De Monsterkamer

Inloop + speciale gast Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Jeroen Kummer (Kummer & Herrman)

Elke eerste donderdag van de maand organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben we Jeroen Kummer uitgenodigd. Jeroen Kummer (1969) is medeoprichter en partner van ontwerpbureau Kummer & Herrman.

 • Datum: 05/03/2015
 • Tijd: 17:00 - 20:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Spreker: Jeroen Kummer
 • Kosten: Gratis

PBM_Catalogue Box - 02

Kummer & Herrman is betrokken bij zeer diverse opdrachten en producties variërend van boeken en online-documentaires tot tentoonstellingen. Tijdens de presentatie zullen de volgende vragen aan bod komen: Wat is de specifieke waarde van het fysieke object van het boek in deze mix en voor het verhaal dat moeten worden verteld? Welke rol speelt het materiaal (het papier!) zélf in het creatieve proces en hoe worden daarin keuzes bepaald? Zegt dit wellicht iets dit over de waarde van de fysieke aanwezigheid van boeken in onze steeds digitaler wordende wereld? Staan ze allemaal op het punt van verdwijnen in een virtuele omgeving, of zijn er uitzonderingen denkbaar: En zo ja, welke papieren boeken blijven dan het langst relevant?

Kummer & Herrman is een internationaal gewaardeerd creatief bureau opgericht in 1998 door Arthur Herrman en Jeroen Kummer. Met een vast team van 6 mensen en in samenwerking met een groot netwerk van specialisten, ontwerpen zij boeken, tentoonstellingen, online documentaires, campagnes en visuele identiteiten voor opdrachtgevers uit binnen- en buitenland.The Sochi Project 01

KH_Weegee_01

LR-Website mockup_logo

De werkwijze van Kummer&Hermann kenmerkt zich door een sterke redactionele betrokkenheid. K&H ontwerpt verhalen, zoals ze ook wel zeggen. Een verhaal kan specifiek of tijdelijk zijn, zoals in een tentoonstelling of een campagne. Of bedoeld voor de lange termijn of voor een bredere toepassing, zoals een visuele identiteit. Het ontwerp doet daarbij veel meer dan er alleen goed uitzien. Het moet het verhaal niet overheersen maar juist versterken, het met exact de juist energie laden om dingen in beweging te brengen, te verrassen.

Jeroen_Feb_2015

Jeroen Kummer

De lezing wordt gehouden in het Engels. Registreren voor het event is niet nodig. Na afloop is er de mogelijkheid om een hapje te eten in studio/K, iedereen is welkom om (op eigen kosten) mee te eten. Tot 5 maart.

SCI_Woordbeeld_NL_2_regels_RGB

Het activiteitenprogramma van De Monsterkamer in 2015 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

  Programma

 • 17:00 Drankjes
 • 18:00 Presentatie Jeroen Kummer
 • 18:30 Vragen/discussie
 • 19:00 Drankjes
 • 20:00 Einde


Fotoverslag