De Monsterkamer

Papiernieuws #13

In deze nieuwsbrief:

CONQUEROR van Antalis: een mooi en compleet pallet
Wanneer wit ook echt wit moet zijn! HEAVEN 42 voor een verblindend resultaat!
GMUND BIO CYCLE – een bijdrage aan een betere wereld
Arctic Paper brengt MUNKEN ID uit
GARDAPAT van Lecta voor exclusief drukwerk
12 kleuren KRAFT papier van Takeo

Conqueror van Antalis: een mooi en compleet pallet

Deze herfst voegt Conqueror drie nieuwe grijstinten toe aan het assortiment: Feather, Pencil en Cartridge. Het pallet is daarmee compleet: van heldere witte tinten naar crème en van grijze tinten tot diep zwart. De nieuwe tinten zijn beschikbaar in Wove (velijn) en Laid (gevergeerd).

Feather is een zachte, warme grijstint. De helderheid van deze grijstint kan naast zwart een mooie zachte tegenhanger zijn. Naast natuurlijk witte tinten heeft dit papier een lila ondertoon.

Pencil is een neutraal, architecturaal grijs. Elegant, klassiek en helemaal van nu.

Cartridge is een sterke, donkergrijze tint die de kloof tussen Pencil en Calligraphy overbrugt. Cartridge is het evenwicht tussen warm en koel dankzij de aardse kleuren.

Meer weten? Just ask Antalis!

Meer informatie


Wanneer wit ook echt wit moet zijn! Heaven 42 voor een verblindend resultaat!

Igepa krijgt vaak de vraag welke papierkwaliteit nu echt wit is.
Natuurlijk zijn er wel een paar, maar er is er één die een hemelsbreed verschil maakt: Heaven 42! Een absoluut wit papier met een soft matte touch voor een heldere eerste impressie!

Heaven 42 is leverbaar in 115, 135, 150, 170, 200, 250, 300, en 400 grams. De unieke witheid en de homogene oppervlaktestructuur maken dit papier geschikt voor heel veel drukwerk toepassingen. Hoge scherpte, goede kleurcontrasten en een uiterst perfecte weergave van details.

Heaven 42, future proof en meer dan ooit één van de paradepaardjes van Igepa.

Meer informatie


GMUND BIO CYCLE – een bijdrage aan een betere wereld

Tijdens tests met snelgroeiende vezels ontstonden tijdloze en ontzettend mooie papiersoorten – met een uitstekende ecologische voetafdruk.

GMUND BIO CYCLE is perfect geschikt voor bedrijven die duurzaamheid willen communiceren in drukwerk of verpakkingen. In de collectie worden tot 50% alternatieve bestanddelen gecombineerd met nieuwe FSC vezels. Een klassieker van 100% gerecycled papier maakt de collectie compleet.

Chlorophyll – Blattgrün: 50% grasvezels uit de Beierse weilanden, waaraan bladgroen wordt toegevoegd voor een expressieve uitstraling.
Wheat – Stroh: 50% strovezels en 5% onbewerkt stro van de boerderij zorgen voor een rauwe tactiliteit.
Cannabis – Hanf: hoogwaardige cannabis celstof zorgt voor een grove structuur, en overtuigt door zijn natuurlijke schoonheid.
Rag – Baumwolle: lange vezels van katoen celstof zijn oersterk, puur en elegant. Ze zorgen voor een perfect resultaat bij pregen en boekdruk.
Cycle – Kreislauf: 100% recycled papier, roomwit in plaats van het bekende recycle-grijs. Dit papier is van topkwaliteit qua duurzaamheid – en eenvoudig te verwerken in allerlei druktechnieken.

Meer informatie


Arctic Paper brengt Munken ID uit

Het nieuwe Munken ID is een aanvulling op het bestaande Munken Design assortiment en werd speciaal ontwikkeld en door HP gecertificeerd voor de HP Indigo digitale persen. Het Munken ID is ook geschikt voor alle dry toner druktechnieken en biedt ontwerpers en drukkers zo meer flexibiliteit om het Munken Design in te zetten voor diverse projecten en kostenefficënter te werken.

Het Munken ID gamma bestaat uit vier tinten : Munken Kristall ID, Munken Polar ID, Munken Lynx ID en Munken Pure ID. Het is verkrijgbaar bij Antalis in verschillende gramgewichten op formaat 32 x 46 cm lang- en breedlopend.

Meer informatie


GARDAPAT van Lecta voor exclusief drukwerk

Ben je op zoek naar gestreken papier dat elk detail van een fotoboek, kunstcatalogus of ander hoogwaardig drukwerk haarfijn gedetailleerd uit de verf laat komen?

GARDAPAT van Lectacombineert een ongeëvenaarde opdikking (1.3) met een ultiem zijdezacht oppervlak.

Het oppervlak, de opdikking en de tint garanderen drukwerk van absolute topkwaliteit, en stelt je in staat het maximale resultaat te behalen.

GARDAPAT is verkrijgbaar in drie versies: KLASSICA (warme natuurlijke tint), KIARA (natuurlijk witte tint) en BIANKA (puur witte tint).

GARDAPAT van Lecta is grensverleggend in de emotionele beleving van drukwerk. GARDAPAT zet de standaard met een nieuwe generatie gestreken papier van sublieme kwaliteit.

Meer informatie


12 kleuren KRAFT papier van Takeo

FIRST VINTAGE van de Japanse papierleverancier Takeo heeft aantrekkelijke kleuren en een fijne textuur. Het versleten uiterlijk van dit papier roept herinneringen op van weleer. De basis van First Vintage is kraftpapier waarin de pulp van ongebleekt zachthout is gecombineerd met die van gebleekt hardhout. Met een variatie van twaalf kleuren, van bleke tot diepe kleuren en een breed scala aan gewichten van licht tot zwaar stimuleert het de creativiteit.

Meer informatie