De Monsterkamer

Munken Works Studiebeurs 2013

Arctic Paper kent drie creatieve studiebeurzen toe in Berlijn. Hoe beïnvloedt de digitale wereld onze samenleving? Hoe bouwt men een inspirerende relatie op tussen het tastbare en het virtuele? Welke rol zal papier, de aloude cultuurdrager, hierbij spelen? Om antwoorden te vinden op deze vragen, kent Arctic Paper drie studiebeurzen toe tijdens de zomermaanden (juli, augustus en september) van 2013. De studiebeurzen gaan naar kunstenaars en creatieven uit alle artistieke disciplines die zich toeleggen op het onderwerp papier.

In de Munken Works Space – een Pop-Up Atelier in het Prenzlauer Berg kwartier van Berlijn, speciaal ontworpen voor de studiebeurs – kunnen drie geselecteerde kunstenaars ieder ongestoord vier weken leven en werken. Gedurende deze periode krijgen zij de kans om hun persoonlijke visie op het spanningsveld tussen ‘Analoog en Digitaal’ in kaart te brengen. Hun resultaten zullen aan het publiek getoond worden op papier, in blogs en tentoonstellingen. Er zijn plannen om met de Munken Works Space door Europa te trekken in de loop van 2014.

Vanaf 1 januari 2013 kunnen kunstenaars en creatieven die geïnteresseerd zijn in de studiebeurs hun aanvraag indienen via http://munkenworks.com/application/. Alle aanvragen worden behandeld door een onafhankelijke jury.
Meer informatie vind je op www.munkenworks.com.

Hieronder het bijbehorende filmpje over Papier in het Digitale Tijdperk:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met An De Coster, Arctic Paper Benelux, tel. +32 16 47 07 46.