De Monsterkamer

9e notitieboekje Multiblok

Ik word iedere keer weer erg gelukkig als ik een notitieboekje uit de serie van Antalis ontvang. Steeds ontworpen door een andere ontwerper en in beperkte oplage geproduceerd. De combinatie van mooi papier met een goed ontwerp en een bijzondere afwerking maakt deze boekjes tot echte hebbedingetjes. Vanwege de gelimiteerde oplage kunnen de boekjes niet worden opgevraagd (maar ze zijn natuurlijk wel te bezichtigen in De Monsterkamer).

Het ontwerp van nr. 9 uit de serie is van Eva Heisterkamp. Het binnenwerk is Munken Polar Rough 90 g/m2 en het omslag Curious Touch Milk 300 g/m2.

“Voor bijna elke aantekening wordt een schone pagina gebruikt. Wanneer de naam is opgeschreven of de datum genoteerd, wordt de bladzijde uitgescheurd of omgeslagen. Waarom gaat het zo? Heeft de krabbelaar ruimte nodig of is het de pagina zelf die slechts één aantekening verdraagt? Als dat zo is, is er dan een ontwerp denkbaar dat wel uitnodigt om verschillende dingen naast elkaar te plaatsen? Vanuit die vraag is dit blok ontstaan. Perforatielijnen maken het mogelijk om delen uit de pagina te scheuren of te bewaren. Wat mag blijven, blijft. Wat weg kan, verdwijnt.”