De Monsterkamer

Bedrijfspresentaties Deze activiteit is voorbij

Paper is for real. Over papier met Arctic Paper en Lenoirschuring

Papier is een feest voor je zintuigen. We leven in een wereld waar de interesse voor het virtuele, digitale en abstracte, samen gaat met een verlangen naar het authentieke, handgemaakte en echte. Papier is authentiek. Papier is echt. Het is een fysiek product dat je met al je zintuigen kunt ervaren.

 • Datum: 27/11/2014
 • Tijd: 16:00 - 19:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Sprekers: Jan van Eerd (Arctic Paper), Arie Lenoir (Lenoirschuring)
 • Kosten: Gratis

 

‘I shut my eyes in order to see’ – Paul Gaugain

Heb je ooit geluisterd naar de klank van papier wanneer je de bladzijden van je roman of tijdschrift omslaat? Of naar het geritsel van een krant wanneer de pagina’s een zomers briesje vangen?

Jan van Eerd van Arctic Paper neemt je mee op ‘reis’ door papierland. Aan de hand van een reeks van zes boekjes over de zintuiglijke beleving van papier uit de nieuwe Munken Design campagne: ‘Paper is for real’ gaan we horen, zien, ruiken, aanraken, proeven en ontdekken.

overpapier

Zie: www.overpapier.com

[Oproep] Over papier:

Lenoirschuring vraagt aan jou:
Zend een tekst over papier en kies een papiersoort, waarop je de tekst gedrukt wilt zien. De tekst in maximaal 100 woorden.

‘Over papier:’ op papier:
Op 29 januari 2015 verschijnt de publicatie Over papier:, met een keur aan papiersoorten elk voorzien van een citaat over papier. Exclusief voor de eerste 200 inzenders, als dank voor het snelle inzenden.

Over papier:’ digitaal:
Alle inzendingen worden geplaatst op www.overpapier.com en vormen samen een database met feiten, meningen en informatie over papier. Vrij toegankelijk voor iedereen die wat wil weten over papier.

Inzenden
Arie Lenoir, arie@lenoirschuring.com of Lenoirschuring, postbus 9085, 1180 MB Amstelveen. Details: alle inzendingen worden verwerkt in een identieke opmaak. Blijkt het gekozen papier niet leverbaar bij de papiergroothandel in Nederland, dan overlegt Arie Lenoir met de inzender over een alternatief. Lenoirschuring draagt zorg voor de volledige productie. De inzender is verantwoordelijk voor de ingezonden tekst.

Artworkers

Papier is een feest voor je zintuigen


bedrijfsnaam-LS-courier

Lenoirschuring is een studio en drukkerij voor ontwerpers, gevestigd in Amstelveen.
www.lenoirschuring.comarctic

Arctic Paper is een papiergroep met roots in Noord-Europa, en heeft een ongebreidelde passie voor het maken van grafisch fijn papier van superieure kwaliteit. Arctic Paper maakt papier op een duurzame manier, met zo weinig mogelijk impact op het milieu. Onder de merknamen Amber, Arctic, G-Print, Munken, Pamo en L-Print brengen zij een ruim assortiment papieren op de markt, die uitnodigen tot creatieve ontwerpen en met een breed scala aan toepassingen.
www.arcticpaper.com

image001

  Programma

 • 16:00 Ontvangst in De Monsterkamer
 • 16:30 Presentatie Jan van Eerd (Arctic Paper)
 • 17:30 Pauze
 • 18:00 Presentatie Arie Lenoir (Lenoirschuring)
 • 18:30 Borrel
 • 19:00 Einde


Fotoverslag