De Monsterkamer

Inloop + speciale gast Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: studio Hendriksen

Om de maand op donderdag organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben we Chantal Hendriksen (1978) uitgenodigd, oprichter van studio Hendriksen, een in Amsterdam gevestigd grafisch ontwerpbureau.

  • Datum: 07/04/2016
  • Tijd: 17:00 - 20:00
  • Locatie: De Monsterkamer
  • Spreker: Chantal Hendriksen

De projecten van de studio Hendriksen ontstaan vanuit een diepe affiniteit met hedendaagse kunst, die zich manifesteert in samenwerkingen met kunstinstellingen, musea, galeries, individuele kunstenaars en fotografen, evenals een breed scala aan zelf geïnitieerde projecten. De studio houdt ervan altijd de autonomie van het beroep uit te dagen in de samenwerking met diverse andere disciplines. Al hun projecten worden gekenmerkt door een conceptuele en experimentele benadering.

AmsterdamArtWeekend_campaign_studioHendriksen

Tijdens de lezing in De Monsterkamer zal Chantal Hendriksen vertellen over inspiraties, referenties en over hoe je als ontwerper verschillende rollen kunt aannemen en de invloed daarvan op het ontwerpproces. + ze toont exclusieve sneak preview prints van een – nog te lanceren – serie sjaals (12!) voor AKXVIII.

Chantal Hendriksen studeerde grafische vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en behaalde haar MA aan de Werkplaats Typografie in Arnhem. De studio is een voortzetting van haar vroegere succesvolle samenwerking met Marijke Cobbenhagen. Hendriksen is initiatiefnemer en mede-oprichter van het kunsttijdschrift ‘You are Cordially Invited’. Naast haar praktijk is Chantal is actief als docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en heeft ze lesgegeven aan o.a. de HKU Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en het California College of Arts in San Francisco. De combinatie van verschillende activiteiten is een essentieel onderdeel van Studio Hendriksen.

Recente projecten zijn onder meer ontwerpen voor De Hallen Haarlem, Frans Hals Museum, De Oude Kerk, Amsterdam Art/Amsterdam Art Weekend, Dürst Britt & Mayhew galerie en AKXVIII.

AdrianBridget_DurstBritt&Mayhew_studioHendriksen

The Scratch and Other Poems – Adrian Bridget. Voor Dürst Britt & Mayhew galerie.

Handout_Riso_lenartLahuis_artrotterdam_studioHendrisken

Handout tijdens Art Rotterdam, gedrukt in riso.

Chantal Hendriksen

Chantal Hendriksen

De lezing wordt gehouden in het Nederlands, ter plekke overschakelen naar Engels is mogelijk. Registreren voor het event is niet nodig. Na afloop is er de mogelijkheid om te eten in studio/K, iedereen is welkom om (op eigen kosten) mee te eten. Tot 7 april!

SCI_Woordbeeld_NL_2_regels_RGB

Het activiteitenprogramma van De Monsterkamer in 2016 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

    Programma

  • 17:00 Drankjes
  • 18:00 Presentatie Chantal Hendriksen
  • 18:30 Vragen/discussie
  • 19:00 Drankjes


Fotoverslag