De Monsterkamer

Grafische Groep Matthys wint prestigieuze Zweedse onderscheiding, de Invercote Award 2015

Tijdens een feestelijke avond in Groot-Bijgaarden werden – uit 76 inzendingen van tientallen Belgische grafische bedrijven – de nominaties bekend gemaakt in 4 categorieën. Grafische Groep Matthys haalde een nominatie in de categorie “Best Print” met een reeks bijzonder gedrukte wenskaarten en een nominatie in de categorie “Best Design” met een exclusief vormgegeven luxe vouwkartonnageverpakking voor saffraan. De nominatie in de categorie “Best Design” werd omgezet in een overwinning in deze categorie. Op het einde van de avond werd uit de 4 categorie-winnaars de globale winnaar van de Invercote Award 2015 bekend gemaakt en deze gaat naar het Turnhoutse familiebedrijf.

Invercote Award Winner saffraan box

Grafische Groep Matthys wordt sinds 2008 geleid door de derde generatie, de 4 broers Pascal, Erik, Filip en Davy Matthys.

Deze onderscheiding is een bekroning voor de bijzondere producties die in Turnhout gemaakt worden met de “inline cold foil / koudfolie druktechniek”. Met deze innovatieve foliedruk realiseert de drukkerij luxe grafische producties voor klanten in heel België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk met uitlopers naar Duitsland en Groot-Brittannië.

Recent investeerde de drukkerij nog in een hoogwaardige stansmachine en een complete vouw-plakstraat voor de interne afwerking van opvallende vouwkartonnage-verpakkingen.

Invercoteawards-090

De inzending die de jury deed besluiten om de award aan Grafische Groep Matthys toe te kennen is een exclusieve vouwkartonnage-verpakking voor saffraan. De designafdeling van de drukkerij ontwierp de verpakking voor de Nederlandse klant “Golden Result Saffron” en de productie werd uitgevoerd op Invercote-karton met koudfolie-druktechniek én softtouch-lak afwerking.

De Invercote Award in België is een initiatief van het Zweedse Iggesund en Igepa Benelux.

GGM_Pascal-Filip-Erik-Davy

Meer weten over inline cold foil/koudfolie druktechniek, Invercote karton en het prijswinnende ontwerp in het echt bewonderen? Kom dan op 19 maart naar de presentatie Verpakkingen en boekcovers ontwerpen met koudfolie in De Monsterkamer.