De Monsterkamer

Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Roosje Klap

Elke eerste donderdag van de maand organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben we Roosje Klap uitgenodigd.

  • Datum: 05/06/2014
  • Tijd: 17:00 - 20:00
  • Locatie: De Monsterkamer

Roosje Klap (1973, Amsterdam) heeft een studio voor visuele communicatie, vooral grafisch ontwerp en typografie, die ze heeft opgericht na haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De studio onderzoekt de experimentele grenzen van grafisch ontwerp, waarbij de focus op het samenwerken en de affectieve overdracht in verschillende disciplines ligt. Bij Roosje Klap kan een lettertype onleesbaar zijn, een boek een sculptuur blijken te zijn en word je uitgenodigd om zelf op een postzegel te gaan tekenen: ze heeft een sterke genegenheid voor onorthodox grafisch ontwerp. Het oplossen van het mysterie van een onbeantwoorde vraag is wat Roosje Klap drijft.

RK_ETC_01_hr

Enjoy the Countryside. Artist book commissioned by Gilbert van Drunen. Rotterdam, 2011

Veel van haar projecten vinden plaats in nauwe samenwerking met specialisten met verschillende culturele achtergronden, zoals kunstenaars, curatoren, architecten, andere ontwerpers en schrijvers. Het op onderzoek gebaseerde interdisciplinaire ontwerp stelt Roosje Klap in staat om de grenzen van grafisch ontwerp te onderzoeken en nieuwe vormen van communicatie te vinden. Hiermee is zij een van de vertegenwoordigers van een generatie grafische ontwerpers die niet alleen werkt in opdrachtsituatie, maar ook hun eigen opdrachten ontwikkeld.

Stamp

Kaart Waard, postzegel. Opdrachtgever: POSTNL

RVL_1

Rezi van Lankveld. Kunstboek. Uitgever: Ridinghouse publishers, 2011

Roosje Klap werkt voornamelijk in de culturele sector: musea, galeries, uitgevers en kunstenaars. Ze heeft onlangs twee postzegelseries voor PostNL ontworpen – evenals de nieuwe Nederlandse 2 euro munt (verscheen eind 2013). Voor haar ontwerp van de ‘Encyclopedia of Fictional Artists’ en voor haar ‘Rijksakademie Jaarverslag 2011‘ ontving ze een European Design Award.
Ze werkt daarnaast als adviseur bij het post-academisch instituut Jan van Eyck Academie in Maastricht, Nederland en als hoofd van de afdeling Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (samen met Niels Schrader).

Meer informatie: www.roosjeklap.nl

zavnl-01

De Zachte Atlas van Amsterdam. Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 2009

RK_RIJKS_p18p19

Jaarverslag Rijksakademie van Beeldende Kunsten, 2011

tumblr_mbonpvkgjy1rxjpy7o1_1280

Roosje Klap

    Programma

  • 17:00 Drankjes
  • 18:00 Presentatie Roosje Klap
  • 18:30 Vragen/discussieronde
  • 19:00 Drankjes
  • 20:00 Voor wie zin heeft: diner in café muzyQ


Fotoverslag