De Monsterkamer

Bedrijfspresentaties Deze activiteit is voorbij

Verpakkingen en boekcovers ontwerpen met koudfolie

Ontdek de creatieve mogelijkheden van sulfaatkarton en laat je inspireren door de innovatieve foliedruk techniek “Koudfolie /Inline Cold Foil” om aantrekkelijke boekcovers en vouwkartonnage-verpakkingen te ontwerpen. Grafische Groep Matthys en Iggesund Paperboard nodigen je van harte uit voor een presentatie in De Monsterkamer.

 • Datum: 19/03/2015
 • Tijd: 14:00 - 17:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Sprekers: Wout van Hoof en Wouter Hendrikse (Iggesund), Bart Lauwaert (Grafische Groep Matthys)
 • Kosten: Gratis

2

4

Wat is Koudfolie /Inline Cold Foil?
Koudfolie verrast altijd. Met deze innovatieve foliedruktechniek kun je heel creatief de opvallendste folie-effecten in je drukwerk aanbrengen, die je ontwerpen een unieke glans verlenen. Glans = Reflectie = Beweging = Aandacht, en aandacht is de eerste stap bij de aankoop van een product, daarom loont het de moeite om een boekcover of een verpakking zo aantrekkelijk en zo briljant mogelijk te ontwerpen. Kort geschetst komt het er op neer dat je in één enkele drukgang op een drukpers, dus zonder behulp van stempels, onmiddellijk alle folie-effecten in je drukwerk kunt realiseren. De folie wordt in combinatie met CMYK of PMS-tinten direct op het papier of karton aangebracht. Afbeeldingen of kleuren worden over de folie gedrukt en er zijn diverse afwerkingen mogelijk met uv-lak, glans- of matlaminaat, 3D-lak, softtouchlak, pregen, noem maar op. Woorden schieten bij koudfolie/cold foil altijd tekort want je hebt voorbeelden nodig om de mogelijkheden volledig te ontdekken, je eigen verbeelding doet de rest. Die voorbeelden presenteren we met veel plezier tijdens de bijeenkomst in De Monsterkamer.

1

ggm_logo

Over Grafische Groep Matthys
Drukken is ons vak. Al meer dan 60 jaar, over 3 generaties heen. We zijn sterk in kleine en middelgrote oplages brochures, folders, posters, visitekaartjes, wenskaarten, … en uiteraard onze ruime mogelijkheden voor bijzondere verpakkingen. Blinkend drukwerk, metal drukwerk, drukken met zilverfolie, foliedruk, koudfolie drukwerk, cold foil, metal effect, metal of metaal drukwerk, folie-effect, …. omschrijf het zoals je zelf wil. Er zijn duizend en één woorden voor. Sinds 2008 zijn we immers ook gespecialiseerd in dit unieke “inline cold foil” drukwerk. Met deze techniek maken we verrassende drukwerkuitingen voorzien van alle mogelijke metallic-effecten, waaronder boekcovers en luxe verpakkingen. Dankzij de financieel gezonde basis van het familiebedrijf is er voortdurend ruimte om te blijven investeren. 
De Grafische Groep Matthys beschikt over 3 grootformaat full color vellen-drukpersen (drukformaat 72 x 102 cm) met mogelijkheden voor extra PMS + dispersielak, aangevuld met stansmachines en een vouw/plakmachine.
www.groepmatthys.com

6

Iggesund logo

Over Iggesund Paperboard
Iggesund Paperboard is Europa’s toonaangevendste producent van hoge kwaliteit Virgin Vezels karton voor het gebruik in premium verpakkingen en grafische sectoren. De twee merknamen, Invercote en Incada, hebben een zeer sterke positie in de markt dankzij een combinatie van constante kwaliteit, hoge prestaties en een uitstekend track record in duurzaamheid.
www.iggesund.com

  Programma

 • 14:00 Ontvangst – koffie/drankje
 • 14:30 Creatieve eigenschappen en milieuvoordelen van hoogwaardig sulfaatkarton Wout van Hoof en Wouter Hendrikse (Iggesund)
 • 15:30 Pauze – koffie/drankje
 • 16:00 Opvallende luxe verpakkingen en boekcovers met innovatieve foliedruk Bart Lauwaert (Grafische Groep Matthys)
 • 17:00 Einde


Fotoverslag