De Monsterkamer

Inloop + speciale gast Georganiseerd door Philip Stroomberg en Justina Nekrašaitė Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Rob van Hoesel

Om de maand op donderdag organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer komt Rob van Hoesel van The Eriskay Connection, studio voor boekontwerp en een onafhankelijk uitgever van fotoboeken, kunstboeken en onderzoeksprojecten.

 • Datum: 06/04/2017
 • Tijd: 17:00 - 20:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Spreker: Rob van Hoesel
 • Organisator: Philip Stroomberg en Justina Nekrašaitė
 • Kosten: Gratis

Tijdens zijn presentatie in De Monsterkamer zal Rob van Hoesel ingaan op de rol die papier speelt bij het overbrengen van verhalen of concepten, het gebruik van tekst in fotoboeken en enkele praktische zaken in zijn relatie tot het maken van drukwerk. Hij laat daarbij voorbeelden zien van recent gemaakte boeken en brengt enkele dummy’s mee van work-in-progress.

Esther Hessing – Bound to the Ground – The Eriskay Connection 2016

Rob van Hoesel won verschillende prijzen voor zijn boekontwerpen, waaronder een zilveren en bronzen medaille bij ‘Die Schönste Bücher aus aller Welt’ en een gouden medaille bij de European Design Awards. Zijn werk is daarnaast regelmatig bekroond bij De Best Verzorgde Boeken.

Martino Marangoni – Nonni’s Paradiso – The Eriskay Connection 2016

Van Hoesel houdt van kunstprojecten die flirten met de wetenschap en is specifiek geïnteresseerd in projecten die een relevant onderwerp in kaart brengen, inzicht verschaffen in de wereld om ons heen, een verhaal vertellen, een statement maken, een geschiedenis blootleggen of onze blik op de toekomst richting geven. 

  Programma

 • 17:00 Drankjes/rondkijken in De Monsterkamer
 • 18:00 Presentatie Rob van Hoesel
 • 18:30 Vragen/discussie
 • 19:00 Drankjes/rondkijken in De Monsterkamer
 • 20:00 Einde

Laura Van Severen – LAND – The Eriskay Connection 2016

Xiaoxiao Xu – Aeronautics in the Backyard – The Eriskay Connection 2016

Rob van Hoesel (Tilburg, 1974) studeerde grafisch ontwerp aan AKV St.Joost in Breda en studeerde af in 2002. Hij werkte daarna bij Kummer & Herrman in Utrecht en startte een eigen ontwerpstudio aan het einde van 2005. Van Hoesel ontwerpt boeken, campagnes en visuele identiteiten voor klanten in het culturele veld. Zijn werk wordt gekenmerkt door een conceptuele benadering, een redactionele ontwerp houding en een heldere vormtaal met speciale aandacht voor typografie. Zijn liefde voor het ontwerpen van boeken leidde in 2011 tot de oprichting van The Eriskay Connection, een studio voor boek-ontwerp en een onafhankelijke uitgever van fotoboeken, kunstboeken en onderzoeksprojecten.

De lezing wordt gehouden in het Nederlands, ter plekke overschakelen naar Engels is mogelijk. Na afloop is er de mogelijkheid om te eten in studio/K, iedereen is welkom om (op eigen kosten) mee te eten. Tot 6 april!

Peter Dekens – Unexpected – The Eriskay Connection 2016

Het activiteitenprogramma van De Monsterkamer in 2017 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

SCI_Woordbeeld_NL_1_regel_RGBFotoverslag