De Monsterkamer

Deze activiteit is voorbij

Karton & laserstansen, Think inside the box!

  • Datum: 16/05/2014
  • Tijd: 10:30 - 14:00
  • Locatie: De Monsterkamer
  • Sprekers: Iggesund Paperboard, PaperlinX, Point to Paper

Iggesund Paperboard, PaperlinX en Point to Paper nodigen je van harte uit voor een lunchbijeenkomst in De Monsterkamer. Tijdens deze sessie wordt dieper ingegaan op de eindeloze toepassingen van vouwkarton en het gebruik van laserstansen om originele ontwerpen te realiseren. Dit aan de hand van het project Black Box, waarvan 7 verschillende uitvoeringen worden getoond. Elke aanwezige ontvangt een Black-Box naar keuze.

benhamou_320x240

 

“Think inside the box”
Met deze zin stelde Iggesund een uitdaging aan de internationale design community. Opdracht: ontwerp iets in binnen het formaat van de box en laat je creativiteit de vrije loop. Het idee achter het Black Box-project is simpel. Wat gebeurt er als je ontwerpers de mogelijkheid geeft te ontwerpen wat zij willen? Het Black Box project is niet meer dan een podium voor ontwerpers om al hun creativiteit in te zetten zonder enige beperking behalve het gebruik van de unieke materiaaleigenschappen van Invercote en het formaat van de box. Dit heeft geleid tot samenwerking met zeven designers en hun teams die van de ontwerpvrijheid gebruik hebben gemaakt, met als resultaat 7 unieke boxen, waarin verschillende ideeën en toepassingen zijn verwerkt. De ontwerpen uit het Black Box project laten je de materiaal-eigenschappen van Invercote zien, de uitzonderlijke vouwkwaliteiten en het zeer effen oppervlak dat uitstekend bedrukbaar is.

Image for magazine

bb-van-heertum

Organisatoren:

Iggesund Paperboard
Iggesund Paperboard is Europa’s toonaangevendste producent van hoge kwaliteit Virgin Vezels karton voor het gebruik in premium verpakkingen en grafische sectoren. De twee merknamen, Invercote en Incada, hebben een zeer sterke positie in de markt dankzij een combinatie van constante kwaliteit, hoge prestaties en een uitstekend track record in duurzaamheid.
iggesund-logo
PaperlinX
Is méér dan een internationale groothandel in papier, verpakkingen, enveloppen en signproducten. Als flexibele totaalleverancier in een dynamische en soms onzekere markt, is PaperlinX de partner voor bedrijven die eisen stellen aan kwaliteit en betrouwbaarheid, en die van hun leverancier méér verwachten dan de beste producten, stipte levering en maatwerk.

paperlinx-logo Point to Paper
De missie van Point to Paper is om de presentatie van de producten van hun klanten te verfraaien door uitgebreide mogelijkheden aan te bieden om zowel geprint als ongeprint papier en karton te laten laserstansen.

point-to-paper-logo

    Programma

  • 10:30 Ontvangst
  • 11:00 Presentatie Iggesund Paperboard: karton & de eindeloze mogelijkheden
  • 12:00 Lunch
  • 13:00 Presentatie Point to Paper: Het verfraaien van het product door middel van laserstansen