De Monsterkamer

Papiernieuws #14

In deze nieuwsbrief:

Igepa introduceert PAPERZINE
WINTER&COMPANY presenteert 3D video’s op nieuwe website
Een boek vol kleuren en structuren: The PAPERBOOK by Arjowiggins
Gmund introduceert de Gmund Bauhaus Dessau collectie
Step up your game – Go for the SOPORSET HEAVYWEIGHTS
BN Covermaterials wordt BALACRON INTERNATIONAL

Igepa introduceert PAPERZINE

Design: Stroomberg

Igepa presenteert een bijzonder praktische papiercollectie, verzameld in een kleurrijke cassette.

PAPERZINE bevat een selectie van 28 papiersoorten met uiteenlopende eigenschappen. In de cassette zijn zowel ongestreken als gestreken, spierwitte als getinte, opdikkende en vederlichte kwaliteiten te vinden. Wat PAPERZINE tot een uniek hulpmiddel maakt, is het feit dat alle papiersoorten in deze cassette met dezelfde bedrukking zijn uitgevoerd. Zo is direct inzichtelijk wat een kleur, een raster of een specifieke lijndikte op een bepaald papier betekent. De verschillende kwaliteiten zijn hierdoor uitstekend met elkaar te vergelijken.

Om tint, oppervlak en opaciteit goed te kunnen beoordelen, zijn van alle varianten ook onbedrukte vellen toegevoegd. Hierop staan alleen de technische specificaties aangegeven. Praktisch en zeer inzichtelijk, zo kan voor elk project een weloverwogen keuze gemaakt worden.

Meer informatie


Een boek vol kleuren en structuren: The PAPERBOOK by Arjowiggins

Eind vorig jaar lanceerde Arjowiggins Creative Papers het volledig vernieuwde Paperbook met daarin het complete assortiment creative papers. Een boek in een handzaam formaat en van iedere papiersoort één vel om de kleur en structuur goed te kunnen bekijken. Zo vind je altijd het perfecte papier voor jouw project.

De volledige kleurenrange is onder de loep genomen door kleurexperts van het Franse Atelier 3D. Met de nieuwe collectie is de range completer en uitgebreider. Zo is er voor ieder doel een bijpassende papiersoort te vinden.

In het assortiment vind je bijvoorbeeld Keaykolour Coral, een kleur die overeenkomt met de Pantone kleur van het jaar 2019: Living Coral. Ook is het wereldberoemde Conqeuror gamma aangevuld met drie tinten grijs (Feather, Pencil en Cartridge).

Al de papieren van Arjowiggins hebben een eigen effect waarmee je een ontwerp karakter kunt geven. Speel in op gevoel en emotie met kleur en structuur en ontdek de mogelijkheden.

Meer weten? Just ask Antalis!

Meer informatie


Gmund introduceert de Gmund Bauhaus Dessau collectie

Gmund introduceert de Gmund Bauhaus Dessau collectie in nauwe samenwerking met de Bauhaus Dessau Stichting.

De wereldberoemde Bauhaus Design School is opgericht door Walter Gropius in Weimar in 1919. Nu, 100 jaar later, zijn de beginselen, methoden en visioenen van de docenten en studenten nog steeds actueel. De dialoog tussen materiaal en design had altijd een specifieke betekenis bij het Bauhaus en papier speelde daarbij vaak een centrale rol. Gmund deelt deze visie op materiaalonderzoek en daaruit ontstond het papier Gmund Bauhaus Dessau.

 • Pure materialiteit en kwaliteit
 • Geen textuur, geen effecten
 • Glad oppervlak
 • Twee helder witte tinten
 • Diep zwart
 • Gewichten: 120, 160, 250, 300 and 350 g/m²
  (afhankelijk van het specifieke papier)
 • Goed te bedrukken in elke druktechniek
 • Goede verwerking op iedere machine
 • Speciaal gemaakt voor grote projecten (b.v. verpakkingen, mailings, binnenwerk pagina’s van brochures, catalogi en boeken)
 • Minimale orderhoeveelheid 500 kg.

Meer informatie


Step up your game – Go for the SOPORSET HEAVYWEIGHTS

Heavyweight papier van Soporset staat voor een kracht waarmee rekening moet worden gehouden binnen de markt voor premium papier. Door een uitstekende dikte en stijfheid, gekoppeld aan een hoge witheid, zullen je afdrukken naar een ander niveau worden getild en kun je elke keer weer op hoge prestatieniveaus werken.

Soporset Heavyweights, maken je sterker!

Meer informatie


BN Covermaterials wordt Balacron International

De naam BN Covermaterials is vervangen door de naam Balacron International. Met deze wijziging wordt de merknaam de bedrijfsnaam. Een naam die refereert aan het product dat al tientallen jaren geleverd wordt aan klanten over de hele wereld. Deze naamswijziging maakt onderdeel uit van een grootscheepse rebranding van de activiteiten van BN Covermaterials op het gebied van omslagmateriaal.

Nieuwe merknamen
Balacron International zal als paraplu dienen voor drie nieuwe merknamen die zij ook vanaf 1 januari 2019 zullen voeren: Balacron Cover, Balacron Security (voorheen BN security) en Balacron Digimedia (voorheen BN Digimedia).

Vier collecties: Heritage, Spectrum Atelier, Textile
In het kader van deze rebranding heeft Balacron International hun gehele assortiment tegen het licht gehouden en opgesplitst in vier verschillende collecties: Heritage, Spectrum, Atelier en Textile. Collecties met ieder een eigen karakter.

Meer informatie