De Monsterkamer

Inloop + speciale gast Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Philip Stroomberg

Elke eerste donderdag van de maand organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben we Philip Stroomberg uitgenodigd, grafisch ontwerper van o.a. The Cube Calendar®. De Inloop valt samen met Sinterklaasavond. Dat komt goed uit, want wat is een leuker denkbaar Sinterklaas- of Kerstkado dan The Cube Calendar? Bovendien hebben we warme chocolademelk en speculaas.

  • Datum: 05/12/2013
  • Tijd: 17:00 - 20:00
  • Locatie: De Monsterkamer
  • Spreker: Philip Stroomberg
  • Kosten: Gratis

TCC2014_2014StartsHereOranje

Met The Cube Calendar heeft ontwerper Philip Stroomberg een innovatieve draai gegeven aan het concept ‘kalender’. Stevig staat de The Cube Calendar op het bureau zonder zijn geheimen direct prijs te geven, net als de tijd. Verdeeld over zes rijen staan 462 kartonnen kaartjes strak in het gelid, bijeengehouden in kubusvorm door twee busschroeven. De tijd vreet aan de kalender, want elke dag verliest hij een kaartje. Om de paar dagen scheuren, tref je een kaartje aan met een citaat. De editie 2014 is Engelstalig en bevat negentig uitspraken die inspireren, aansporen tot succes, of een relativering bieden bij malheur.

Van Confucius tot Voltaire, van John Cleese tot Mae West, beroemdheden uit allerlei categorieën delen hun spitsvondigheden. Soms verrassend eigentijds. Mae West kende het YOLO-principe al, getuige haar citaat: ‘You only live once, but if you do it right, once is enough’. En ook Voltaire doorgrondt de tijdgeest: ‘I don’t know where I am going, but I am on my way’.

TCC2014_QuoteAlexander

The Cube Calendar is verpakt in een speciaal ontworpen doosje dat zich op ingenieuze manier om de kubus heen vouwt, zonder lijm of ander hechtmiddel. Wanneer je de deksel optilt, valt het doosje op origami-achtige wijze open en ligt de kalender voor het grijpen. De eerste editie (2013) was een groot succes. Via de verkooppunten in musea als het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Gemeentemuseum Den Haag, was de kalender snel uitverkocht.

Door zijn sobere en tegelijk chique uitstraling is The Cube Calendar zeer geschikt voor de internationale markt. Met de klare lijn en strakke vormgeving refereert Stroomberg aan culturele tradities van Bauhaus en het Nieuwe Bouwen. Voor het bedrijfsleven zijn speciale edities mogelijk, waarbij de kalender efficiënt en elegant in een relatiegeschenk verandert. De filosofische touch zal ook internationaal aanspreken: Of je laat de kubus intact maar dan geeft de kalender zijn geheimen niet prijs. Of je doet wat er van je verlangd wordt en je scheurt – net zolang tot er op 31 december 2014 niets van over is.

TCC2014_CalendarInBox

De Cube Calendar is nu al te koop in De Monsterkamer. Tijdens de Inloop+speciale gast krijgt u er een verrassing bij.

Specificaties
Taal: Engels
Materiaal: Algro Design paperboard, geleverd door Igepa Nederland
Bindwijze: busschroeven, nikkel
Formaat: 75 x 75 x 70 mm
Verpakking: 84 x 84 x 80 mm
Producent: DrukGoed&paardekooper
Volledig recyclebaar
Winkelprijs: 24,95 euro

TCCOpDeDDW_DVD_1578

Philip Stroomberg is ontwerper, gevestigd in Amsterdam sinds 1997. Hij werkt veel voor opdrachtgevers in de culturele sector, universiteiten, uitgeverijen en kunstinstituten. Zijn ontwerpen laten zich omschrijven als helder vormgegeven gedachten. Stroomberg: ‘Interactie met het ontwerp vind ik belangrijk. Ik ben altijd op zoek naar vorm vanuit de inhoud. De vorm komt voort uit een gedachte, niet uit een stramien. Ik wil het zo maken dat de gebruiker een band krijgt met het ding.’

www.philipstroomberg.nl