De Monsterkamer

Papiernieuws #16

In deze nieuwsbrief:

Z-OFFSET INDIGO. Uniek digitaal drukwerk, je hebt het in de hand!
PAPERTALK met Antalis bij De Monsterkamer
NATURAL STRONG BOARD. De paperback 2.0 van Winter & Company
Metapaper lanceert EXTRAROUGH RECYCLING, ontwikkeld met Mohawk
GMUND AWARD & UNFOLDED festival
VIBERS, papier van olifantsgras

Z-OFFSET INDIGO. Uniek digitaal drukwerk, je hebt het in de hand!

Z-Offset Indigo combineert twee uiteenlopende aspecten: een zeer robuust papiergevoel en een perfecte digitale verwerkbaarheid. Een ambachtelijk ongestreken papiersoort met een uitstekende stabiliteit, zeer goede bladformatie, een opdikking van 1.35 en een voortreffelijke opaciteit. Dit geheel aan aspecten zorgt voor een unieke en contrastrijke beeldweergave met behoud van een natuurlijke uitstraling. Z-Offset Indigo is verkrijgbaar van 80 t/m 300 g/m2, is gegarandeerd voor Dry-Toner én gecertificeerd voor HP indigo.

Z-Offset Indigo moet je voelen en beleven, vraag dus hier je monsters aan.

Meer informatie


PAPERTALK met Antalis bij De Monsterkamer

Maak nu kennis met The Paper Book; het onmisbare naslagwerk voor iedere designer of drukker die op zoek is naar creatief papier! Het handzame DL-boek bevat bijzondere kwaliteiten en verschillende nieuwe soorten. De honderden pagina’s zijn duidelijk en logisch gelabeld om ze gemakkelijk te raadplegen.

Op 27 juni is Jet van der Grient (papieradviseur bij Antalis) van 16:00 tot 19:00 uur aanwezig in De Monsterkamer om te praten over creatief papier. Tijdens deze ‘PAPERTALK’ staat het Paper Book van Arjowiggins centraal. Heb je de nieuwe editie van het Paper Book nog niet op je bureau liggen? Op de 27e krijg je in elk geval een exemplaar mee.

Laat je even weten of je langskomt zodat er een boek voor je klaar ligt? Dat kan door een mail te sturen naar Jet.

PAPERTALK? Just ask Antalis!

Meer informatie


NATURAL STRONG BOARD
Paperback 2.0 van WINTER & COMPANY

Flexibel en toch sterk? Luxueus maar toch een natuurlijke uitstraling? Goed bedrukbaar? Natural Strong Board van WINTER & COMPANY heeft het allemaal.

Na groot succes op de Duitse markt maakt Natural Strong Board nu ook in Nederland haar debuut.  Vraag een sample aan en word ook verrast door de veelzijdigheid van Natural Strong Board.

Meer informatie


Metapaper lanceert EXTRAROUGH RECYCLING, ontwikkeld met Mohawk

Metapaper Extrarough Recycling, zoals de naam al doet vermoeden, is een superieur ruw papier van topkwaliteit, geproduceerd van 100% post-consumer waste. Het papier is vervaardigd met 100% windenergie en is FSC-gecertificeerd.

Extrarough Recycling is beschikbaar in de witte Metapaper-tint en in de basisgewichten: 105, 120, 150, 270 en 350 gsm.

Extrarough Recycling is HP Indigo gecertificeerd en biedt ook de allerbeste prestaties op droge toner en offset drukpersen.

Extrarough Recycling sluit perfect aan op de andere kwaliteiten in het gerecycleerde gamma van Metapaper: Extrasmooth Recycling en Silk Recycling.

Omdat recycling de toekomst is.

Meer informatie


GMUND AWARD & UNFOLDED festival

GMUND AWARD
‘Make your work famous’, de Gmund Award 2019 komt eraan.
Voor alweer de 6ste keer zoekt Gmund wereldwijd de beste druk- en papierproducten. Deze zoektocht naar de meest creatieve, innovatieve en technisch hoogstaande producten gedrukt op Gmund papier is zojuist begonnen. Doe mee!

UNFOLDED Festival
De internationale bijeenkomst van de design- en communicatiebranch krijgt een tweede editie. Op 23 en 24 Oktober 2019 vindt het UNFOLDED Festival voor de tweede keer plaats in de productiehallen van Gmund. Het thema is ‘Consumer Centric’. De gasten kunnen naast high-profile keynote speakers meer dan 50 exposanten van over de hele wereld verwachten. Pure inspiratie in een ongebruikelijke ambiance. Zorg dat je erbij bent!

Meer informatie


VIBERS, papier van olifantsgras

Miscanthus (olifantsgras) is een sterke grassoort die weinig verzorging of water nodig heeft. Het neemt tot 4x zoveel CO2 op en doet het prima op verlaten weilanden rondom Schiphol. Ganzen houden niet van olifantsgras en vliegtuigen niet van ganzen; mooie combinatie toch?

Startup Vibers heeft een techniek ontwikkeld waardoor de vezels van olifantsgras prima te gebruiken zijn als vervanging van gewone houtpulp. Dat scheelt toch meteen zo’n 20% aan grondstof. Papierfabriek Schut in Heelsum maakt van deze pulp samen met FSC pulp een mooi papier in 90, 300 en 550 gram. Ook zijn er bijpassende enveloppen in C5, 110×220 en 155×155 mm leverbaar. Vibers papier kan prima voor de meeste grafische techieken worden gebruikt.

Vraag vrijblijvend een monsterset aan bij Christiaan Janssen.

Meer informatie