De Monsterkamer

Deze activiteit is voorbij

Papier en digitaal drukken op de HP Indigo

 • Datum: 26/04/2013
 • Tijd: 15:30 - 19:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Sprekers: Drukkerij Aeroprint, Mohawk Paper

facebookcover

De Monsterkamer in Amsterdam organiseert vrijdag 26 april een Expert Meeting met Drukkerij Aeroprint en papierfabrikant Mohawk Fine Papers over papier en drukken op de HP Indigo. Aeroprint en Mohawk werken samen om de kwaliteit van digitaal drukwerk te verbeteren en de papierkeuze van digitaal drukwerk uit te tillen boven de standaard mogelijkheden. Deelnemers kunnen ook een afdruk maken van eigen werk. Fotografen en ontwerpers die overwegen een boek uit te geven – al dan niet in eigen beheer – kunnen tijdens de bijeenkomst hun licht opsteken over geschikte papiersoorten, kleurweergave, druktechnieken, bindwijzen, oplage en kosten.

Test je eigen werk op de HP Indigo!
Via een live verbinding vanuit De Monsterkamer gaan we jouw eigen werk afdrukken op het papier Mohawk Superfine Eggshell op de HP Indigo. Daarnaast kun je ook het template voor de Mohawk dimensional print downloaden en opmaken voor een gepersonaliseerd kadodoosje. Het resultaat wordt een uur later per koerier bij De Monsterkamer bezorgd. Download hier de template voor het doosje.

 • Stuur voor 26 april 12.00 u. een opgemaakte A3 van je eigen werk in PDF (max. 2 pag.) en/of de opgemaakte template voor het doosje aan: info@www.monsterkamer.nl

White Ink Technology
Wist je dat je tegenwoordig ook met witte inkt digitaal kunt drukken op de HP Indigo? Hiermee komt bijzonder drukwerk in kleine oplage binnen ieders handbereik. Tijdens deze Expert Meeting zal Russell Murphy van Mohawk Paper speciaal uit Schotland overkomen om meer over deze White Ink Technology te vertellen.

whiteink
Introductie Panoramic
De Mohawk Digitale Collectie omvat premium tekst- en omslagmaterialen, synthetische producten, magneetpapier, raamstickers, extra dikke kaarten en de revolutionaire druk- en bindoplossing: Panoramic. We introduceren tijdens de Expert Meeting deze nieuwe manier van boekbinden. Mohawk Panoramic maakt het mogelijk om visuele documenten te creëren die bestaan uit perfect vlak liggende spreads (zonder verlies van beeld in de rug). Hierdoor is iedere pagina in je boek een “hartpagina”. We laten voorbeelden zien met foto’s van Melanie Matthieu (uitgeverij Alauda Publications).

matthieu.jpeg
Experts:
DRUKKERIJ AEROPRINT
Drukkerij Aeroprint in Ouderkerk aan de Amstel is een jong en dynamisch grafisch bedrijf dat op in 1968 van start is gegaan op Schiphol. Daar is ook de naam ontstaan. Aeroprint beschikt over een modern machinepark, uitgebreide meet- en regelmogelijkheden en gekwalificeerde drukkers. Naast een grafisch hart heeft Aeroprint ook hart voor mens en milieu. Specialisaties zijn: Offsetprint, Digital Print (Indigo) High Quality print, ISO14001, ISO12647-2, ISO12647-7, GeenLight Partner, FSC, Alcoholvrij, Plantaardige inkt, K4 wasmiddelen, Geheel CO2 neutrale productie, CO2 compensatie dmv Gold Standard Certificaten. Hun HP Indigo 5000 levert snel full-color drukwerk in kleine oplagen, foto-personalisering of one-to-one marketing.

MOHAWK
Mohawk is een Amerikaans familiebedrijf, opgericht in 1931. Mohawk telt 2 papierfabrieken in upstate New York en heeft magazijnen in New York, Ohio, California, Washington en Nederland. Hun fabrieken werken 100% op windenergie. Mohawk Premium Paper kan bogen op een toekomstgericht portfolio van traditionele en innovatieve papiersoorten voor commercieel en digitaal drukwerk. Luxe schrijfpapieren, tekst- en omslagpapieren bevinden zich in gezelschap van een steeds verder evoluerende selectie van papier- en non-papier substraten voor digitaal printen. Mohawk i-Tone® is een saffier-vrij alternatief voor HP Indigo persen dat een betere afdrukkwaliteit levert op een reeks van digitale persen inclusief Kodak NexPress, Canon imagePRESS en Xerox iGen™.

Goodiebags

Goodiebags

Entree:
Standaard: € 75,-.
Studenten en BNO leden: € 50,-.
Twee personen tegelijk: € 45,- p.p.
Dit is inclusief btw, een diner, consumpties, tests van je eigen werk en goodiebag.
Minimaal aantal deelnemers: 8
Maximaal aantal deelnemers: 25
Taal: Nederlands en Engels

  Programma

 • 15:30 ontvangst
 • 16:00 presentatie Mohawk Paper
 • 17:00 pauze
 • 17:30 presentatie Aeroprint en digitaal drukken eigen werk
 • 19:30 diner in café muzyQ