De Monsterkamer

Bedrijfspresentaties Deze activiteit is voorbij

De ambachtsman en de toekomst van echte communicatie

De bijeenkomst is volgeboekt. Mensen die nu nog inschrijven komen op een wachtlijst.

 • Datum: 22/01/2015
 • Tijd: 16:00 - 19:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Sprekers: Axel Scheufelen (Metapaper), Francis Atterbury (Hurtwood Press)
 • Kosten: Gratis

Mooi, effectief en onvergetelijk
Sinds 1931 heeft Mohawk drukwerk mooier, onvergetelijker en effectiever gemaakt. Het luxueuze gevoel van een ongestreken papier gecombineerd met het visuele genot van het ontwerp en de geur van inkt kan een emotionele en fysieke verbinding met communicatie tot stand brengen, die met electronica gewoonweg niet kan worden bereikt of nagebootst.

In deze serie gesprekken maak je kennis met een van ‘s werelds beste ongestreken papiersoorten: Mohawk Superfine. Je ontvangt informatie over de beschikbaarheid en de manier waarop je zo eenvoudig mogelijk toegang krijgt tot dit prachtige product. Ook tonen we drukvoorbeelden en toepassingen van Superfine – en illustreren we de rol van dit mooie papier in de productie van spectaculaire boeken.

Axel Scheufelen zal Metapaper introduceren – de toekomst van echte communicatie… een innovatief en servicegericht commerciëel platform voor de aankoop van papier.

Francis Atterbury zal Superfine tot leven brengen tijdens zijn inspirerende introductie van Artisan Books – een fysieke belichaming van de fundamentele bijdrage die prachtig papier kan leveren aan het succes van een bedrijf.


Over Mohawk
Mohawk is communicatie. Al meer dan 80 jaar heeft Mohawk’s premium papier organisaties in staat gesteld om hun verhaal te vertellen, hun merk op te bouwen en met hun klanten te communiceren. Vandaag de dag kan Mohawk bogen op een toekomstgericht portfolio van traditionele en innovatieve papiersoorten voor commercieel en digitaal drukwerk. Luxe schrijf-, tekst- en omslag papier bevindt zich in goed gezelschap van een steeds verder evoluerende selectie specialistische  (i-Tone*) papiersoorten en non-papier substraten voor digitaal printen. Door het verbinden van emotie met wetenschap en traditie met innovatie creëert Mohawk unieke oplossingen en nieuwe mogelijkheden voor creatieve, print en zakelijke klanten.

Over Metapaper Metapaper is Europa’s eerste e-commerce platform voor papier en papier-gerelateerde print services voor agentschappen en innovatieve drukkerijen. Metapaper biedt Europa’s eerste voorgeselecteerde systeem van wit papier, de eerste gedrukte dummy service en een zoekmachine om de best mogelijke drukkerij als partner in een project te vinden. Metapaper is medio 2012 in Duitsland online gegaan en is inmiddels in staat producten in bijna alle landen van West-Europa leveren. De lancering van metapaper.nl is gepland voor begin 2016. Metapaper oprichter Axel zal het business model presenteren, evenals de interactie met Mohawk, een belangrijke partner en aandeelhouder van Metapaper.

Over Francis Atterbury Francis Atterbury is partner in Hurtwood, een bekroonde consultancy voor kunst- en fotografieboeken. In de afgelopen 25 jaar heeft hij een transatlantische carrière opgebouwd en o.a. gewerkt met Meriden Stinehour Press in Vermont, Beacon en Westerham Press in Engeland en Salto NV in België. Zijn praktische ervaring omvat boekdruk, diepdruk, zeefdruk, offset lithografie en digitaal drukken op de HP Indigo. Francis heeft al meer dan twintig jaar bekroonde boeken gedrukt op Mohawk Superfine.

Je kunt je aanmelden voor het evenement door een mail te sturen naar Russell Murphy van Mohawk Paper: russell@mohawkpaper.comDe bijeenkomst is inmiddels volgeboekt. 

  Programma

 • 16:00 Verzamelen in De Monsterkamer
 • 16:30 Inleiding
 • 16:45 Metapaper (Axel Scheufelen)
 • 17:30 Pauze
 • 18:00 Hurtwood Press (Francis Atterbury)