De Monsterkamer

Geslaagde G-Print ontwerpersreis

geschilderd Dalarnapaardje

Op donderdag 14 juni vertrokken vijf gelukkige winnaars van de G-Print ontwerpwedstrijd “Ontwerp het Dalarnapaardje anno nu” voor een driedaagse reis naar de provincie Dalarna in Zweden. De reis was georganiseerd door Arctic Paper in samenwerking met Paperdesk. Vanuit de stad Falun werden diverse unieke locaties bezocht.  Zoals het natuurgebied van Karlsbotjärn, met zijn met prachtige bossen en meren. En een bezoek aan Carl Larsson-gården, het huis van Zwedens meest beroemde schilder en familieman Carl Larsson.

Vijf unieke Dalarnapaardjes!
Hoogtepunt van de reis was de workshop “schilder je eigen Dalarnapaardje”, in Nils Olssons hemslöjd, een vooraanstaand atelier waar dit handgemaakte houten paardje wordt geschilderd. De ontwerpers konden hier hun eigen ontworpen Dalarnapaardje naschilderen. Een opdracht die vijf unieke Dalarnapaardjes opleverden! Uiteraard werd ook de historische papierfabriek Grycksbo bezocht, waar het G-Print wordt geproduceerd volgens de speciale mirror-coating techniek. Kortom, een actieve, gevarieerde en zeer geslaagde reis, waarvan alle deelnemers met volle teugen hebben genoten.

De deelnemende klanten en winnaars van de G-Print ontwerpwedstrijd zijn:

  • Rene de Jong, Battery Battery, Breda
  • Marjan van Onna, Grafische Vormgeving van Onna, Nijmegen
  • Merit Op de Dijk, Lelystad
  • Daphne van Mourik, Postparel Producties, Rotterdam
  • Carola Straatman Ontwerp, Den Haag

winnende ontwerpen

G-Print is houtvrij mat opdikkend gestreken papier, welke wordt geproduceerd volgens de unieke mirrorcoating techniek. Dankzij deze techniek bevat G-Print relatief minder strijklaag en meer papiervezels wat zorgt voor extra opdikking, stijfheid en hoogwaardige druk- en verwerkingseigenschappen. G-Print wordt geproduceerd in de papierfabriek Grycksbo zonder gebruik van fossiele brandstoffen (CO2 neutraal).

winnaars en begeleiding G-Print ontwerpersreis