De Monsterkamer

Papiernieuws #11

In deze nieuwsbrief:

Nieuw bij Antalis: PowerCoat Alive, de verbinding tussen offline en online
Algro Design van Igepa: Made to Fit your Style!
CupCycling™ van James Cropper transformeert koffiebekers in papier
PERGRAPHICA® Collection Box – produced by Mondi
Zuber Rieder: Als het echt om papierspecialisme gaat
Oneindig veel kleuren en kwaliteiten boekbinderslinnen bij Wifac

Nieuw bij Antalis: PowerCoat Alive, de verbinding tussen offline en online

Stel je eens voor: drukwerk dat digitaal contact maakt met smartphones en tablets. Niet via een QR-code, maar middels een ingebouwde ‘chip-met-antenne’. Dit slimme digitale papier biedt ongekende creatieve mogelijkheden.

Papierproducent Arjowiggins is erin geslaagd om een RFID-chip met antenne in twee lagen creatief papier in te sluiten. De chip kan contact maken met mobiele apparaten die zijn uitgerust met NFC software door het apparaat simpelweg tegen het papier te houden. De chips zijn gemakkelijk te koppelen aan een URL naar keuze. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos: voeg extra informatie toe en laat je ontwerp tot leven komen.

Meer informatie


Algro Design van Igepa: Made to Fit your Style!

Algro Design is dé complete oplossing voor premium verpakkingen en grafische toepassingen. Het is ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen. Een unieke en veelzijdige reeks van enkel- en dubbelzijdig gestreken sulfaatkarton met een zijdezachte touch.

Algro Design garandeert maximale kwaliteit voor alle grafische processen. Dankzij eigenschappen als hoge witheid en uitstekende preeg diepte onderscheidt Algro Design zich van anderen.

Met Algro Design ben je in staat winnaars te creëren. The Cube Calendar is hiervan een goed voorbeeld. Deze bijzonder ontworpen bureaukalender op Algro Design Duo viel meerdere malen in de prijzen.

Je kunt de zeer exclusieve box opvragen.

Meer informatie


CupCycling™ van James Cropper transformeert koffiebekers in prachtig papier

CupCycling™ is een baanbrekend proces dat draait om samenwerking met toonaangevende merken en retailers om miljoenen wegwerpbekers te redden van de vuilstortplaats en ze op te waarderen tot hoogwaardige papiersoorten.

James Cropper heeft samen met de Britse winkelketen Selfridges en afvalbeheer expert Veolia een toeleveringskanaal ontwikkeld waarbij gebruikte koffiekopjes van de kantoren en winkels van Selfridges worden hergebruikt en verwerkt in de iconische gele papieren boodschappentassen in een volledig unieke closed-loop recyclingoplossing.

www.cupcycling.co.uk

Meer informatie


Nu te bewonderen in De Monsterkamer: De PERGRAPHICA® Collection Box – produced by Mondi

Deze prachtige box bestaat uit het PERGRAPHICA® LOOKBOOK ‘Vienna Stories’, waarin de veelzijdigheid van het assortiment getoond wordt. In de box ook een FEELBOOK, voel letterlijk alle kwaliteiten uit het PERGRAPHICA® assortiment. En in het SHOWBOOK lees je succesverhalen van PERGRAPHICA® gebruikers. PERGRAPHICA® is het premium designpapier van Mondi. Speciaal ontwikkeld om aan de hoogste eisen van creatieve professionals en drukkerijen te voldoen.

PERGRAPHICA® garandeert uitstekende drukeigenschappen zowel in offset als digitaal. Verkrijgbaar in twee oppervlaktes (Rough and Smooth); in drie tinten (High White, Classic en Natural) en in zes gramgewichten van 90 t/m 300 g/m2.

pergraphica.mondigroup.com
www.instagram.com/pergraphica

Meer informatie


Zuber Rieder: Als het echt om papierspecialisme gaat

Zuber Rieder, deze onafhankelijke Franse papierfabriek mag zich een ware specialist noemen in de productie van hoogwaardig ongestreken papier en karton.
 Met hun uitgebreide range van creatieve, innoverende en milieuvriendelijke soorten papier sluiten ze perfect aan op de behoeften van veel grafische vakmensen: ontwerpers en drukkers en eindgebruikers.

 Voor elke toepassing een oplossing: etikettenpapier, luxe verpakkingen, exclusieve communicatie, design en technische papieren.

Laat je eens verassen door de vele mogelijkheden met o.a. de merken Pur Coton, Bagasse (suikerrietafval), Esprit de Natur (100% recycled) en Grains de Papier. 


Meer weten? Zuber Rieder wordt in Nederland vertegenwoordigd door Proost Partners. Klik op de rode knop hieronder voor een eerste kennismaking met de Zuber Rieder collectie.

www.zuberrieder.com
www.proostpartners.nl

Meer informatie


Oneindig veel kleuren en kwaliteiten boekbinderslinnen bij Wifac

Een goed boek vraagt om een mooi boekomslag.

Om dat te kunnen creëren wil je natuurlijk kiezen uit zoveel mogelijk kleuren en structuren. Wifac is exclusief dealer van het Duitse Bamberger Kaliko, met een assortiment boekbinderslinnen in meer dan 350 kleuren en in ruim 15 verschillende kwaliteiten. Een hardloper is bijvoorbeeld de kleur Jeans blauw, maar ook de onlangs toegevoegde “natuur” kleuren zijn populair.

Overtuig je van de kwaliteit en de kleurkracht van het linnen en vraag kosteloos en vrijblijvend een sampleboekje bij ons op. Wil je eerst even testen met het materiaal? Wifac levert kosteloos testmateriaal in het door jou gewenste formaat.

Meer informatie