De Monsterkamer

Inloop + speciale gast Georganiseerd door Philip Stroomberg en Justina Nekrašaitė Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Erik Kessels

Om de maand op donderdag organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben we Erik Kessels uitgenodigd, Nederlands kunstenaar, ontwerper en curator met grote interesse in fotografie.

 • Datum: 07/09/2017
 • Tijd: 17:00 - 20:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Spreker: Erik Kessels
 • Organisator: Philip Stroomberg en Justina Nekrašaitė
 • Kosten: Gratis

Erik Kessels is sinds 1996 Creative Director bij communicatiebureau KesselsKramer. Kessels werkt voor Nederlandse en internationale klanten. Als kunstenaar en curator van fotografie heeft Kessels meer dan 50 boeken gepubliceerd met geherinterpreteerde afbeeldingen: Missing Links (1999), The Instant Men (2000), in almost every picture (2001-2015) en Wonder (2006). Sinds 2000 is hij redactielid van het alternatieve fotografieblad Useful Photography.

Voor het DVD-kunstproject Loud & Clear werkte hij samen met kunstenaars als Marlene Dumas en Candice Breitz. Kessels schrijft regelmatig artikelen voor talrijke internationale magazines. In 2010 won hij de Amsterdamse Kunstprijs, in 2016 werd hij genomineerd voor de Deutsche Börse Photography Prize en hij wordt vaak beschouwd als een van de meest invloedrijke creatieve figuren van Nederland.

  Programma

 • 17:00 Drankjes/rondkijken in De Monsterkamer
 • 18:00 Presentatie Erik Kessels
 • 18:30 Vragen/discussie
 • 19:00 Drankjes/rondkijken in De Monsterkamer
 • 20:00 Einde

Erik Kessels is medeoprichter en creatief directeur van het internationale reclamebureau KesselsKramer met vestigingen in Amsterdam, Londen en Los Angeles. De campagnes voor Ben en Hans Brinker Hotel maakten het bureau wereldberoemd. Liever raakt hij mensen met oprechte creativiteit dan dat hij hen een schijnwereld voorhoudt. Naast reclamemaker is hij een gepassioneerd fotoverzamelaar, docent creatie, samensteller van boeken en internationaal actief als kunstenaar. Volgens Kessels is het belangrijk om te blijven kijken en vraagtekens te zetten bij wat we zien. Mensen laten beelden langs zich glijden en kijken niet meer echt. Kijken is iets heel anders dan beelden consumeren.

 

Als curator produceerde hij verschillende langdurige exposities over het herinterpreteren van gevonden objecten. Een voorbeeld daarvan is zijn retrospectieve expositie Erik Kessels & Friends (t/m 5 november in Düsseldorf te zien).
Tijdens de inloop in De Monsterkamer zal Kessels spreken over zijn werk als ontwerper en art director, zijn persoonlijke projecten en zijn voortdurende fascinatie voor de schoonheid van fouten.

Erik Kessels (1966, Roermond) is medeoprichter en creatief directeur van het Amsterdamse communicatiebureau KesselsKramer. Hij verzamelt fotografie, publiceerde verschillende fotoboeken en stelde tentoonstellingen samen. Ook is hij regelmatig jurylid bij prijsuitreikingen. Kessels heeft vele publicaties in tijdschriften en kranten op zijn naam staan. Hij leeft en werkt in Amsterdam.

De lezing wordt gehouden in het Engels. Na afloop is er de mogelijkheid om te eten in studio/K, iedereen is welkom om (op eigen kosten) mee te eten. Tot 7 september!

 Het activiteitenprogramma van De Monsterkamer in 2017 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

SCI_Woordbeeld_NL_1_regel_RGBFotoverslag