De Monsterkamer

15e Papier Hier met als thema “De kracht van papier”

Papier Hier, 19 november 2011

Op zaterdag 19 november 2011 organiseert Antalis voor de vijftiende keer het jaarlijkse feest voor papierliefhebbers. Pakhuis de Zwijger in Amsterdam is – net zoals de vorige vier jaren – weer de locatie voor Papier Hier.

Voor iedereen met een passie voor papier en drukwerk organiseert Antalis deze unieke papiermanifestatie; dit jaar alweer voor de vijftiende keer. Het thema van de dag is ‘De kracht van Papier’, als communicatiemiddel, kunstobject, bouwsteen, kennisbron, cultuurdrager, etc.

Op 19 november worden grafisch vormgevers, drukkers, uitgeverijen, binderijen, fotografen en illustratoren getrakteerd op een zeer gevarieerd programma, waaronder lezingen. Er zijn uiteraard prachtige drukvoorbeelden en inspirerende papiersoorten uit het assortiment van Antalis te bewonderen.

De lezingen zijn van internationale sprekers, namelijk Brian Singer (de bedenker van het 1.000 Journals project), Harmen Liemburg (grafisch ontwerper, zeefdrukker, docent en journalist -), ontwerper Sarah Illenberger en Marion Bataille (grafisch ontwerper en auteur van kinderboeken). Richard van der Laken (De Designpolitie) is moderator. Op www.papierhier-antalis.nl staat het volledige programma.

Tevens bestaat het programma onder meer uit de bekendmaking en presentatie van De Bestverzorgde Jaarverslagen 2011, de expositie van Best Verzorgde Boeken 2010 en de uitreiking van Studentenprijs Grafische Vormgeving 2011 en de Nederlandse Huisstijlprijs 2011. Nieuw is dit jaar de expositie van de Schönste Bücher aus aller Welt.

En ‘last but not least’: Papier Hier biedt een uitstekende ambiance voor ontmoetingen met vakgenoten.

Inschrijving staat open voor vormgevers, grafisch ontwerpers, drukkers, uitgeverijen, binderijen, fotografen en illustratoren. Aanmelden kan alleen via de website.

Voor deze editie van Papier Hier werd samen met designbureau Lava uit Amsterdam het inhoudelijke thema ontwikkeld. Lava verzorgt ook de vormgeving van alle communicatiemiddelen rondom het event.

Pakhuis de Zwijger, hét platform voor creatie en innovatie, is voor de vijfde keer het toneel van deze bekende manifestatie. Meer informatie over dit ‘warehouse of media and culture’ en de agenda van het Pakhuis is te vinden op www.dezwijger.nl.