De Monsterkamer

Papiernieuws #10

In deze nieuwsbrief:
– Igepa verzendt FOAM katernen en verloot FOAM magazine
– De nieuwe Base en Munken Book collectie van Arctic Paper
– Gmund Alles, de ultieme creatieve tool voor papier professionals!
– Nieuwe Colorplan monsterset
– Natural Strong Board, ongestreken kraft karton voor boekomslagen
– De Monsterkamer lanceert online papierdatabase en sample service

Igepa verzendt FOAM katernen en verloot FOAM magazine

Het nieuwste nummer van Foam Magazine: ‘Back to the Future’ is onlangs verschenen. Centraal in deze uitgave staan hedendaagse kunstenaars die thema’s, technieken en ideeën over fotografie uit de negentiende eeuw herschikken, herinterpreteren, adopteren en recycleren, altijd op een eigentijdse manier, met behulp van digitale technieken en eigentijdse motieven.

Fantastische fotografie; een perfecte samenwerking tussen beeld en papier. Een evenwichtige keuze uit het papier assortiment van Igepa. De portfolio’s bieden een uitstekend beeld van het drukresultaat. Deze uitgave is onder andere gedrukt op Holmen TRND 2.0 (houthoudend papier), Eos 2.0 & Lessebo Design. Katernen bekijken??? Je kan een set opvragen. Onder de inzenders verloot Igepa 10 exemplaren van FOAM magazine ‘Back to the Future’.

Meer informatie


De nieuwe Base en Munken Book collectie van Arctic Paper

De Base collectie en de Munken Book collectie vormen samen met de Design collectie die eerder uitkwam een overzicht van de papierkwaliteiten van Arctic Paper. Wist je trouwens dat de Design collectie zilver won in de Swedish Design Award vorig jaar?

De swatchboekjes bevatten blanco monsters van de verschillende papiersoorten en gramgewichten. Voor de cover werden papieren sculpturen gefotografeerd die speciaal voor dit project gemaakt werden.

De Base collectie bestaat uit de Amber Graphic en Amber Preprint swatchboekjes (ongestreken), en G-Print en G-Print smooth (gestreken). De Munken Book collectie bestaat uit de Munken Print en Munken Premium boekjes in White en Cream.

Meer informatie


Gmund Alles, de ultieme creatieve tool voor papier professionals!

Gmund Alles 2018 is de eerste uitgebreide compilatie van 19 actuele Gmund collecties in één handig monsterboek. Het toont puur papier en informatie gerangschikt op kleur, oppervlak en specificaties. De selectie gaat van licht naar donker, dwars door de kleurenwereld van Gmund. Ontworpen om een effectieve en snelle papierkeuze te maken.

Deze collecties zijn inbegrepen: Gmund Colors Matt, Gmund Colors Felt, Gmund Colors Metallic, Gmund Colors Transparent, Gmund 925, Gmund Action, Gmund Bier Papier, Gmund Cotton, Gmund for Food, Gmund Gold, Gmund Heidi, Gmund Kaschmir, Gmund Leather, Gmund No Color No Bleach, Gmund Original, Gmund Urban, Gmund Wood, Lakepaper Blocker and Lakepaper Extra.

Lezers van deze nieuwsbrief krijgen € 5,- korting op de nieuwe collectie met deze kortingsode: Gmund-Alles-NL

Bestel hier de Gmund Alles met kortingscode.

Meer informatie


Nieuwe Colorplan monsterset

In miniformaat en daarom makkelijk mee te nemen is verschenen het nieuwe Colorplan monsterboek. Slechts 12 x 8 cm met alle 8 gramgewichten, 51 kleuren en 25 persingen. Ruim voldoende van grootte om de kleuren en de persingen te beoordelen; klein genoeg om altijd op zak te hebben. De enveloppen (standaard in C4, C5, C6, 110 x 220 en 155 x 155 mm) waren helaas iets te groot om ook mee te nemen, maar zijn wel in alle 51 kleuren leverbaar.

Colorplan is leverbaar vanaf 1 vel op grootformaat met een gemiddelde levertijd vanuit het Europees magazijn van 48-72 uur.

Meer informatie


Natural Strong Board, een tweezijdig ongestreken kraft karton voor boekomslagen

Winter&Company introduceert een nieuw wit, sterk en flexibel kraft karton met een prettige touch & feel: Natural Strong Board. Voor sterke en soepele boekomslagen. Het materiaal heeft een hoog vouwgetal en vertoont geen witte breuklijnen op de vouw.

Natural Strong Board wordt al vaak toegepast door grote Duitse uitgeverijen. Het is makkelijk tweezijdig te bedrukken in offset, digitaal, zeefdruk en foliedruk. Het heeft een goede vlakligging en is geschikt voor drukken op hoge snelheid. Recycleerbaar en biologisch afbreekbaar.

Verkrijgbaar op 700 x 1000 LL , 265 g/m2.
Degenen die monsters opvragen ontvangen een gratis notitieboekje.

Meer informatie


De Monsterkamer lanceert online papierdatabase en sample service

De database biedt een digitaal overzicht van papier en covermaterialen van leveranciers die bij De Monsterkamer zijn aangesloten.

Na afloop van je zoekopdracht kun je via de sample service A4 monsters bestellen die door de betreffende leverancier worden toegestuurd.

Als je inspiratie op wilt doen over de toepassing van papier, kun je onze uitgebreide bibliotheek met drukvoorbeelden doorzoeken op gebruikte papiersoorten, op drukkerij of op uitgeverij. De database bevat op dit moment 1.700 producten en 500 drukvoorbeelden.

Wil je de database testen en ons van feedback voorzien? Ontvang dan een code voor een maand lang gratis inloggen. Mail naar: info@monsterkamer.nl

 

Naar database