De Monsterkamer

Papiernieuws #15

In deze nieuwsbrief:

15 nieuwe kleuren Toile du Marais van WINTER & COMPANY
Handzame CREATIVE PAPER BOX van Igepa
Nieuw bij COLORPLAN: Labels
Er is wit en er is G-SNOW. Ontdek het nieuwe, ultra-witte papier van Arctic Paper
De perfecte match van JAMES CROPPER
GARDAPREMIUM NATURAL, een nieuw Italiaans raspaardje van Lecta

15 nieuwe kleuren Toile du Marais van WINTER & COMPANY

Ontdek Toile du Marais, het vertrouwde linnen met papieren drager, in 15 nieuwe kleuren. WIINTER & COMPANY breidt haar collectie uit met trendy pastel tinten.

Wat kun je nog meer verwachten: Zwart nóg zwarter, wit nóg witter. De fijne structuur en sterkte maakt Toile du Marais het ideale linnen voor alle covers.

Vraag een gratis sample aan via de website of bel het WINTER & COMPANY team voor meer informatie.

Meer informatie


Handzame Creative Paper Box van Igepa

De Igepa Creative Paper Box bevat 9 handzame waaiers met alle text & cover kwaliteiten gerangschikt per kleur. Een praktische tool die uw papierkeuze binnen dit uitgebreid assortiment eenvoudig maakt. De box bevat effen, recyclede, gestructureerde, metallic, hoogglanzende en heavy weight papiersoorten. Je kunt naar believen mixen en matchen.

De door Igepa zorgvuldige geselecteerde kwaliteiten, worden geproduceerd door gerenommeerde papierproducenten in Europa.

De waaiers zijn vergezeld van een alfabetische inhoudsopgave en een enveloppen overzicht.

Meer informatie


Nieuw bij Colorplan: Labels

In 15 Colorplan kleuren leveren we nu zelfklevende labels op het formaat 50×70 cm. Leverbaar vanaf 1 vel met een permanent zelfklevende achterzijde. Geschikt voor vrijwel alle druktechnieken. Door en door gekleurd papier, dus ook uitstekend toepasbaar op transparante verpakkingen. Geschikt voor temperaturen van -40 tot +80C.

Door deze uitbreiding is ook het assortiment papier in 100 gram vergroot met deze kleuren. Papier wordt geleverd op formaat 72×102 cm.

In alle Colorplan kleuren zijn ook enveloppen leverbaar in 6 formaten. Verpakt per 50 stuks.

Alle Colorplan specificaties liggen in het Europees magazijn in Duitsland en zijn met een paar dagen levertijd in Nederland met een minimum van 1 vel papier of 50 enveloppen. Specials als ColorplanDuoplan en Colorplan met persing worden in Engeland gemaakt met een minimum van 25 vel.

Meer informatie


Er is wit en er is G-Snow. Ontdek het nieuwe, ultra-witte papier van Arctic Paper

G-Snow maakt deel uit van het nieuwe G-assortiment, waar ook het welbekende G-Print toe behoort.

Het G-assortiment biedt experten in de printindustrie een gamma houtvrij gestreken papier dat garant staat voor een consistent en onberispelijk drukresultaat, zowel voor kleine als grote oplages.

Vraag de G-Snow box aan en vergelijk G-Snow met je standaard gestreken papier.

Meer informatie


De perfecte match van James Cropper

We ontwikkelen meer dan 1000 op maat gemaakte papiersoorten per jaar en hebben 2000 tinten in onze kleurenbibliotheek. Van 184 tinten zwart tot 62 tinten wit en alles daartussenin.

Veel van onze op maat gemaakte specialiteitspapieren beginnen met een kleurenmatch in ons Color Lab. Wij zijn de enige papierfabriek met een Color Lab binnenshuis, waar we ongeveer 200 kleurafstemmingen per jaar uitvoeren. De kleur wordt vervolgens getest onder verschillende lichtomstandigheden om te zorgen dat het resultaat optimaal is voor gebruik.

We zetten ook al onze kennis en expertise in voor het creëren van ons eigen assortiment van 32 levendig gekleurde papieren en kartonnen, Vanguard, gemaakt van 25% gerecyclede vezels (PIW).

Meer informatie


GardaPremium Natural, een nieuw Italiaans paradepaardje van Lecta

GardaPremium Natural is een silk gestreken houtvrije papierkwaliteit in een natuurlijke tint die bijzonder geschikt is voor de behoeften van de uitgeverswereld.

Verkrijgbaar in 135, 150, 170 en 200 g / m², garandeert dit product uitstekende runnability, hoge stijfheid, uitstekende bedrukbaarheid, goede weerstand tegen breken op de vouw en hoge opaciteit. GardaPremium Natural is uniek in vergelijking met andere silk gestreken papiersoorten momenteel verkrijgbaar in de markt, mede door de natuurlijke witte tint die verkregen wordt zonder toevoeging van optische witmakers. Deze neutrale tint is perfect voor het optimaliseren van zwart-wit- en kleurenafbeeldingen, waarbij elk detail wordt benadrukt, ideaal voor fotoboeken.

Met dit nieuwe product bevestigt Lecta opnieuw hoogwaardige papiersoorten aan te bieden: hoogwaardige papiersoorten ontworpen om tegemoet te komen aan alle wensen van designers en uitgevers.

Meer informatie