De Monsterkamer

Papiernieuws #12

In deze nieuwsbrief:

Igepa presenteert vernieuwende papierkwaliteit ‘SuperBrut’
ColorFlo: door en door gekleurd zijdevloeipapier van Christiaan Janssen
Metapaper lanceert Extramatt coldwhite: ‘s werelds witste gestreken papier
Lahnpaper: hoogwaardig papier
Boek ‘Subtle’ over 47e Takeo Paper Show nu ook te koop in Nederland
Zwaan introduceert: Druk-op-snee, een nieuwe dimensie in boekdesign

Igepa presenteert vernieuwende papierkwaliteit ‘SuperBrut’


De vernieuwende papierkwaliteit SuperBrut is volgens ambachtelijk recept door Igepa gecreëerd.

SuperBrut combineert twee uiteenlopende aspecten: een zeer robuust papiergevoel en een perfecte bedrukbaarheid.
De unieke oppervlaktebehandeling zorgt voor een voortreffelijke beeldweergave met behoud van een natuurlijke uitstraling. SuperBrut< heeft een opdikking van 1.5. Hierdoor voelt een groot boek met veel pagina’s helemaal niet zwaar aan. De hoge opaciteit en de rustgevende witheid complementeren het product.

SuperBrut is te verkrijgen van 80 t/m 400 g/m2, is houtvrij, FSC gecertificeerd en geschikt voor Offset, Preprint en Dry Toner technieken.

SuperBrut moet je in je handen hebben gehad om het te beleven.

Meer informatie


ColorFlo: door en door gekleurd zijdevloeipapier: niet alleen bescherming maar ook luxe

De mooiste producten verdienen het om ingepakt te worden in een papier dat niet alleen beschermend is, maar ook nog eens de luxe uitstraling bekrachtigt. Of het nu gaat om bijzonder glaswerk, een mooi boek of delicate kleding, voor alles heeft ColorFlo een passend kleur.

Dit papier van het Amerikaanse familiebedrijf Wrapture wordt gemaakt in meer dan 70 kleuren in een 20-22 grams variant. Uit Europees magazijn leverbaar. Bedrukken doen ze ook: vanaf 10 vel digitaal 50×75 cm of vanaf 5000 vel traditioneel bedrukt.

Belangstelling? Maak eens een afspraak met Christiaan Janssen om naar de collectie te kijken.

Meer informatie


Metapaper lanceert EXTRAMATT coldwhite: ‘s werelds witste (160 CIE), supermat gestreken papier

EXTRAMATT coldwhite, het supermatte oppervlak levert een mooi natuurlijk papiergevoel op. Dit gevoel wordt versterkt door een opdikking van 1.15 en met 160 CIE is het papier 28% witter dan een standaard gestreken papier.

EXTRAMATT coldwhite is FSC-gecertificeerd en geschikt voor ‘cross platform’ drukken (offset, indigo en droge toner). Het papier biedt geweldige vouweigenschappen en een hoge stijfheid.

EXTRAMATT coldwhite is beschikbaar van 115 t/m 400 g/m2 (A4 t/m 72 x 102 cm (BL en LL). Papier kan online worden gekocht in kleine hoeveelheden zonder toeslag op de minimum hoeveelheid.

De brochure ‘Alternative Moons’ geeft een idee hoe drukwerk er uit kan zien op EXTRAMATT coldwhite.
Ontvangt u graag een ‘Alternative Moons’ brochure? Maak dan een afspraak met papierconsultant Jos Bergmans: j.bergmans@metapaper.io

www.metapaper.io

Meer informatie


Lahnpaper: hoogwaardig papier

Als moderne onderneming in de papier- en nonwovensector staat Lahnpaper voor innovatie, expertise en uitmuntendheid: Lahnpaper ontwikkelt, produceert en verkoopt papier en nonwovens als stabiele substraten voor bedrukken, coaten en pregen.

Duurzaamheid, een uniek papiergevoel en eersteklas bedrukbaarheid – dit zijn de kenmerken van hun oplossingen op het gebied van drukwerk.

Lahnpaper produceert speciale papiersoorten voor duurzame toepassingen zoals landkaarten, vluchtnummers, technische documenten, brochures, voedseletiketten, buitenreclame. Ook produceert Lahnpaper digitaal bedrukbare non-wovens voor wanddecoratie die perfect gepresenteerd moet worden.

www.lahnpaper.de

Meer informatie


Boek ‘Subtle’ over 47e Takeo Paper Show nu ook te koop in Nederland

De 47e Takeo Paper Show, getiteld Subtle, is nu nog te zien in het Japan House in Los Angeles tot 23 mei. Na Tokyo reisde de Subtle-show sinds 2014 de wereld over, naar Taipei, Milaan, Sao Paulo en nu dus Los Angeles. Het nieuwe Japan House London opent binnenkort op 22 juni op de hoek van Kensington High Street en Derry Street. Daar zal de Subtle show te zien zijn in november en december 2018.

Ga naar de Japan House website voor meer informatie: www.japanhouselondon.uk

Het boek Subtle dat bij de tentoonstelling verscheen is sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland. Je kunt het boek (samengesteld door Kenya Hara) bij een van deze drie boekwinkels kopen: Architectura & Natura (Amsterdam) The American Bookcentre (Amsterdam) Motta (Eindhoven).

Bekijk hier een video van het boek.

Meer informatie


Zwaan introduceert: Druk-op-snee, een nieuwe dimensie in boekdesign

Prachtige boeken hebben we gemaakt met kleur-op-snee en goud-op-snee. Maar we gaan een stap verder bij Zwaan. Vanaf nu is het mogelijk om alle drie de boeksneden te bedrukken in full colour met beelden in hoge resolutie. Dit noemen we druk-op-snee.

Deze vierkleuren druktechniek (cmyk), de nieuwste techniek in het bedrukken van boeksneden, opent nieuwe mogelijkheden bij het ontwerpen van boeken, bijna zonder grenzen. Een beeld kan helemaal rondom een boek gedrukt worden, teksten kunnen van achter naar voren doorlopen, motieven kunnen de sneden versieren. Denk bij het ontwerpen van je boekomslag voortaan driedimensionaal. Of het nu om boek gaat met harde band of softcover, druk-op-snee is met beide bindtechnieken mogelijk. Zelfs afgeronde hoeken kunnen bedrukt worden.

www.drukopsnee.nl / bookedgeprinting.com

Meer informatie