De Monsterkamer

Papiernieuws #18

In deze nieuwsbrief:

Shining like a STARDREAM!
Maak kans op de BINDBOX van Brepols & Grafische Groep Matthys
Miljoenen extra koffiebekertjes bestemd voor JAMES CROPPER
FEDRIGONI ARENA, de nieuwe look van ongestreken papier
WIFAC levert frisse kleuren linnen voor bijzondere toepassingen
Er is wit en er is G-SNOW. Ontdek het ultra-witte papier van Arctic Paper

Shining like a STARDREAM!

Igepa Stardream is een in de pulp gekleurd, gemetalliseerd papier en karton, beschikbaar in maar liefst 32 kleuren. Het oppervlak bevat parelmoer pigmenten, waardoor het drukbeeld een stijlvol, glinsterend effect krijgt. Stardream is perfect inzetbaar voor luxe drukwerk. Er zijn glamoureuze kleuren als Fine Gold, Silver en Quartz. Of kies voor de elegante kleuren als Sapphire, Copper en Lapislazuli.

Met zijn tweezijdige glittering en overige kleuren is er een grote verscheidenheid aan creatieve mogelijkheden. Tevens zijn er enveloppen beschikbaar in diverse kleuren en formaten.

Igepa Stardream is FSC gecertificeerd, elementair chloorvrij, ligninevrij en PH-neutraal voor een uitstekende houdbaarheid van de papiervezel. Bovendien geschikt voor de meeste druk- en afwerkingstechnieken: offset, HP Indigo, dry toner, zeefdruk, foliedruk, letterpress en embossing.

Ook schitteren in je creatie?

Meer informatie


Maak kans op de BINDBOX van Brepols & Grafische Groep Matthys

Speciaal voor onze excursie naar binderij Brepols en foliedrukkerij Grafische Groep Matthys (Turnhout, België) hebben deze bedrijven de handen ineen geslagen om een prachtige set met dummies te maken. De dummies zijn voorbeelden (met uitleg) van de vaardigheden die de beide bedrijven bezitten. En wij kunnen er 10 weggeven! Deze zullen worden verloot onder alle reacties.

Wat zit er in de box?

Het zijn vijf losse boekjes, op vijf verschillende manieren gebonden door Brepols: Otabind®, Otastar®, Breflex®, Schweizer en Hardcover.

De vijf covers zijn verzorgd door Grafische Groep Matthys. Met leuke patronen laten ze de toepassingen van koudfolie zien in combinatie met full colour drukwerk.

Het binnenwerk bestaat uit onbedrukt Nautilus® Classic, het nieuwe 100% recycled papier geproduceerd door Mondi, geleverd door Antalis. Ideaal voor notities en schetsen.

Meer informatie


Miljoenen extra koffiebekertjes bestemd voor JAMES CROPPER

Miljoenen extra koffiebekers zullen vanuit steden in het hele Verenigd Koninkrijk hun weg vinden naar het Engelse Lake District, dankzij een samenwerkingsverband tussen papierfabrikant James Cropper en het Cup Fund.

De investeringen die nodig zijn om het recyclen van koffiebekers te stimuleren zijn mede te danken aan Starbucks, dat op eigen initiatief een toeslag op wegwerpbekers doorvoerde en de opbrengsten doneert om plastic vervuiling tegen te gaan.

De koffiebekers worden opgehaald en verwerkt door afvalbeheerders om vervolgens in James Cropper’s CupCyclingTM faciliteit een tweede leven te krijgen.

De oude bekers worden omgetoverd tot prachtig papier, verpakkingen en kantoorartikelen, waaronder de nieuwe collectie ‘Croppers’ wenskaarten van Hallmark. Een prachtig voorbeeld van circular design.

Meer informatie


FEDRIGONI ARENA, de nieuwe look van ongestreken papier

We zijn blij te melden dat vanaf 2020 de hele Fedrigoni collectie weer in De Monsterkamer te vinden is. Als voorproefje daarop is er alvast Fedrigoni ARENA.

Met de nieuwe Arena uncoated papiercollectie biedt Fedrigoni een mooie aanvulling op de reeds bestaande speciale papiersoorten.

De Arena collectie is verkrijgbaar in drie verschillende structuren, namelijk Smooth, Rough (Opdikking 1.3) en Bulk (opdikking 1.7). Deze structuren zijn onderverdeeld in 4 verschillende tinten Ivory, Natural, White en Extra White.

Het assortiment is verkrijgbaar in diverse grammages van 70 tot 580 g/m2 op de gangbare Europese standaardformaten van 72 x 102 cm, 64 x 90 cm en 46 x 64 cm en dit zowel lang- als breedlopend.

Tevens verkrijgbaar zijn de bijpassende enveloppen en HP Indigo geschikte formaten.

Ontdek het brede scala aan toepassingen van Arena.

Meer informatie


WIFAC levert frisse kleuren linnen voor bijzondere toepassingen

Met de linnens van Bamberger Kaliko hebben ontwerpers de keuze uit ruim 350 kleuren, in meer dan 15 verschillende kwaliteiten. Zowel ongecoat als gecoat. Hiermee kan elke gewenste uitstraling bereikt worden.

Het IRIS linnen kan in 60 warme, levendige kleuren geleverd worden, waaronder een nieuwe mooie kleur vuurrood. Wil je 100% milieuvriendelijk produceren? Kies dan voor de linnens uit de IRIS PLUS serie, waarvan niet alleen het cacheerpapier, maar ook het linnen zelf FSC-gecertificeerd is.

Wifac levert, naast het boekbinderslinnen, ook exclusief de volgende afwerkingsmaterialen:

  • Schutbladpapier (Peyer, Guarro Casas)
  • Kunstleer
  • Wire-O spoelen (Rilecart)
  • Hechtdraad
  • Lijm (Henkel)

Meer informatie


Er is wit en er is G-SNOW. Ontdek het ultra-witte papier van Arctic Paper

G-Snow maakt deel uit van het nieuwe G-assortiment, waar ook het welbekende G-Print toe behoort.

Het G-assortiment biedt experts in de printindustrie een gamma houtvrij gestreken papier dat garant staat voor een consistent en onberispelijk drukresultaat, zowel voor kleine als grote oplages.

Vraag de G-Snow box aan en vergelijk G-Snow met je standaard gestreken papier.

Meer informatie