De Monsterkamer

‘Paper is Coming Home’

[Persbericht] ‘Paper is Coming Home’. Igepa zet bijzondere papiersoorten in de spotlight.

20150323_093908

Onder het motto ‘Paper is Coming Home’ zet groothandel Igepa in 2015 verschillende papiersoorten in de spotlight. De eerste is phoenixmotion van Scheufelen. Igepa Nederland biedt professionals een enorme keus aan papiersoorten. Toch kiest de groothandel uit Tiel ervoor om niet de breedte van haar assortiment te benadrukken, maar er slechts enkele papiersoorten uit te lichten.

‘Betaalbare beauty’
“Het komende jaar zetten we maximaal 4 of 5 papiersoorten in de spotlight”, aldus marketing manager Stefan Kirschner. “Namen die het in zich hebben om klassiekers te worden, of die status al hebben verworven. Niet omdat ze zo exclusief of exotisch zijn, maar juist vanwege hun bereikbare, betaalbare beauty. Merken waarover je als professional eigenlijk altijd moet kunnen beschikken.”

phoenixmotion: ‘prachtig volumineus papier’
De eerste papiersoort waaraan Igepa dit jaar een ode brengt is phoenixmotion van de Duitse fabrikant Scheufelen. “Prachtig volumineus papier voor onder meer fotoboeken en luxe brochures, met een heel haalbare prijsstelling”, aldus Kirschner. Professionals die geïnteresseerd zijn in phoenixmotion kunnen bij Igepa een monsterboekje aanvragen.

Brood maken
In een mailing die Igepa vorige week heeft verstuurt, worden grafisch ontwerpers en drukkers niet alleen geattendeerd op phoenixmotion, maar ook uitgenodigd voor een workshop brood maken. Een knipoog naar de ambachtelijke wijze waarop phoenixmotion geproduceerd wordt, legt Kirschner uit: “Want of je nu ontwerper, drukker of bakker bent: voor een goed eindresultaten zijn twee zaken onmisbaar.

Het vakmanschap van de maker. En de kwaliteit van de ingrediënten waarmee je werkt.”

//////////////////////////////////////////////////////

OVER IGEPA

Igepa is een toonaangevende groothandel in papier, sign- en displaymaterialen en printers. Igepa Nederland, gevestigd in Tiel, is onderdeel van de Duitse Igepa Group, die actief is in 28 Europese landen. Meer informatie: www.igepa.nl.

//////////////////////////////////////////////////////