De Monsterkamer

Inloop + speciale gast Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Rob van den Nieuwenhuizen

Om de maand op donderdag organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben Rob van den Nieuwenhuizen uitgenodigd.

 • Datum: 04/02/2016
 • Tijd: 17:00 - 20:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Spreker: Rob van den Nieuwenhuizen
 • Kosten: Gratis

Rob van den Nieuwenhuizen (1980) is grafisch ontwerper en docent en gebruikt — of misbruikt — deze rollen om ook andere disciplines te onderzoeken. Vanuit een oneindige nieuwsgierigheid op zowel persoonlijk als professioneel vlak, werkt hij in nauwe samenwerking en met een sterk redactionele en typografische focus aan boeken, tijdschriften, visuele identiteiten, websites, campagnes, tentoonstellingen, workshops en platenhoezen. Dit doet hij sinds 2008 onder de naam DRAWSWORDS.

drawswords-01

Dutch Design Talents 14, geïnitieerd met Fontanel magazine.

Op 4 februari zal hij, aan de hand van een aantal projecten, vertellen over de invloed en het belang van de Purdie shuffle, dagelijkse telefoongesprekken, Zorro, het docentschap, hardcore punk, Reid Miles, dinosauriërs, jaren ’80 sci-fi en overdreven enthousiast zijn, op zijn praktijk. Daarnaast denkt hij hardop na over hoe zijn nieuwsgierigheid en onrust het hem soms lastig maken om te focussen, maar tegelijkertijd misschien juist wel de focus zíjn.

drawswords-02

This Is What We Are Is This What We Are – Accreditatie rapport voor de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in De Haag. Ontworpen i.s.m. Barbara Hennequin.

drawswords-03

Most Efficient, boek voor de Nederlandse fotograaf Merijn Koelink.

Na als copywriter en creatief strateeg te zijn afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor Communicatie in Eindhoven én Media en Cultuur te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde hij Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hier studeerde hij af in 2008.

Hij werkt voor opdrachtgevers zoals het Gemeentemuseum Den Haag, STEIM, Converse, KIT Publishers, Fontanel, Het Tropenmuseum, Cult Dealer Enzo, Uitgeverij Waanders, Onomatopee, CityHub, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Dutch Design Awards, verschillende bands en kunstenaars, en meer. Daarnaast was hij mede-oprichter van het collectief Almanak — verantwoordelijk voor de laatste jaargang van Items magazine — en DepotBG, een do it yourself presentatieruimte onder hun voormalige studio.

drawswords-04

Zwaan kalender 2013.

drawswords-05

Intimate Stories on Absence, publicatie voor Virtueel Museum Zuidas. Ontworpen i.s.m. Remco van Bladel.

Als integraal onderdeel van zijn praktijk, is hij als docent verbonden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, en heeft hij workshops en lezingen gegeven op onder andere OTIS College of Art and Design in Los Angeles, Pratt Institute in New York en Sint Lucas Antwerpen.

Hij zou nog veel meer willen doen.

63957_10152647844351773_1658285695356958616_n

Rob van den Nieuwenhuizen

De lezing wordt gehouden in het Engels. Registreren voor het event is niet nodig.
Na afloop is er de mogelijkheid om te eten in studio/K, iedereen is welkom om (op eigen kosten) mee te eten. Tot 4 februari!

SCI_Woordbeeld_NL_2_regels_RGB

Het activiteitenprogramma van De Monsterkamer in 2016 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

  Programma

 • 17:00 Drankjes
 • 18:00 Presentatie Rob van den Nieuwenhuizen
 • 18:30 Vragen/discussie
 • 19:00 Drankjes
 • 20:00 Einde


Fotoverslag