekozen, zodat dit niet alleen de drukkwaliteit ten goede komt, maar ook de inhoud ondersteunt.

Dankzij het uitzonderlijke formaat is het tijdschrift mooi compact en handzaam, maar tegelijkertijd groot genoeg om visueel en tactiel indruk te maken.

Meer informatie


Mooie uitbreiding in de PUR COTON collectie van Zuber Rieder

Zuber Rieder heeft de prachtige papier- en kartonrange PUR COTON, gemaakt van 100% katoenvezel, uitgebreid met een aantal fraaie uitvoeringen en specificaties:

  • Naast de bestaande uitvoeringen in 120, 250, 350 en 710 g/m2 is
    PUR COTON nu ook leverbaar in 500 g/m2.
  • De kleur ‘Hero’, het best te omschrijven als een warme kraftkleur, in
    500 g/m2.
  • De tweezijdige viltmarkering ‘Excès’, in 250 g/m2 en 350 g/m2.
  • Digital print formaten (32×46 LL), ook voor HP-Indigo, nu leverbaar in 120 en 250 g/m2.

Door deze uitbreiding kan Zuber Rieder nu 25 specificaties PUR COTON leveren vanuit fabrieksvoorraad Frankrijk.

Meer informatie