De Monsterkamer

Cairn Eco papier en karton, 100% kringloop, natuurlijke tinten

Paperback in London werd 30 jaar geleden opgericht door een Nederlander. Doelstelling: het promoten van de kringloop cirkel door het verkopen van hoogwaardige kringlooppapieren. Zij zijn nog steeds de enige leverancier die zich heeft gespecialiseerd in kringlooppapier. ?Het complete assortiment bevat zowel gestreken als ongestreken papiersoorten. Van eenvoudig 80 grams kopieerpapier tot en met intensieve kleuren karton tot 1 mm dikte. Maar ook recycled manilla karton, briefpapier met en zonder watermerk, met bijpassende enveloppen, zijn onderdeel van de portfolio. Opvallend is bijvoorbeeld het brede programma kraft papier en karton. Natuurlijk het bekende kraft-streepje, maar zeker zo interessant is de lijn Eco Kraft van 90 tot en met 430 g/m2 plus 2000 micron! Puur natuur papier.

Opvallende producten zijn in ieder geval Cairn Kraft. Niet alleen het bekende bruine kraft met het streepje, maar ook een versie zonder streep van 90 tot en met 430 g/m2. Of het 280 grams Eco Ridged kraft met een subtiele horizontale lijnen embossing.
Heel uitgebreid is het Cairn Board: 14 tinten in 500, 700 of 1000 micron (resp 325, 455 of 630 g/m2). Soms opvallend door de kleur, soms heel natuurlijk, maar altijd puur natuur. Prima geschikt voor alle druktechnieken, foliedruk, boekdruk/letterpress, stansen, rillen, pregen. Voor visitekaarten, uitnodigingen, verpakkingen etc.

Een handzame opbergdoos met 30 A4 monsters is te bestellen via de website van Christiaan Janssen. De inhoud van de doos geeft een prima inzicht in de beschikbare tinten en gewichten.