De Monsterkamer

Neenah Paper: Technologie, Trends en Design

Neenah Paper, de grootste fabrikant van ongestreken premium papier in Noord Amerika, is genoteerd aan de beurs in New York (NYSE: NP) en marktleider in zijn thuismarkt met meer dan 60% marktaandeel. Merken als Classic®, Environment®, Royal Sundance®, Oxford® en Crane® om er maar een paar te noemen, inspireren grafisch designers al jaren. Met hun 8 papiermachines in Wisconsin – USA en een productie van 130.000 ton per jaar is Neenah Paper een belangrijke speler in de markt van Premium Uncoated Printing & Writing en Text & Cover.

onbekend3

Classic® swatch books

De fundamenten hiervoor zijn te vinden in de innovatie in Technologie, Trends en Design. Hierbij wordt niet over één nacht ijs gegaan.

Aan de recente upgrade van Environment®, een complete range van 16 kleuren Text & Cover uit (minimaal 30%) recycled materiaal, is een uitgebreid marktonderzoek en een grondige research naar trends vooraf gegaan. Hieruit kwam o.a. naar voren dat men kleuren wenst die hedendaags, fris en natuurlijk zijn. Grijstinten die geïnspireerd zijn door eierdozen, voetpaden en skateboardbanen in de binnenstad. Honeycomb kleuren geïnspireerd door verpakkingsmateriaal uit Italië en kraft kleuren die lijken op de bruine zakken in de Amerikaanse supermarkten.

Environment Swatchbook Design Army

Environment® Swatchbook

Environment

Environment® ansichtkaarten

Environment® is in de Benelux verkrijgbaar via Igepa.

Innovatie vertaalt zich ook verder in het aanbod van papieren voor de verpakkingsmarkt. Packaging & Label zijn belangrijke speerpunten voor de toekomstige groei van Neenah Paper. Hierbij richten we ons op papier voor vouwdozen, etiketten, luxe draagtassen, loyalty cards, etc. 

Diverse Packaging & Label producten

Een andere innovatie is papier voor Gift Cards of Loyalty CardsDit zijn de “creditcards” voor spaarprogramma’s of de klantenkaarten die nu voornamelijk van plastic zijn. Een sterk groeiende markt waarbij men zoekt naar een duurzaam milieu vriendelijk product.

onbekend

Gift Cards of Loyalty Cards van papier

Innovatie gaat verder dan alleen mooie papieren ontwikkelen.

De Neenah Cabinet® app kun je gratis downloaden via de appstore en werkt op alle apparaten. Je hebt een volledig overzicht van alle beschikbare papieren en kan ook selecteren op kleur en oppervlakte. Zoals de Amerikanen zeggen: “really cool!”

onbekend

Neenah Cabinet® app

Op de website www.neenahpaper.com tref je naast het volledige productoverzicht ook zaken aan die speciaal van belang zijn voor ontwerpers van verpakkingen en draagtassen.

Bij de Folding Box Calculator, Set-up Box Calculator en de Shopping Bag Calculator, vul je de gewenste afmetingen in, het gramgewicht en het aantal stuks en het programma rekent meteen uit hoeveel kilo papier je nodig hebt. 

door Marc Geelen