De Monsterkamer

In Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Hansje van Halem

Elke eerste donderdag van de maand organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben we Hansje van Halem uitgenodigd.

  • Datum: 06/02/2014
  • Tijd: 17:00 - 20:00
  • Locatie: De Monsterkamer
  • Spreker: Hansje van Halem
  • Kosten: Gratis

Hansje is zelfstandig grafisch ontwerper gespecialiseerd in typografie en boekontwerp. Tijdens de Inloop in De Monsterkamer zal ze vertellen hoe papier een startpunt voor ontwerpen kan zijn, hoe papierkeuze soms het onderspit delft in een belangenstrijd en hoe ze met haar patroontekeningen een te gekke schutbladencollectie opbouwt.

hansje

Hansje van Halem (Enschede, 1978) is een zelfstandig ontwerper in Amsterdam. Zij werkt in opdracht aan boeken, huisstijlen en ander drukwerk. Haar bekendste werk is het ontwerp voor de zakelijke postzegels op rol voor TNT Post (2007 en 2010).

2010_TNT-kaart

Zakelijke postzegels voor TNT Post, 2007 en 2010. Ontwerp Hansje van Halem
Ook heeft ze furore gemaakt met haar huiskamer-galerie Schrank8 (www.schrank8.blogspot.com). In een jaren’30 vitrinekast in haar huiskamer nodigt zij ontwerpers/kunstenaars uit voor een solotentoonstelling.

SONY DSC

In haar vrije tijd tekent Hansje alfabetten. In 2013 werden haar experimenten, schetsen, mislukkingen en (nooit) toegepaste letter- en patroontekeningen gebundeld in Sketchbook – Hansje van Halem (Uitgeverij de Buitenkant).

SONY DSC

Lees hier het interview Hansje van Halem over papier (De Monsterkamer, 2011)

Meer info: www.hansje.net

 Fotoverslag