De Monsterkamer

BN Covermaterials: We Cover The World!

[Persbericht, door Hans Thiers, BN International]
In 1963 introduceerde BN International in Huizen het merk Balacron, een bekledingsmateriaal voor boeken, agenda’s, menukaarten, encyclopedieën, ringbanden en luxe verpakkingen. Inmiddels is Balacron een begrip in de markt en is het wereldwijd uitgegroeid tot een toonaangevend merk. Sinds 1994 is het assortiment uitgebreid met boekbinderslinnen onder de naam Balatex. De merknamen Balacron en Balatex zijn alom bekend en voldoen aan hoge kwaliteitsgaranties voor een snelle verwerking op boekbind- en verpakkingsmachines.

IMG_3131 2 Hybrid Close Low Res

Door hun jarenlange ervaring in de productie van bekledingsmateriaal heeft BN een grote variatie aan kleuren en kwaliteiten. In hun fabriek in Nederland en Tsjechië zijn meer dan 500 medewerkers dag en nacht aan het werk. Hun exportmanagers en binnendienstmedewerkers zijn bereid u te allen tijde te adviseren over welke kwaliteitseisen en designs het beste passen bij uw wensen.

Printmedia
In de printmedia collectie van produceert en levert BN onder de naam DigiFort een breed scala aan kwaliteiten met verschillende embossings. Op dit moment met name als toepassing voor foto-behang. Een geweldige kans om ‘out of the box’ te gaan. De mogelijkheden met printmedia producten zijn dan ook eindeloos: The sky is the limit! Ook wordt door BN Printable Canvas kwaliteiten onder de naam Alaska geproduceerd, digitaal of in offset te bedrukken. Meer en meer vindt het DigiFort ook zijn weg in andere segmenten in de decoratie markt. In ontwikkeling zijn nieuwe substraten welke in het luxe segment van de decoratie substraten gaat vallen. Naast de standaard DigiFort substraten moet deze lijn het meer opkomende luxe segment gaan bedienen.

Covers with a Story
Balacron & Balatex laten uw boeken stralen en geven uw verpakkingen een ‘special touch’. Met BN Covermaterials is er voor iedere cover een eigen lijn. De Research&Development-afdeling is constant op zoek naar vernieuwingen om covermaterialen up-to-date te houden. Aan de hand van de laatste trends worden nieuwe kleuren en dessins ontwikkeld voor boekbindmaterialen van BN.

BN International heeft een passie voor patronen, structuren, gelaagdheid en kleuren en daarom zeggen zij ook: wij maken Covermaterials with a story! Want covers creëren een sfeerbeleving en verhaal voor elk product. BN International ontwerpt en produceert een diversiteit aan collecties, van graphic design tot eenvoudige prints. Hun creatieve inhouse studio is altijd bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van fashion en design en is daarom altijd ‘on trend’. Ieder jaar verschijnt een nieuwe collectie. De nieuwe Next Gen machine brengt hen hierin nog een stap verder en geeft de mogelijkheid om nog efficiënter, mooier en uiterst milieuvriendelijke boekbindmaterialen te produceren voor de wereldmarkt.

IMG_4663 2

De nieuwe Next Gen machine

Meer informatie: www.bncovermaterials.com
Alle materialen van BN International zijn te zien in De Monsterkamer en op de meeneem-tafel hebben we deze leuke koffertjes staan met daar in diverse style-swatches.

foto 8