De Monsterkamer

Educatie Deze activiteit is voorbij

Bezoek studenten AKV | St Joost Den Bosch Breda

In het kader van het project ‘Publiceer!’ bezoeken 30 studenten van de opleiding Grafisch Ontwerpen aan de AKV|St Joost De Monsterkamer. Zij zullen daar kennismaken met ontwikkelingen op het gebied van papieren publicaties. Het bezoek vindt plaats op initiatief van Joke Mestdagh, docent aan de AKV|St Joost Academie.

  • Datum: 26/08/2015
  • Tijd: 11:30 - 17:30
  • Locatie: De Monsterkamer

Citaat uit de opdracht die de studenten meekregen:

Als grafisch ontwerper krijg je vaak te maken met publicaties in allerlei soorten en maten. Van papieren boeken, folders, brochures, magazines tot blogs, e-books en digitale longreads. Middelen voor het overbrengen van kennis, tekst, ideeën en verhalen naar een specifiek publiek: de doelgroep. Sommige uitingsvormen kennen al een lange traditie, andere zijn van recentere datum en ondertussen worden er nieuwe vormen ontwikkeld. Het is goed denkbaar dat er binnen tien jaar publicatievormen hun intrede hebben gedaan die ons voorstellingsvermogen nu nog te boven gaan.

Aan jullie de uitdaging: verken uitgebreid het gebied: breng de verschillende soorten publicaties in kaart. Ontdek de geschiedenis en de mogelijkheden van de diverse media. Verdiep je in de huidige stand van zaken, de actuele ontwikkelingen, maar denk ook na over wat er nog zou kunnen komen.

Bevraag het onderwerp vanuit verschillende perspectieven. Zoek ‘objectieve’ informatie maar breng daarnaast je eigen mening in. Gebruik zowel je onderzoekstalent als je fantasie. Denk na vanuit jouw ontwerperschap.
Wat zijn de huidige ontwerpvraagstukken wanneer het gaat om publicaties en wat verwacht jij daar als ontwerper in de praktijk waarin je later terecht komt (rond 2020) mee te kunnen doen?