De Monsterkamer

Papiernieuws #17

In deze nieuwsbrief:

Verken de ruimte met SOLARIS van WINTER&COMPANY
Ecologisch papier van IGEPA
NAUTILUS®, het trendy en complete recycling assortiment
Bereik je duurzaamheidsdoelstellingen met Neenah’s ENVIRONMENT®
De premiumkwaliteiten van CORDENONS nu ook voedingsgeschikt
Het sterke, hoogwaardige papier van LAHNPAPER

Verken de ruimte met Solaris van WINTER&COMPANY

50 jaar geleden landden de Apollo 11 astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin met hun maanmodule op de ‘Sea of Tranquility’.

WINTER&COMPANY viert daarom dit jaar de ontdekkingsreis van ons zonnestelsel en alles daarbuiten.

Ze presenteren SOLARIS – INSPIRED BY SPACE. Zorgvuldig gekozen materialen om je zintuigen te prikkelen met visuals, texturen en kleuren geïnspireerd door de ruimte, ‘the final frontier’.

In de collectie vind je onder andere Velprint, een wit geflockt materiaal met een bedrukbaar velours structuur, dat leverbaar is als 100 grams papier of 320 grams board.

Meer informatie


Ecologisch papier van Igepa

Papier wordt geproduceerd uit hernieuwbaar hout. Als de bossen duurzaam en verantwoord onderhouden worden, blijven ze intact voor volgende generaties. Papier kan gerecycled worden. Het wordt ingezameld, gesorteerd, gezuiverd en ontinkt. Deze schone papierpulp dient als grondstof voor Igepa’s hoogwaardige papierkwaliteiten als:

Rebello 110 – 100% recycled natuurwit ongestreken papier met een eigen karakter. Rebello is geproduceerd zonder chloor en optische witmakers. Het beschikt over de volgende product certificaten; FSC Recycled, Nordic Swan Ecolabel, Blue Angel Ecolabel, Austrian Ecolabel en NAPM 100% recycled.

Circle Offset – 100% hoogwit ongestreken recycled papier. Door het afvalpapier via een uniek, innovatief en milieuvriendelijk proces te recyclen ontstaat dit hoogwit papier. Circle Offset beschikt over het FSC recycled, EU Ecolabel en Blue Angel certificaat. Je hoeft nu geen keuze te maken voor recycled of hoogwit papier. Circle offset biedt beide.

Circle Silk – 100% recycled gestreken papier. Het oppervlak geeft een mooie zijdeglans aan full colour beeldreproducties. Circle Silk is FSC recycled gecertificeerd en Elementair Chloorvrij geproduceerd.

Meer informatie


NAUTILUS®, het trendy en complete recycling assortiment

Meer dan ooit zijn we op zoek naar het creëren van duurzame oplossingen. Een belangrijke rol hierin speelt een betrouwbare beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardig gerecycled papier. Mondi biedt met NAUTILUS® een volledig portfolio van 100% recycling papiersoorten.

NAUTILUS® Super White en NAUTILUS® Classic zijn beschikbaar van 70 t/m 350 g/m² in A4/A3, formaten en rollen. Geschikt voor zowel offset als digitaal drukwerk.

Uiteraard draagt NAUTILUS® de milieu keurmerken FSC™ en Blaue-Engel, is er een Co2 neutrale variant beschikbaar en zijn alle specificaties onderdeel van Mondi’s Green Range.

Meer informatie


Bereik je duurzaamheids-doelstellingen met Neenah’s ENVIRONMENT® collectie

Denk aan ENVIRONMENT® wanneer je milieubewust ontwerpt. Deze papiercollectie van Neenah bevat premium gerecycled papier geïnspireerd door de natuur en het hedendaagse milieubewustzijn. Dankzij de verschillende aardetinten, gramsgewichten en digitale opties biedt ENVIRONMENT® een uitgebreide keuze voor projecten met een milieubewuste boodschap.

Deze premium papiercollectie wordt op een duurzame manier ontwikkeld. Alle ENVIRONMENT® papieren zijn gemaakt met 30% tot 100% post-consumer vezels, zijn FSC® gecertificeerd, Green-e gecertificeerd en Green Seal™ gecertificeerd.

Ideaal voor toepassing van brochures en enveloppen tot uitnodigingen, briefpapier, menukaarten en dozen. Met ENVIRONMENT® komen duurzame ideeën tot wasdom.

Meer informatie


De premiumkwaliteiten
van CordenonS nu ook voedingsgeschikt

Met TASTY heeft CordenonS nu ook een collectie luxe papier en karton voor direct voedselcontact.

TASTY MOISTY & FATTY (M-F), voor direct contact met vocht of vet, is verkrijgbaar in de Wild en Modigliani –versie. De speciale coating, zeker bij Modigliani, resulteert bovendien in een uniek natuurlijk, matglanzend effect.

TASTY DRY, voor direct contact met droge niet–vette voeding, bestaat zowel in Astropack als Modigliani-versie.

Alle producten uit het TASTY-assortiment zijn verkrijgbaar in wit, in grammages tussen 120 en 355 g/m2. De meest gangbare druk- en verwerkingstechnieken kunnen worden toegepast.

TASTY is uitermate geschikt voor dozen, zakken of sleeves, zowel in primaire als secundaire voedingsverpakking.

Meer informatie


Het sterke, hoogwaardige papier van LAHNPAPER

Bent je op zoek naar slijtvast, vormvast of waterbestendig materiaal? Of een bijzonder drukoppervlak voor je reclamecampagne? Lahnpaper biedt de grafische industrie producten met een lange levensduur, hoogwaardige bedrukbaarheid en een unieke tastzin.

Lahnpaper produceert speciaal papier voor duurzame printproducten, evenals digitaal bedrukbare nonwovens, perfect geschikt voor wanddecoratie. En om ervoor te zorgen dat buitenreclame altijd de maximale impact behoudt, ongeacht de locatie, ontwikkelt Lahnpaper ook stabiele oplossingen van topkwaliteit voor externe media.

Ontdek zelf het brede scala aan toepassingen van de hoogwaardige producten pretex®, cuturon®, neobond®, varitess® en lahnit®.

Meer informatie