De Monsterkamer

Curious? Curious Matter!

De trend is al enige tijd gaande: papier met een hoge aaibaarheidsfactor. Dit keer niet zacht, fluwelig, maar ruw en schurend. “Aanraken is beleven” is het motto van Curious Matter, de meest recente innovatie binnen de Curious Collection. Dit papier brengt de zintuigen in verwarring. Je raakt het aan met je ogen en bekijkt het met je handen. Curious Matter laat een onvergetelijke indruk achter dankzij het oppervlak dat met microscopisch kleine bolletjes is bedekt. Een verrassende, unieke ervaring, als een onmogelijke combinatie van zand en zijde. Curious Matter trekt zich niets aan van bestaande regels.

De aardappel is de basis voor deze bijzondere productlijn. Aardappelzetmeel krijgt dankzij een innovatieve methode een nieuw leven als papier. Curious Matter is verkrijgbaar in zeven kleuren, elk in 125 (eenzijdig touch), 135, 270, en 280 g/m2, met bijpassende enveloppen (verpakt per 250 stuks). Het biedt hiermee een spectrum van ingetogen tinten en zeer intense kleuren. Het oppervlak is uiterst mat, de textuur is voor het oog onzichtbaar, maar de tactiele eigenschappen van dit papier zullen zeker niet onopgemerkt blijven.

Curious Matter geeft uitstekende resultaten voor zowel offset, dry toner als letterpress. Daarnaast leent het zich perfect voor diverse afwerkingtechnieken als foliedruk, blindprägen en stansen.

Wilt je meer weten over Curious Matter of andere papieren uit de Curious Collection?
Just ask Antalis via papieradvies@antalis.nl of bel 036 – 53 97 660.
Langskomen in De Monsterkamer kan natuurlijk ook. Wij hebben de waaier met alle kleuren in de collectie.