De Monsterkamer

Z-Offset Rough, het beste van twee werelden

Heerlijk, papier…

Mijn hele werkzame leven, en dat begint nu best lang te worden, maar zo ook in mijn jeugd, heb ik te maken gehad met papier. Papier om te verpakken, papier om te bedrukken, om te coaten, om het even wat….. En nog altijd vind ik het een prachtig produkt om te maken, te verkopen, te promoten en om er uiteindelijk een praktisch, waardevol of gewoonweg mooi eindprodukt van te maken.
U zult als lezer van dit artikel met me eens zijn, dat de druk op het gebruik in met name brochures, boeken, tijdschriften en informatievoorziening in het algemeen, erg groot is. Papier, de produktie, verwerking en het bestaan daarvan, wordt door velen als vervuilend gezien, inefficiënt, en achterhaald.

En natuurlijk, papier legt het af tegen de snelheid van internet, maar wat betreft de diepgang, de achtergrond? Zeker, het lijkt alsof een mailtje, een digitale krant of een e-book, niets kost en absoluut niet vervuilend is. Dit is aantoonbaar nonsens.
Achterhaald? Ach, het schijnt dat je kinderen ook uit reageerbuisjes kunt halen.

Ik houd van papier en zo ook de mensen in de onderneming waarvoor ik werk. Het heeft ons geïnspireerd, en wij hopen dat het u als designer en/of opdrachtgever ook raakt, tot het ontwerpen en op de markt brengen van ons produkt Z-Offset Rough!

Z-Offset Rough combineert het beste van twee werelden, het gevoel van een echt ongestreken papier, met een opdikking van 1.4, gaat gepaard met de kleurkracht van een gestreken soort. Dat is een zeldzame combinatie en geeft uw drukwerk een uniek karakter. Daarvan zijn meerdere voorbeelden in De Monsterkamer te vinden. Zoals het boek van Fotostudio Merkelbach, waar zwart-wit fotografie prachtig combineert met het zachtwit en de extra matte textuur van het papier. Of het onlangs uitgekomen boek New Horizons van Bruno van den Elshout, waar de golven van de Noordzee uit het boek lijken te spatten.

Merkelbach_4-1 foto 4

Z-Offset Rough (boek Fotostudio Merkelbach) – prachtig contrast diep zwart op hoog wit

Fabelachtig boek ‘New Horizons’ van Bruno van den Elshout, gedrukt op Z-Rough 200g (www.newhorizonsahead.nl)

NEWHORIZON_7978_20121128_09h00 foto 6

Fabelachtig boek ‘New Horizons’ van Bruno van den Elshout gedrukt op Z-Rough 200g (www.newhorizonsahead.nl)

Z-Offset Rough – prachtig contrast diep zwart op hoog wit

Het drukken op Z-Offset Rough is een nieuwe ervaring en staat voor liefde voor het proces en het eindresultaat. Het papier heeft een “ink set ©” behandeling ondergaan, waardoor het fris en helder uitdrukt met een ongekende kleurkracht. Z-Offset Rough droogt sneller en is schuurvaster dan elk ander ongestreken papier. Het is bedrukbaar met alle gangbare druktechnieken in zowel offet, digitale toner basis en met HP Indigo.

Creatief gezien kent Z-Offset Rough weinig grenzen. Het is beschikbaar in een uitgebreid gamma van 80 tot 320g/m2 en er is een ruime keuze in bijbehorende enveloppen. Z-Offset Rough is geschikt voor contacten met voedingsprodukten en kinderspeelgoed, het is chloorvrij en pH-neutraal en bovendien FSC-gecertificeerd.

z-offset-rough-swatch-piranha_1.jpg foto 3

Z-Offset Rough – Fantasie? Niet die kleuren!

z-offset-rough-swatch_1.jpg foto 2

Z-Offset Rough – Welcome to a bright new world

z-offset-rough-stalen_1.jpg foto 1

Z-Offset Rough een breed pallet aan grammages

Z-Offset Rough is flexibel op elk gebied en is hiermee zonder twijfel een papier voor de toekomst.

Ziegler Papier AG is een zelfstandige papierfabriek op een steenworp afstand van de mooie stad Basel in Zwitserland. De fabriek is in 1861 opgericht en combineert de ambachtelijke trots van het papiermaken met de technologie van de huidige tijd.
Dit levert kwalitatief hoogstaande papieren op, die uitstekend en zonder falen verwerkbaar zijn tot de produkten, die u wenst en heeft uitgedacht.

Ziegler_Papier_AG,_Grellingen

Ziegler Papier – een moderne fabriek, kwalitatief hoogstaande produkten

Door Arthur Snel