De Monsterkamer

Origin of the Beginning | Levi van Veluw

Michaël Snitker is de ontwerper van het bijzondere boek Origin of the Beginning van de Nederlandse kunstenaar Levi van Veluw. Het boek verschijnt op 1 september en biedt een overzicht van foto’s, tekeningen, installaties, sculpturen en video’s van 2006 tot 2013.

Naast prachtige reproducties van de kunstwerken, bevat het boek een speciaal handgemaakt houten blokje. Dit blokje is geplaatst in een vierkant gat dat door het gehele boek is uitgestanst. Het verwijst naar een aantal van de kunstwerken van Levi van Veluw en kan worden beschouwd als een essentieel basiselement waarmee zijn werk is opgebouwd. Het blokje is gemaakt van Ebonizing Wood, een bepaald soort hout waar taninne in zit. Door het in een goedje te dopen van azijn met opgeloste staalwol, wordt het zwart zonder verf. (zo krijgt het hout en de typografie een kleur door een techniek toe te passen op een bestaand materiaal en niet door een kleur te gebruiken) Zie ook: Ebonizing Wood.

Het omslag is gemaakt van 130 grs NAPURA (Winter & Company) kleur: NAP1048 (Bruin/Chocolate). De preeg is een thermo-preeg die een donkere kleur geeft, het is dus geen foliedruk maar eigenlijk een blinddruk die door de hitte verkleurt. Het binnenwerk is gedrukt op 150 grs Arctic Volume White en bevat speciale uitklapbare pagina’s. Levi van Veluw is een multidisciplinair kunstenaar die woont en werkt in Nederland. Sinds zijn afstuderen aan de Artez Kunstacademie in Arnhem, heeft hij buitengewoon veel bereikt in een opmerkelijke korte tijd. Zijn werk is tentoongesteld op veel verschillende locaties in Europa en de Verenigde Staten, met inbegrip van tentoonstellingen in het American Museum of Arts and Design (NYC), Maison Particulière (BE) en de Bromer Art Collection (CH). Hij is winnaar van een aantal prestigieuze prijzen, waaronder de “photographer of the year award” van de International Photo Awards, USA.

Uitgever: Komma/d’JongeHond
Ontwerp: Michaël Snitker
Bindwijze: genaaid gebonden
Afmetingen: 24 x 32
Pagina’s: 192
Auteur(s): Levi van Veluw