De Monsterkamer

Bedrijfspresentaties Deze activiteit is voorbij

CMBO bijeenkomst in De Monsterkamer

  • Datum: 18/09/2014
  • Tijd: 16:00 - 18:00
  • Locatie: De Monsterkamer
  • Kosten: Gratis

CMBO is dè kennisvereniging op het gebied van de trends en technologische ontwikkelingen binnen de communicatiemedia. Bij CMBO zijn bedrijven aangesloten uit de volle breedte van de mediaproductie: audiovisuele bedrijven, beeldbewerkers, drukkerijen, fotografen, grafisch ontwerpers, internetbureaus, leveranciers, opleidingsinstituten, prepressbedrijven, reclamestudio’s en uitgeverijen.

De CMBO-bijeenkomst op 18 september a.s. is geheel gewijd aan ‘Print en interactie’:  de verschillende manieren waarop aan drukwerk een vorm van interactiviteit kan worden toegevoegd door middel van printed electronicsgeleidende inktenbatterijensensorenetc. In de afgelopen maanden hebben we voorbeelden gezien van advertenties met meegedrukte zonnecellen (om je mobiel op het strand mee op te laden), posters die geluid geven zodra je ze aanraakt, USB-strips op visitekaartjes en tijdschriften met ingebouwde wifi (compleet met een meegedrukte batterij met beperkte levensduur). Denk ook aan alle van vormen van ‘print2web’, al dan niet met behulp van je smartphone. Doel van de bijeenkomst is een overzicht te geven van al deze ontwikkelingen, wat er technisch kan, wat er al gebeurt – ook in Nederland – en om te kijken in hoeverre dit realiseerbaar is voor andere grafische bedrijven.

Hoofdspreker is Marco den Engelsman, die op de website Blokboek regelmatig dit soort toepassingen signaleert en beschrijft. In een journalistiek verhaal zal hij een uitgebreid overzicht geven van alle mogelijke toepassingen van gedrukte elektronica en andere vormen van interactiviteit.

Voor deze bijeenkomst is het CMBO te gast op een bijzondere locatie: De Monsterkamer, zojuist verhuisd naar een nieuw adres in Amsterdam. De Monsterkamer is een onafhankelijk platform voor grafische professionals en biedt een actueel overzicht van alle mogelijke papiersoorten, grafische materialen en toepassingen. Esther Krop van De Monsterkamer zal dit toelichten en zowel tijdens de ontvangst als tijdens de afsluitende borrel is er volop gelegenheid om het aanbod te bekijken.

cmbo_logo