De Monsterkamer

TURN THE PAGE! Kennissessies Georganiseerd door De Monsterkamer. Coverfoto: Design Bridge Deze activiteit is voorbij

Kennissessie Letterpress & Foliedruk.
Thema: Mode & Verpakkingen

 • Datum: 05/03/2020
 • Tijd: 16:00 - 18:30
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Taal: Nederlands, Engels
 • Sprekers: Gmund Paper, Drukkerij Aeroprint, Delux Delicious Design, Oscar Flier Quality Graphics
 • Organisator: De Monsterkamer. Coverfoto: Design Bridge
 • Kosten: € 50,-
  passepartout 3 sessies € 120,-

De Monsterkamer organiseert op 5, 19 en 26 maart inspirerende kennissessies over Letterpress & Foliedruk.

Traditionele druktechnieken staan weer helemaal in de belangstelling en kunnen klein maar ook heel grootschalig worden toegepast.

Voor iedere sessie hebben we een papierleverancier, een drukker en een ontwerper/producent uitgenodigd, die hun kennis en ervaring met je delen aan de hand van voorbeelden. Deze eerste sessie van 5 maart heeft als thema Mode & Verpakkingen. 

  Programma

 • 15:45 Inloop
 • 16:00 Gmund Paperover eigenschappen van papier voor letterpress en verpakkingen
 • 16:30 Delux Delicious Designover hun passie voor verhalen, ambacht en materialen
 • 17:00 Pauze
 • 17:15 Drukkerij Aeroprintover drukken voor modemerken
 • 17:45 Oscar Flier Quality Graphicsover het avontuurlijke proces van concept tot realisatie

Met maximaal 25 deelnemers is er ruimte voor gesprek en het bekijken van voorbeelden. Je kunt deelnemen aan een enkele sessie of – voor wie er niet genoeg van krijgt – is er een aantrekkelijk passe-partout.

Graag tot dan, De Monsterkamer


Over de sprekers:

Gmund Paper (Kathrin Stuckenberger)
Meer dan 180 jaar papiercultuur en high-tech bedrijf uit Zuid-Duitsland. De fabriek bezit twee productiemachines: een machine uit 1886 voor de donker gekleurde papiersoorten en speciale ingrediënten zoals gras en stro en een machine uit 1979 voor de licht gekleurde soorten. Kwaliteit van het eindproduct en aandacht voor het milieu zijn twee belangrijke speerpunten voor Gmund.
Tijdens de bijeenkomst op 5 maart komt het volgende aan bod:
– Welke papiersoorten zijn bijzonder goed geschikt voor letterpress en waarom?
– Welke papiersoorten zijn geschikt voor verpakkingen en waarom?
– Hoe herken je eigenschappen van papier, is het stevig, zacht of sterk?
gmund.com


Delux Delicious Design
Bénédicte Latipau (FR) en Lies van der Sluis (NL) vormen het ontwerpduo dat Delux in 2001 oprichtte. Zij combineren strategisch denken, storytelling en design met veel aandacht voor detail en materialen. Als ontwerpers houden ze van eenvoudig en bijzonder, van oude technieken en hedendaagse vormtaal, van de perfecte imperfectie en van handwerk en nauwkeurigheid. Tijdens de bijeenkomst vertellen ze over hun ervaringen met packaging design, modemerken en kunstedities. Over ideeën tot leven brengen door de juiste snaar te raken met beeld, vorm en gevoel.
delux.nl


Drukkerij Aeroprint (Erwin Koerts)
Drukkerij Aeroprint in Ouderkerk aan de Amstel is een offset en digitale drukkerij. Ze werken veel voor bekende modemerken zoals Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Christian Louboutin en Calvin Klein. Hun eigen uitgebreide boekdrukkerij in huis heeft een rijke historie. Toen Drukkerij J.K. Smit en Zonen uit Amsterdam in 1985 werd overgenomen door Aeroprint bleek hoe ijzersterk die combinatie is. Met het verstrijken van de tijd en door de toenemende digitalisering is het echte letterpress een steeds meer gevraagd ambacht. In de bijeenkomst gaan we zien hoe oude druktechnieken een hogere attentiewaarde creëren en echt iets toevoegen.
aeroprint.nl


Foto’s: © Design Bridge

Oscar Flier Quality Graphics (Oscar Flier)
Oscar Flier is graficus en drukwerk productiespecialist met meer dan 30 jaar ervaring in de creatieve industrie. Hij heeft meerdere jaren gewerkt voor toonaangevende branding & design bureaus zoals VBAT & Design Bridge. Oscar vertelt over het avontuur om vanuit creatie en concept de meest optimale vertaling te maken naar een tastbare verpakking in druk; in dit geval met name over het gebruik van folie op verpakkingen. Hoe werkt het, wat kom je tegen en hoe kom je tot het mooiste resultaat? Met praktijkvoorbeelden van ‘43’ Orochata Liquer Creme, L’Or Coffee en Suchard/Cote d’Or.
oscarflier.comFotoverslag