De Monsterkamer

LOOKBOOK van Mondi: een verrassende draai aan papieraanbod voor creatieve sector

De offwhite look en de natuurlijke feel van Mondi’s BIO TOP 3® next vormen de bepalende designelementen in het nieuwe LOOKBOOK. Een gelimiteerde uitgave van grafisch werk als tastbaar voorbeeld van hoe papier waarde toevoegt aan goed design.

Internationaal papier- en verpakkingenproducent Mondi heeft samen met Say Say Say, Inc., het creatieve bureau met vestigingen in Wenen en Parijs, een kunst- en designcatalogus ontwikkeld, geprint op BIO TOP 3® next. In het LOOKBOOK worden een reeks van foto’s en grafische designuitingen gepresenteerd aan de hand van de thema’s mode, techniek, kunst, luxe, architectuur, beauty, design en liefde. Door de compilatie van full colour reproducties, zwart-witwerken en verscheidene typografische stijlen vormt het LOOKBOOK een beeldcatalogus die zowel tijdloos als hedendaags aandoet.

“Dat papier in staat is om grafisch design te transformeren, komt duidelijk naar voren in het LOOKBOOK. BIO TOP 3®’s offwhite tint geeft de catalogus een hedendaagse uitstraling. De kunstuitingen worden niet overheerst door sterke contrasten die normaal gesproken met hoogwit papier ontstaan. De kunstuitingen spreken letterlijk voor zichzelf, en dat was precies de bedoeling van ons LOOKBOOK. Meerdere kunstenaars die in het LOOKBOOK staan, hebben al aangegeven BIO TOP 3® ook voor hun eigen catalogi te willen gebruiken”, zegt Jutta Wacht van Say Say Say, Inc.

De 100%-chloorvrije (TCF) productie zonder optische witmakers (OBA’s) maakt BIO TOP 3® next ook een verstandige keuze voor milieubewuste designbureaus en ondernemingen. Volgens Johannes Klumpp, Marketing & Sales Director van Mondi Uncoated Fine Paper, zorgen de natuurlijke eigenschappen van het papier voor esthetische aantrekkingskracht, een belangrijke basis binnen de creatieve sector, de uitgeverswereld en voor huisstijlontwerpen.

“BIO TOP 3® next’s offwhite kleur en natuurlijke look en feel vormen interessante designelementen die de creatieve industrie kan inzetten om drukwerkuitingen een unieke stijl en uitstraling mee te geven. Het LOOKBOOK is hier een perfect voorbeeld van. De afdrukkwaliteit is uitzonderlijk en zowel drukkers als ontwerpers zullen de kleurverzadiging en de gelijkmatige inktverdeling meteen opmerken, zeker als het gaat om grote vlakken in zwart of in een bepaalde kleur”, aldus Klumpp.

Het LOOKBOOK toont ook verschillende afwerking mogelijkheden, zoals pregen, foliedruk en glitterlak. BIO TOP 3® next is verkrijgbaar in SRA3 en folio voor digitale, Zeefdruk, preprint- en hybride drukwerktoepassingen, en in offsetrollen variërend van 80-300 g/m².

Het LOOKBOOK is een exclusieve, gelimiteerde uitgave waarvan slechts 700 geprinte en genummerde exemplaren in omloop zijn. Meer informatie is verkrijgbaar op www.mondigroup.com/lookbook.

Mondi is een internationaal toonaangevend papier- en verpakkingsconcern met productieactiviteiten in 29 landen. Lees hier meer over Mondi.

LOOKBOOK omslag cassette

In De Monsterkamer kun je een van de 700 exclusieve LOOKBOOKS inkijken.

Displaytafel van Mondi in De Monsterkamer met rechts vooraan het LOOKBOOK

Meer informatie: www.mondigroup.com/lookbook