De Monsterkamer

Bedrijfspresentaties Deze activiteit is voorbij

Presentatie nieuwe papiercollectie G.F Smith

CHRISTIAANJANSSEN.NL en G.F Smith nodigen je uit om kennis te maken met de uitgebreide nieuwe papiercollectie van G.F Smith. Na 18 maanden voorbereiding is er nu een kloek boekwerk van 1,5 kilo en 403 pagina’s, waarin 130 jaar ervaring in mooi papier, 45 merken en 5 verschillende collecties zijn samengebracht.

  • Datum: 17/06/2015
  • Tijd: 17:00 - 20:00
  • Locatie: De Monsterkamer
  • Sprekers: Jutta Birkenhauer, G.F Smith

IMG_2739

Kom samen met ons op 17 of 18 juni in De Monsterkamer genieten van de mooiste papiersoorten in deze collectie. Je bent vanaf 17.00 uur van harte welkom voor een informeel samenzijn in studio/K. Om kwart voor 6 laten we je kennismaken met G.F Smith (sinds 1885), hun nieuwste papiercollectie met daarin o.a. Colorplan. Jutta Birkenhauer, international sales manager van G.F Smith introduceert de diverse kwaliteiten van uit de collectie en onze gastspreker zal in geuren en kleuren uitleggen waarom Colorplan een favoriete papierkwaliteit is. Hierna gaan we naar De Monsterkamer waar er voor iedereen een exemplaar van deze unieke collectie beschikbaar is (maximaal 1 per onderneming).

Over G.F Smith
G.F Smith werd in 1885 opgericht als papiergroothandel in Hull (Engeland) en heeft zich altijd uitsluitend bezig gehouden met het promoten van de bijzondere papiersoorten. Als zelfstandige papiergroothandel met kantoren en magazijnen in London en Hull weet men zich al ruim 130 jaar te onderscheiden in de keus van het assortiment en de diensten die men aanbiedt aan grafisch vormgevers en drukkers. Zo heeft men niet alleen een zeer ruime keus in papier, maar maakt men ook vrijwel iedere envelop van vrijwel iedere papiersoort. Dat kan al vanaf 200 stuks in ieder formaat.

G.F Smith selecteert de beste papiersoorten van fabrieken in Europa, Noord Amerika en Japan en zorgt ervoor dat men een ruime assortiment op voorraad heeft. Vanuit het centrale magazijn in Hull worden niet alleen de klanten in Engeland bediend maar verscheept men ook naar alle uithoeken van de wereld.

Een van de toonaangevende producten uit de collectie is Colorplan: met 50 kleuren van 100 t/m 700 gram is dit de meest uitgebreide serie gekleurd papier en karton die in een kleine hoeveelheid snel leverbaar is. The fabriek in Hull beschikt naast de mogelijkheden voor het maken van enveloppen ook over machines om Colorplan in lagen op elkaar te plakken (duplexing). Vanaf 350 t/m 2100 gram kun je dus zelf je kleurcombinatie samenstellen uit alle 50 kleuren Colorplan. Ook staan hier twee super embossing machines die iedere week 25 verschillende persingen aanbrengen op het papier. Het meest unieke is wellicht  dat men al deze diensten aanbiedt vanaf 25 vel papier. Dus ook voor kleinere opdrachten is Colorplan een uitstekend keus.

Colorplan-Advert-Save_The_Date_ 2

Door het unieke oppervlak van een natuurlijk papier voelt Colorplan niet aan als een standaard gekleurd offset. De hoge tactiele eigenschappen vallen in de smaak bij veel opdrachtgevers en vormgevers. Drukkers werken graag met Colorplan omdat alle technieken zijn toe te passen: offset, zeefdruk, folie- en boekdruk, digitaal drukken, risoprint etc.

IMG_2737

IMG_2736

Aanmelden kan bij Christiaan Jansseninfo@christiaanjanssen.nl. Geef hierbij aan op welke datum (17 of 18 juni) en met hoeveel personen je wilt komen. Het aantal plaatsen (en het aantal collecties) is beperkt, dus schrijf je snel in.

    Programma

  • 17:00 Informeel samenzijn in studio/K
  • 17:45 Kennismaking met G.F Smith en Colorplan
  • 19:00 Borrel in De Monsterkamer en uitdelen van collecties
  • 20:00 Einde